Ljudi često zaboravljaju da biti pozitivan ne znači samo biti dobar prema drugima i pokušavati biti optimističan

Također je potrebno njegovati pozitivnu sliku o sebi, te istinski vjerovati da ste zaslužili velike stvari.

Jedan od najboljih načina da povećate samopouzdanje je marljivo prakticiranje brige o sebi.

Evo osam načina prakticiranja svakodnevne brige o sebi:

1. Budite zahvalni za svoje tijelo

Lako je usredotočiti se na aspekte svog izgleda koje želite promijeniti ili za koje mislite da nisu atraktivni, ali pokušajte prebaciti fokus na stvari koje vam se sviđaju.

Napišite popis atributa za koje dobivate pohvale, bez obzira odnose li se komplimenti na estetiku ili na funkcionalnost.

Na primjer, možda dobivate puno komplimenata za svoje blistave zelene oči, ali vaši prijatelji vam možda zavide na vašim snažnim nogama jer oni ne mogu trčati brzo koliko i vi.

2. Prihvatite da je u redu reći “ne”

Zakon privlačnosti je učinkovit alat koji zahtijeva otvorenost za nove mogućnosti koje bi vas mogle usrećiti, ali ne biste trebali činiti ništa što bi moglo umanjiti vašu dobrobit.

Ukoliko imate previše obveza zbog kojih se na kraju osjećate iscrpljeno, vrijeme je da postavite prioritete. Ponekad je u redu odbiti poziv za izlazak, upravo to može biti ono što vaše tijelo treba.

3. Odmorite se

Ukoliko osjećate veliku strast prema svom poslu (i možda stalno radite kako bi napredovali na ljestvici uspjeha u svojoj karijeri) možda vam se neće svidjeti ideja odlaska na odmor.

Međutim, ako se ne odmorite od posla, ne brinete pravilno o sebi, to će na kraju potkopati vašu funkcionalnost na poslu. Spremite se i otiđite na izlet izvan grada – bilo da je to dva tjedna u drugoj zemlji ili samo vikend na selu.

4. Odvojite vrijeme za svoje strasti

Zbog užurbanog načina života možete se osjećati kao da nemate vremena za odmor i da morate svoje strasti staviti sa strane.

Međutim, ako želite biti sretni, apsolutno morate ostaviti vremena za svoje omiljene hobije. Odvojite sat vremena tjedno za svoje hobije.
5. Vodite dnevnik

Prezaposlene osobe često mogu zaboraviti koliko je korisno odvojiti vrijeme za razmišljanje.

Ukoliko ne odvojite svaki dan vrijeme za razmišljanje o tome kako se osjećate, što radite svaki dan, riskirate izgubiti dodir s onim što doista želite od života (i smanjujete šanse da ćete osjećati zahvalnost za sve dobre stvari u životu).

Ukoliko imate 10-15 minuta slobodnog vremena dnevno, onda imate vremena za vođenje dnevnika.

Ne morate lirski ispisivati stranice i stranice – dovoljan je samo sažet pregled onoga što se dogodilo u danu i kako se osjećate u vezi toga. Na taj način bolje ćete shvatiti svoje potrebe.

6. Prilagodite se vašem okruženju

Način prakticiranja brige o sebi mijenjati će se i razvijati s godišnjim dobima. Na primjer, ako vam je hladno i osjećate se napeto u zimskim mjesecima, čitajte kraj tople vatre ili si priuštite dugu pjenušavu kupku s omiljenom knjigom.

Nasuprot tome, vaše potrebe u toplijim mjesecima biti će okrenute uživanju u prirodi, hlađenju s ledenim napicima ili kupanju u bazenu ili moru.

Provjerite kakvo je vrijeme, temperatura i vaša trenutna lokacija i radite ono što odgovara vašim potrebama u skladu s vašim uvjetima.
7. Uskladiti svoj fokus sa sadašnjošću

Vjerovatno se već trudite uključiti tehnike za povećanje svjesnosti u svoj život. Na primjer, možda koristite mantre ili osnovne vježbe disanja kako bi svoj um doveli u pravo stanje za kreativnu vizualizaciju.

Međutim, iako meditativne aktivnosti jesu najnaprednije, nisu jedine koje vam mogu pomoći u usklađivanju sa sadašnjošću.

Provedite vrijeme slušajući omiljenu glazbu, bavite se hobijima koji će vam pomoći da se osjećate u potpunosti u skladu sa svojim tijelom (kao što su plivanje ili biciklizam).

8. Smijte se

Konačno, ne podcjenjujte ljekovitost smijeha! Smijeh stvara endorfin koji podiže vaše raspoloženje i pomaže vam da se opustite.

Ključni dio brige o sebi je namjerno potražiti stvari koje vas zabavljaju – zabavne prijatelje, komedije i stare anegdote koje vas nasmiju do suza svaki put kada ih se sjetite.

Izvor: thelawofattraction

Prethodna objavaPotreba za duhovnim obrazovanjem
Slijedeća objavaNovo u webshopu: Ogrlica od Unakita – kamen vizije, otvara Treće oko
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.