Designed by Senivpetro

Kada majka drži dijete, ona ne razmišlja o razlogu zašto to radi. To je jednostavno instinkt. Ali u svijetu gdje se sve u sve većoj mjeri analizira, raščlanjuje, kvantificira i mjeri, ne shvatiti nužnost nečega što je instinktivno može voditi u katastrofu.

Uvijek govori dobro o drugima…
Drugim riječima, osoba može znati da je nešto važno, ali bez znanstvenog dokaza zbog čega je to važno, na njenu odluku vlasti koje sve više nastoje utjecati na ljudske živote mogu prijeko gledati.

Sva sreća danas postoji više dokaza koji se mogu kvantificirati koji dokazuju da na bebe utječe prima li više ili manje pažnje i to sve do molekularne razine njihovog DNK. Takav dokaz vrijedio bi i na sudu.

Desetljećima su znanstvenici mjerili koliko je dodir bitan za djetetov rani razvoj, kao što se navodi u članku u časopisu Pediatric Child Health.

Danas, nova studija sa Sveučilišta British Columbia i BC Instituta i bolnice za istraživanje djece, prati podatke o otprilike 100 dojenčadi tijekom perioda od 4 godine, piše The mind unleashed. Tražili su od roditelja djece od 5 mjeseci starosti da vode evidenciju njihovog ponašanja, stvari kao što su hranjenje, plakanje, spavanje itd.

Ti nisi ovo tijelo…

Tražili su od njih da dokumentiraju točno koliko dugo i koliko često su nosili svoje bebe ili imali s njima fizički kontakt.

Kada su djeca narasla i napunila skoro petu godinu života, istraživači su uzeli njihov uzorak DNK. Tražili su razliku između djece koje su primala mnogo dodira i pažnje kao bebe i onih koji su primali manje. Svakako, oni koji su primali manje pažnje imali su manje zrelih stanica.

Prema Miami Heraldu:

„Istraživači su promatrali proces nazvan DNK metilacija, objasnili su znanstvenici u priopćenju. U tijelu stanice, postoje strukture koje se nazivaju kromosomi koji sadrže genetski kod osobe. Odi određuju stvari kao što je spol, fizički izgled i način na koji tijelo funkcionira i raste.

U DNK metilaciji neki dijelovi kromosoma su označeni s molekulama koje mogu kontrolirati koliko je aktivan taj dio kromosoma, objasnili su znanstvenici u objavi. Znanstvenici mogu generalno predvidjeti kako će se to razvijati kako starimo.“

77

Znanstvenici su usporedili DNK metilaciju djece i utvrdili konzistentne razlike između djece koja su primala malo pažnje i one koja su primala puno pažnje. Oni koji su primali manje pažnje imali su stanice koje su bile manje zrele i razvijene nego što bi trebale biti u tim godinama. Dugoročni zaostatci u rastu i razvoju bi mogli doslovno biti rezultat te pažnje.

„Namjeravamo nastaviti rad na istraživanju kako bi uvidjeli ima li „biološka zrelost“ koju smo vidjeli kod ove djece šire implikacije na njihovo zdravlje, naročito na njihov psihološki razvoj“, rekla je Sarah Moore, vodeća autorica. „Ako daljnja istraživanja potvrde ove inicijalne rezultate, to će istaknuti važnost pružanja fizičkog kontakta, naročito za tjeskobne bebe.“

Po mom mišljenju postoje neke stvari o kojima roditelji imaju pravo odlučiti, a na roditelje ne bi trebalo krivo gledati zbog toga kako odgajaju, djecu ako je sve u odgoju mirno, jer dokaz da je odluka roditelja „dobra“ se ne može lako kvantificirati poput ovog što je opisano gore.

Budući da je ovo moguće kvantificirati, Servis za zaštitu djece (CPS) i druga vladina tijela koja znaju oduzeti dijete roditelju zbog odluka koje nisu nužno loše, već su u neskladu s državom, trebali bi biti informirani o ovom istraživanju.

Uvijek govori dobro o drugima…
Ovo istraživanja bi trebalo često citirati i biti shvaćeno od široke mase.

Prošlo istraživanje koje podržava ovu studiju je citirao Miami Hearld:

„Jednu od najpoznatijih studija o ovoj temi je proveo američki psiholog Harry Harlow na majmunima 1950-ih godina. Harlow je odvojio majmune od njihove prave majke i dao im da piju mlijeko od hladne žičane naprave koja je sličila na njihovu majku, ili od druge naprave koja je sličila na njihovu majku ali je bila prekrivena mekanom tkaninom.

Majmuni su proveli mnogo više vremena s udobnijom majkom od tkanine, a kada im Harlow  nije ostavio izbor, majmuni koji su mogli izabrati samo hladnu žičanu majku imali su ozbiljne anomalije u ponašanju – i ostali su takvi čak i kada su kasnije došli u okruženje u kojem ih se njegovalo, tvrdi istraživanje sa Sveučilišta u Oregonu.

Ti nisi ovo tijelo…

Druge studije su utvrdile slične rezultate kod ljudi. Jedna studija potvrdila je da djeca koja su odrasla u sirotištima daleko od tradicionalne njege, imala su mnogo veću razinu hormona stresa kortizola, a druga studija potvrdila je da dojenčad kojima je uskraćen dodir imaju nenormalnu razinu hormona koji reguliraju društveno ponašanje.“

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

23 TESLINA PLOČA

TESLINA LJUBIČASTA PLOČA

Kućni bioterapeut!

Jedno od najvećih praktičnih dostignuća istraživanja Tesline materijalne i duhovne ostavštine i jedno od najpopularnijih sredstava u alternativnoj medicini.

Teslina ploča djeluje kao prijenosnik kozmičke energije i tako oko sebe stvara pozitivno polje koje ozdravljuje, oživljava proces regeneracije stanica, sprječava razvoj bolesti, umanjuje posljedice stresa i pospješuje opće raspoloženje.

Pomaže kod: svih vrsta bolova, migrene, išijasa i reume, mučnine upale sinusa, zubobolje, upala, nesanice... Djelovanjem Tesline ploče smanjuju se i otklanjaju negativne vibracije u hrani, vodi i drugim tekućinama.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.