Osnovni koncept ajurvede je prevencija i održavanje zdravog tijela i duha. Zdravo tijelo ovisi o zdravom umu. Važna je uravnoteženost tijela i uma. Psihosomatski poremećaji / bolesti uključuju stanje uma i tijela. Svaka fizička bolest ima mentalni aspekt, a može biti i fizički aspekt mentalne bolesti. Ajurveda detaljno objašnjava Manas-Um, Budhi-Intelekt, Ahankara-Identitet, Chitta-Svijest i kako utječu na uravnoteženje uma i tijela. Izraz “Prakritih” (konstitucija) zamišljen je kao izvor materijalnog svijeta koji se sastoji od tri osnovna svojstva: “Sattvam” (znanje), Rajas (aktivnost) i Tamas (inercija). Prakritih se općenito odnosi na prirodnu konstituciju ili stanje svega. Većina indijskih filozofija i književnosti, uključujući ajurvedu, shvatila je da je prakriti prvobitna priroda iz koje se sve razvija u ovom svemiru. Danas ćemo se više fokusirati na to koliko dobro ajurveda doprinosi mentalnom zdravlju Europljana, a također ćemo raspravljati o porednostima pulsne dijagnoze i drugim ajurvedskim programima u rješavanju problema mentalnog zdravlja.

O predavaču:

Dr Suresh Swarnapuri, već više od jednog desetljeća redovito pruža preglede ajurvedskom metodom očitavanja pulsa „nadi vigyan“ (pulsna tehnika). To je tradicionalna indijska metoda kojom se ustanovljuju disbalansi u organizmu na suptilnoj ili fizičkoj razini. Prema tome doktor određuje ciljano prehranu, biljne preparate, tretmane detoksikacije, tehnike disanja i ostalo. Time se omogućuje da se tijelo dovede u harmoniju, brže regenerira i iscijeli.

Dr. Suresh Swarnapuri ima jedinstven sistem rada na ovom području. Od vrhunske dijagnostike do individualnog pristupa i posvećenosti svakoj osobi. Tehnika „nadi vigyan“ zahtijeva visoku naobrazbu na polju ajurvedskih znanosti, koncentraciju te suptilnost i dugogodišnju praksu.

Diplomirao je ajurvedsku medicinu i kirurgiju na sveučilištu Sri Venkateswara u Tirupati, država Andrapradeš, u Indiji među najboljim studentima s visokim ocjenama. Na osnovu dobrih ocjena specijalizira ajurvedsku kirurgiju na državnom sveučilištu indijske medicine u Bangaloru, država Karnataka, u Indiji. Tokom studija izučavao je meditaciju i jogu.
Radio je kao doktor u nekoliko indijskih klinika i bolnica. Predavač i doktor na indijskom institutu za ajurvedu i istraživanje.

Radio je za međunarodnu asocijaciju Maharishi Ayurveda u Nizozemskoj .
Od 2000.g. surađuje kao doktor u nekoliko ajurvedskih centara diljem Europe (Danska, Francuska, Ukrajina, Njemačka, Estonija, Irska, Srbija),Turska, Libanon, Rusija i SAD.
Predaje na raznim tečajevima, seminarima i predavanjima u organizaciji različitih ajurvedskih organizacija u Europi.

Radio je kao profesor i doktor pri Kolegiju ajurvedskih znanosti u Bangaloru.
Dobitnik je mnogih nagrada u Sjedinjenim Američkim Državama za izvrsnost u ajurvedskoj praksi, za najbolju prezentaciju kliničke ajurvede i za podučavanje ajurvede.
Direktor je ustanove European Ayurveda Academy – akademija za podučavanje ajurvede.
Direktor je holističkog centra GHAR -Gita u Irskoj.

Dr. Suresh Swarnapuri će vršiti i ajurvedske konzultacije pomoću pulsne tehnike u Veda House centru od 06.12.-09.12.2019. na adresi Drenovačka 1, III. kat . Cijena pregleda za odrasle iznosi 560,00kn, a za djecu do 12.g. 280,00kn

Za više informacija o predavanju i konzultacijama slobodno se javite na broj 098 /802-729 i putem maila [email protected]

Dobro došli !

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here