Nakon nedavne vrlo snažne pomrčine Sunca, 4. travnja nam dolazi potpuna pomrčina Mjeseca. Potpuna pomrčina Mjeseca se uvijek dešava na Puni Mjesec, kada su Sunce i Mjesec na točno suprotnim položajima, te kada su oboje povezani sa Mjesečevim čvorovima: Rahuom i Ketuom.

Obično ne pišem puno o pomrčini Mjeseca, no period u kojem se sada nalazimo – kada je Sunce u konjukciji sa Ketuom u znaku Riba, a Mjesec u konjukciji sa Rahuom u znaku Djevice, je vrlo snažno vrijeme za duhovnost, koje ja osobno doživljavam na vrlo dubokom nivou. Pa da proanaliziramo ovaj period malo detaljnije.
Dublje u podsvjest

Ovaj period je zaista intenzivan, te mnogima donosi puno transformativnih iskustava – kao i mnogo posla i užurbanosti, što je uzrokovano aspektom Sunca prema Rahu-u u znaku Djevice. No, u isto vrijeme smo i jako povezani sa našom podsvjesti – svijetom snova, imaginacije, astralnog svijeta i duhovnosti. Bez obzira što sam znala koliko će duhovno snažan ovaj period biti, na kraju sam bila iznenađena svim iskustvima. Počevši od pomrčine Sunca, imala sam nekoliko značajnih i dubokih duhovnih iskustava koja su se vrtila oko doživljavanja više stvarnosti i energetskog polja koje povezuje sve nas – na razini iznad strahova, briga i osuđivanja. Poruka skrivena u svim meditacijama je bila jasna: “Postoji realnost koja je mnogo veća od one koju vidiš u ovom trenutku.”

black-hole-lunar-solar-ecli

“Niz zečju rupu”

scorpio saturnRetrogradni Saturn u znaku Škorpiona za sve nas počinje otkrivati skrivene stvari koje smo čuvali unutar sebe – sve “tajne” kojih prije nismo bili svjesni izlaze na površinu. U isto vrijeme, interes za duhovnošću i misterijama je puno dublji sada. Ovo je savršeno vrijeme da obogatite svoj život svakodnevnom meditacijom.

Ovo je također vrijeme kada će “Pandorine kutije” mnogih ljudi biti otvorene. Snažna konjukcija Sunca i Ketua u znaku Riba dodatno pojačava efekt retrogradnog Saturna. Sve što je bilo skriveno u našoj podsvjesti i sve ono sa čime se nismo htjeli suočiti prije, sada ćemo se trebati. Trebati ćemo se spustiti “niz zečju rupu”. Stari strahovi, rane i sumnje će se probuditi kako bi smo ih transfomirali i iscjelili kroz snagu ljubavi i opraštanja. Mnogi od nas bi mogli osjetiti ogroman osjećaj usamljenosti, praznoće i doslovno “crne rupe” u srcu. No, iza straha od prihvaćanja nepoznatih osjećaja nalazi se prilika da ‘pustimo’ prošlost i počinjemo živjeti Božansku slobodu.

Danas sam “sasvim slučajno” pronašla prekrasan citat Mahavatar Babaji-a, koji uvelike rezonira sa unutarnjom lekcijom za sve nas:

“Bol predstavlja priliku za rastom; prihvatite ju i transformirajte u Božansku Ljubav.”

– Babaji

Ulazak u nepoznato

pisces sunketuNedavna pomrčina Sunca u znaku Riba i nadolazeća potpuna pomrčina Mjeseca u znaku Djevice će mnogima otkriti svijet beskonačnih mogućnosti, kojeg možda nismo bili svjesni prije. Vrijeme je da zaronimo u nepoznato i proširimo našu percepciju. Vrijeme je da obogatimo život svakodnevnim duhovnim iskustvima.

Mnogi se boje nepoznatog. No, sviđalo se to vama ili ne, u ovom periodu će svemir sve nas gurnuti van naših trenutnih granica, kako bi smo upoznali višu perspektivu. Tijekom ovog perioda, mnogi će imati puno življu maštu, puno više simboličnih snova i dubljih duhovnih iskustava za vrijeme meditacije, pa čak i u svakodnevnom životu. Ovo je vrijeme za širenje naše svijesti i gledanje u oči naših najvećih strahova. To je vrijeme spoznaje da smo nešto više od ovog tijela u kojem živimo, nešto više od naših briga, predrasuda ili najvećih strahova. Ovo je vrijeme za ponovno otkrivanje povezanosti sa Višom Silom, Božanskim, energetskim poljem koje nas sve povezuje – ili kako god želite nazvati to. To je period koji je duhovno izuzetno snažan, i ako ugrabite priliku i svakodnevno meditirate, imate odličnu priliku osloboditi se prošlosti i otvoriti za nove mogućnosti u životu. Iskoristite ju!
Naučite znanost meditacije uz mantru

japam-mantra-project-meditationBudući je ovo odlično vrijeme za početak neke duhovne prakse i povezivanje sa srcem, možda je vrijeme da obogatite svoj život praksom svakodnevne meditacije? Mi osobno provodimo vrijeme u meditaciji svakodnevno i jasno vidimo koliko to utječe na naš život. Osim toga, i učitelji smo meditacije.

Najlakši tip meditacije je meditacija sa mantrom. To je najlakši način za početak, budući jako smiruje um, uklanja potrebu za kontrolom, ali i otvara vrata prema srcu i Višoj Svijesti. Praksa mantranja i disanja uz mantru je moguća za svakoga, vrlo jednostavna – a daje izvanredne rezultate.

Počeli smo sa učenjem i širenjem Mantra Projekta. Svrha Mantra projekta je jednostavna: naučiti kako meditirati uz mantru i podržati vas da svakodnevno uživate u tome. Svi polaznici Mantra projekta koriste određenu mantru 40 dana, te po završetku dobivaju blagoslovljenu narukvicu od strane našeg duhovnog učitelja, Sri Swamija Vishwanande – kao podsjetnik na završen projekt, ali i kao podršku da uđete dublje u duhovna iskustva i ne napustite tu svakodnevnu praksu.

Ako bi ste željeli sudjelovati u projektu, slobodno nam se javite. Naučiti ćemo vas kako prolaziti kroz projekt, ili preko skype-a ili uživo. Sudjelovanje u projektu i učenje meditacije uz mantru je besplatno – a rezultati su beskonačni! Nema potrebe da spominjemo da su meditacija i mantranje jedne od najsnažnijih astroloških pomoći, budući harmoniziraju našu energiju na najdubljim nivoima kako bi smo mogli biti u harmonji sa energijom Svemira i Božanskog.

Zainteresirani ste? Javite nam se.

Napomena: Sva predviđanja bazirana su na dokazanom sistemu Jyotisha, Vedske astrologije, koji smo pronašli kao najtočniji. Možete primjetiti neke razlike u izračunima između ovog sistema, i sistema zapadne astrologije. Naime, u Vedskoj astrologiji, horoskopske znakove računamo malo drugačije.

Kontakt

4harmony.eu/hr
facebook.com/4harmony.hrvatska

logo4harmony

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 02.04.2015.
Slijedeća objavaNisu superheroji: 9 dobrih navika najuspješnijih ljudi
4Harmony
Naša strast prema Vastu-u i Jyotish-u nas je spojila. Svakodnevna iskustva kroz ove vedske znanosti pomažu nam ostvariti puno dublji odnos i živjeti ispunjeniji život. Jedinstvena kombinacija znanja vastu-a, vedske astrologije i psihologije, koje koristimo u našem poslu, ne samo da nam pruža bolji uvid u svakodnevni život, već nam pomaže u rješavanju svih vrsta problema na mnogo jednostavniji način. To je ono što želimo podjeliti s Vama: znanje kako se vratiti vašoj osobnoj harmoniji. - Achala & Govindadas

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.