Ljudi koji jedu čokoladu imaju 11 posto manji rizik da obole od kardiovaskularnih bolesti , pokazalo je to istraživanje koje su proveli znanstvenici sa Sveučilištau Aberdeenu. Prema istraživanju, za zdrav život unosite dnevno 7 – 100 grama čokolade.

Ljubitelji čokolade su za devet posto manje primani u bolnicu zbog srčanih bolesti dok su za 23 posto imali smanjeni rizik od infarkta.

U istraživanju je sudjelovalo 25.000 muškaraca i žena. Na osnovu istraživanja o utjecaju načina prehrane na dugoročnu zdravstvenu sliku, došlo se do zaključka da izbacivanje čokolade iz jelovnika neće smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti ili smrti od srčanog udara.

Na iznenađenje istraživača – oni koji su dnevno unosili od sedam do 100 grama čokolade, bili su manje težine, boljeg odnosa tjelesne mase i mišića, boljeg krvnog pritiska, u manjem postotku su imali dijabetes i lakše su obavljali svakodnevne aktivnosti.

Mi vjerujemo da se je najbolje držati zlatne sredine: par kockica kvalitetne čokolade (bez hidrogeniziranih masnoća) i s velikim postotkom kakaa je najbolji izbor.

dnevno.hr