Indijanski bubnjevi, Sibirski šamanski bubanj ili ceremonijalni bubanj zatvoren s obje strane. Bubnjeve koje izrađujem od kvalitetnog su drveta Hrast, Bor, Bukva, Trešnja, Jasen, ili ostale vrste po potrebi.

atma.hr – 52
Rađeni su tradicionalnim načinom izrade od prirodnih materijala, grijanjem na pari i savijanjem drveta u željenu dimenziju. Ili sastavljanjem od segmenata.

1 1Dimenzije mogu biti 20, 30, 40, 50, 60 cm promjera. Ili po vašim potrebama i dogovoru.

Oblik je okrugao, jajast ili ovalan i osmerokutan. Kod sibirskih bubnjeva se postavlja devet rogova s vanjske strane obruča što simbolizira devet planeta.

Pri samoj izradi naglasak je na lakoću, da se osoba ne umara dok ga svira i da se može lakše kretati ako ide u prirodu s bubnjem.

atma.hr – 52
Bubanj radim isključivo po narudžbi za osobu koja ga naručuje, svaki je posebno napravljen za svoga vlasnika i potpuno je jedinstven. Osoba može sama odabrati obruč i kožu, po intuiciji, za svoj bubanj. Koža može biti prirodna ili umjetna opna. Zbog tog osobnog pristupa bubanj se svojom vibracijom u procesu izrade podešava energiji svoga budućeg vlasnika. Rezultat je svaki put iznenađujuć koliko se jedan od drugog mogu razlikovati.

Za izradu mi je potrebno nekoliko dana, pri samom kraju izrade osoba može biti prisutna u radu. Tada se radi tradicionalan indijanski ritual. Budući vlasnik bubnja može dati namjeru pri izradi ili se koristiti određeni kristal što ga može još dodatno personalizirati. Ako vremenski uvjeti to dopuštaju završni dio obično radim u prirodi.

Osim izrade indijanskih i šamanskih bubnjeva izrađujem kalimbe (afrički ručni klavir), jamajkanske i afričke bubnjeve. Vršim sve vrste popravaka ili adaptacija na vašem bubnju.

Izradom bubnjeva i istraživanjem zvuka bavim se preko deset godina i tu sam za sva vaša pitanja.

Marko Borić
091-8815-332
[email protected]

atma.hr – 52
2 2 3 2 4 1