U hotelu Park, u Splitu, će se 7. listopada održati javno predavanje autora sustava Joga u svakodnevnom životu, Paramhans Swami Maheshwaranande na temu praktičnih novih tehnika joge, čime i nakon pedeset godina neprekinute aktivnosti, ovaj duhovni učitelj ne prestaje dijeliti nova znanja

Grad Split će ove godine, po četvrti put, ugostiti svjetski uglednog mirotvorca, duhovnog učitelja i autora sustava „Joga u svakodnevnom životu“ Vishwagurua Paramhans Swamija Maheshwaranandu koji djeluje u svijetu preko pedeset godina, a po njegovom programu vježbaju milijuni ljudi. Poznati je borac za dobrobit svih živih bića, svjetski mir i zdravlje našeg planeta. Također, redovit je gost Hrvatske još od 1984. godine, ali su njegovi dolasci u Split izuzetno rijetki. Prilikom svog prvog posjeta Splitu 2006. godine, prije točno petnaest godina, Paramhans Swami Maheshwarananda je zajedno s tadašnjim dogradonačelnikom g. Ivanom Kuretom posadio drvo mira na lokaciji kod Zlatnih vrata. U hotelu Park će u četvrtak 7. listopada ljubitelji joge, ali i ostali zainteresirani građani moći uživati u druženju na temu „Predavanje i vježbe – nove tehnike“.

Predavanje će se održati u 19:00 sati, a zainteresirani se mole da dođu barem 15 minuta ranije jer će se na licu mjesta odrađivati brzi Covid testovi koji su obavezni za sve sudionike. Na ovaj način i organizatori i učesnici uživaju u najvišem stupnju zaštite.

Možda u ova izazovna vremena zrnce mudrosti i zrnce prakse zajednički mogu izazvati pozitivne promjene, i to u svakodnevnom životu, jer Paramhans Swami Maheshwarananda često kaže kako je „gram prakse korisniji od tone teorije“. Ovo je prilika da se u to uvjerimo na djelu, u susretu s istinskim ambasadorom joge koji ističe dobrobit takvog sustava koji je ukorijenjen u drevnom znanju, ali primijenjen u današnjem modernom (zapadnjačkom) životu. Kao takav je izvanredno dobro prihvaćen u cijelom svijetu jer po njemu vježbaju milijuni ljudi, a popularnost njegova tvorca dobro ilustrira činjenica da je do sada Vishwaguruji više od 50 puta proputovao oko svijeta. Njegova mudrost i znanje, ali i jednostavnost kojom tumači kako u praksi možete poboljšati svoj život glavni su razlog zbog kojeg je cijenjen na svim kontinentima. Također, vježbe joge samo su osnova njegova učenja, jer je nasljednik jedne od najstarijih i najcjenjenijih duhovnih loza Indije, te autor mnogih mirovnih aktivnosti, inicijativa za zaštitu okoliša, ljudi i životinja, edukativnih i humanitarnih projekata. Izvorno znanje joge i odgovor na pitanje kako nam joga može pomoći da živimo zdravije i sretnije imamo prilike dobiti iz prve ruke u Splitu, u susretu s učiteljem koji uvijek nalazi inspiracije za objašnjenje jednostavnosti i primjenjivosti svog sustava u – svakodnevnom životu.

Kao neprofitna udruga, Joga u svakodnevnom životu u Splitu održava vježbe, radionice i predavanja na temu joge i zdravog načina života, a možda je najbolje prepoznata po besplatnim ljetnim vježbama joge za naše sugrađane.

Darko Šupuk
0913808012, [email protected]

Joga u svakodnevnom životu Split

Paramhans Swami Maheshwarananda