Artwork by Daniel B. Holeman

Ako razmišljate o našem životu kao o priči iz knjige – riječi koje koristimo mogu se smatrati detaljima koji ispunjavaju stranice.

To bi mogao biti horror, ljubavna priča ili fantazija. Ali sve će ovisiti o riječima koje odaberete za ispunjavanje redaka.

Ti nisi ovo tijelo…

Naše su riječi mantre i ono što ponavljamo dovoljno često počinje oblikovati našu stvarnost, primjer knjige gore može biti metafora, ali bi moglo biti bliže stvarnosti nego što mislite, piše Truth theory.

Ponavljanje riječi je isto što i bacanje čarolije, a ovdje su 5 vrlo jednostavnih mantri koje mogu transformirati vaš cijeli svijet…

Ne moram se ispričavati zbog toga što sam ovdje

Inspiracija za ovo mi je došla kada sam šetao u parku jednu večer, nisam bio sa psom niti u bilo čijem društvu, ali sam poželio sjesti i meditirati pod stablom. Neki čovjek je šetao sa svojim psom  i pomislio sam da mu moja prisutnost može stvarati nelagodu.

U tom trenutku pojavila se mantra: “Ne moram se ispričavati zbog toga što sam ovdje”.

Društvo nam često može nametnuti osjećaj nelagode u situaciji koja je neizbježna – ako slučajno udarite u nekoga, osjećate se nelagodno ili u slučaju kada nešto kažete u pogrešnom trenutku. To je stvarnost i dok je dobro biti svjestan svojih pogrešaka, ne morate se ispričavati zbog toga što postojite i imate jednako pravo da budete ovdje kao i bilo tko drugi.

Ti nisi ovo tijelo…

Sve je savršeno

Proveo sam neko vrijeme u džungli prošle godine i jedna od stvari koje sam shvatio jest da je sve, bez obzira koliko nesavršeno izgleda, zapravo savršeno. Kiša, sunce, komarci i različita godišnja doba su u savršenoj ravnoteži.

To ne znači da ne postoje nesavršenosti u nama i u svijetu oko nas, nego da tražimo savršenstvo u nesavršenosti i znamo da je sve u svakom trenutku u savršenom redu.

Dovoljan sam

Dovoljni ste, zapravo ste savršeni za vašu svrhu i imate vrlo dobar razlog zašto ste ovdje.

Ponekad je potrebno duboko i iznutra istražiti tu svrhu – ali vi ste savršeno smješteni i opremljeni za rješavanje onoga što treba biti.

Ti nisi ovo tijelo…

Ja sam točno tamo gdje bih trebao biti

Lako se izgubiti u životu, postoji beskonačna količina informacija koje treba obraditi, beskonačna količina prostora za vidjeti i beskonačna količina osjećaja za osjetiti. Lako se izgubiti u svemu tome i ako se to dogodi, vjerojatno biste trebali pogledati malo dublje.

U našim najtamnijim trenucima vidimo samo koliko smo daleko u stanju biti gurnuti bez da budemo slomljeni i u ovom trenutku, upravo ste tamo gdje trebate biti.

Ovaj trenutak će proći

Jedina stvar koja je važna je sadašnji trenutak, a taj trenutak brzo postaje sjećanje – onda se sljedeći trenutak nastavlja u beskonačnoj petlji sadašnjosti, zatim prošlosti.

Trenutak i osjećaji povezani s njim uvijek prolaze – to vrijedi i za mračne trenutke i mnogi često misle na to kada govore ove riječi, ali to vrijedi i za lijepe trenutke.

Ne možete uhvatiti trenutak i ponovno ga ponovno proživjeti, samo stvarate iluziju da to činite i to je mjesto iz kojeg dolazi sva patnja. Želimo se vratiti dobrim vremenima i nikad ne želimo ponovo proći kroz ona loša.

Ti nisi ovo tijelo…

***

Postoji još mnogo mantri, a najbolje su one koje stvorite za svoju specifičnu situaciju. To su samo 5 mojih mantri koje su mi pomogle kad mi je bilo teško.

Tehnika koju koristim za recitiranje tih mantri je mantranje na budističkim brojanicama. Imaju 108 kuglica i dodirujući svaku kuglicu prstima, ponavljam odabranu mantru. Ovo je savršen početak dana i može se upotrijebiti za suzbijanje negativnih misli.

Prevela: Suzana Prnjak za atma.hr

53 SUPERHRANA

SUPERHRANA

Kreativne ideje za uvođenje supernamirnica u svakodnevnu prehranu

Kuharica, ali i knjiga koja nas upoznaje s biljnim supernamirnicama koje bismo uvijek trebali imati kod kuće kako bismo održavali stalnu razinu optimalnog zdravlja.

Autorica nam donosi slasne i originalne, ali jednostavne recepte koje je lako uklopiti u dnevnu rutinu i obiteljski jelovnik. Od doručka do večere, od energetskih napitaka do brzih slastica za podizanje energije i snage, ova knjiga je vodič za cjelovitu gurmansku prehranu, uz koju ćete "pucati od zdravlja".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.