Pun Mjesec u Strijelcu… Prilika da maksimalno iskoristimo jaku energiju i završimo ono što smo davno počeli …

21. svibnja 2016. godine – pun Mjesec u Strijelcu

Pred pun Mjesec, energija je najsnažnija i nju je najbolje iskoristi, kroz aktivnost kojom se može preokrenuti, totalno promijeniti ili završiti nešto što smo ranije započeli. Dan pred pun Mjesec posebno povoljan da se završi sa nečem što se ranije započelo.

Kako su Mars i Pluton retrogradni, najbolje je da se usmjerimo na rješavanje starih problema, koje sada možemo učinkovitije riješiti i učiniti potpunu transformaciju ili završetak nečega što ste ranije započeli. Najpovoljnije vrijeme za to je kada Mjesec bude u sekstilu s Plutonom u Jarcu 20. svibnja.

Tog dana je dobro da korigirate nešto, prije nego što počne nepovoljno djelovanje punog Mjeseca u kome stvari izmiču kontroli.

Da bi zdravlje u razdoblju punog Mjeseca bilo bolje, kako emotivno i psihičko, tako i fizičko, dobro je 20. svibnja 2016. godine smanjiti unos tekućine u organizam i jesti pretežno čvrstu i toplu hranu, posebno mahunarke. Ukoliko želite smršaviti, ali i da se bolje osjećate, ne jedite slatko ni voće, posebno ono koje je slatko. Vrlo je korisno za zdravlje da smanjite aktivnost, da se više odmarate, izbjegavate velika mentalna naprezanja, ali i prenaglašene emocije.

Pun Mjesec pojačava napetost, nemir, a ovoga puta zbog konjukcije s retrogradnim Marsom u Strijelcu i uzbuđenje, pojačava mogućnost ljutnje. Impulzivnosti, brzih emotivnih reakcija će biti. Sposobnost samokontrole kod onih koji je imaju, ili koji će biti svjesni da treba da je ovoga puta imaju više, može spriječiti konflikte i svađe. Kada je Sunce u Blizancima, a Merkur retrogradan, mogući su nesporazumi i poteškoće u komunikaciji. Neodlučnosti i kašnjenje i čekanje na nešto, sada teže padaju. Lakše se možete uznemiriti ili naljutiti. Pun Mjesec će biti 21. u noćnim satima – 23:14 sati.

Što je najbolje uraditi kada je pun Mjesec u Strijelcu

Kako je u pun Mjesec u Strijelcu, vatrenom znaku pod utjecajem Jupitera, ovoga puta, pod djelovanjem znaka koji je promjenjive prirode i koji se odnosi na viša znanja, obrazovanje, fakultete, vjeru, moral, daleka putovanja, inozemstvo, strance, filozofiju, religiju, etiku, onda će on donijeti prije svega izvjesna događanja i promjene na ovom planu, ali ovisno od kuće u kojoj se odvija pun Mjesec. Jupiter je u Djevici u kvadratu sa Saturnom u Strijelcu i u opoziciji s Neptunom što ukazuje da se do napretka i prosperiteta dolazi kroz napor, veće zalaganje, ili kroz više stručnog znanja.

Nedoumice i kolebljivosti će biti, kao i nejasnoća i zato nije povoljno vrijeme za donošenje odluka, posebice dok Merkur ne krene izravno. Povoljno je što Merkur u Biku pravi veliki zemljani trigon s Jupiterom u Djevici i Plutonom u Jarcu. To će omogućiti da se nastale poteškoće i problemi riješe, posebno u danima nakon punog Mjeseca i prestanka retrogradnog kretanja Merkura.

Ako vam je pun Mjesec u petoj kući, može se odnosi na neke dileme, probleme i sumnje i vezane za djecu, posebno ako imate dijete koje je student, ili treba upisati fakultet, pa je pred većom promjenom u životu. Ako već studira, moguće su neke napetosti, sumnje, neizvjesnosti, zbrke vezane za polaganje ispita. Nestrpljivost će biti izražena, nemir, ali i mogućnost nerazumijevanja, sumnje u uspješnost djeteta, ili sumnju u voljenu osobu, nejasnoću i zbrku vezane za putovanje, posebno inozemstvo – ako vam je pun Mjesec u 5. kući i ako ste u nekoj vezi.

52
Može iznenada iskrsnuti i neki prijedlog koji će unijeti nemir, zbunjenost, ili sumnju da vas netko ne prevari, ili da je neiskren prema vama. Mogu se pojaviti u vezi neke moralne dileme vezane za vašu ljubavnu vezu, sumnje u voljenu osobu ili partnera, ako je pun Mjesec je u sedmoj, kući partnerstva. Ako je u četvrtoj, onda u obitelji može biti više napetosti, nemira, zbrke oko dolaska nekog člana obitelji, koji treba doputovati, ili otputovati nekuda, ili neke neiskrenosti i sumnje u nekog člana obitelji.

Kako je pun Mjesec u znaku koji se tiče obrazovanja, Strijelcu, a pred nama je razdoblje završetka škole i mature, ispita na fakultetima i u srednjim školama tijekom lipnja, onda će biti pojačane napetosti, neodlučnosti što upisati, ili kako će se proći na prijemnim ispitima. To prati osjećaj napetosti, unutarnji nemir, ili neizvjesnosti hoće li osoba uspjeti upisati željeni fakultet, ili srednju školu.

Ovo je vrijeme kada se bliži u osnovnim i srednjim školama i kraj školske godine, pa će biti više napetosti, nemira, neizvjesnosti vezane za ocjene, ali i konflikata sa roditeljima, zbog konjukcije Mjeseca sa Marsom i opozicije sa Suncem. Ovo je vrijeme kada će biti mentalnog naprezanja, unutarnjih nemira, rastresenosti, pomalo kod nekih i izgubljenosti, posebno kod onih koji energiju rasipaju na više strana, na više predmeta u učenju. Povoljno je što će Merkur u Biku omogućiti da budete ustrajni, da se više zalažete i budete uspješniji, posebno ovih dana dok je u trigonu s Jupiterom u Djevici.

Savjet: dobro ovih dana biti pribran i obazriv u izražavanju i interpretiranju naučenog i u komunikaciji. Nemojte reagirati ishitreno. Rasijanost je moguća, pa se nastojte što više usredotočiti na ono što radite, ali i više se opuštati i odmarati. Važno je da se svi oni koji su izloženi većim mentalnim naporima i dovoljno odmaraju i spavaju, a ne da izlaze i iscrpljuju se još više, što može nepovoljno djelovati na mentalno zdravlje. Slobodno se krećite, šetajte ali bez žurbe u večernjim i noćnim satima i bez pretjeranog naprezanja.

Dan 21. svibnja 2016. godine nije povoljan za putovanja. Ukoliko put ne možete izbjeći, budite oprezni više nego uobičajeno, ne vozite brzo. Ako ste u dilemi da li da krenete na put, dobro razmislite prije nego odlučite putovati sada ili odgoditi putovanje za koji dan, kada prestane utjecaj punog Mjeseca, a Merkur krene direktno, jer bi to bilo najbolje. Dobro bi bilo i biti vrlo oprezni u prometu i izbjegavati putovanja, posebno duga putovanja u inozemstvo. Kako je ovaj pun Mjesec u znacima koji su vezani za promet i putovanja, moguće su i prometne nesreće. Nemir, psihička nesređenost i nedostatak koncentracije mogu nepovoljno djelovati na promet. Kada je komunikacija u pitanju, i tu budite obazriviji, posebno od 20. svibnja do 22. svibnja 2016. godine do 3 sata.

Najbolje je da svoju energiju uložite u oslobađanje od neke loše navike ili korigiranje neke svoje osobine, koja vam zadaje problem. Možete i dobro je da tada od 19:09 u večernjim satima započnete dijete, koje mogu biti vrlo učinkovite, posebno ako smanjite unos tekućine, slatkiša, voćnih sokova i voća, koji nadimaju organizam i utječu na debljanje. Mahunarke, posebno grašak i grah ubrzavaju metabolizam i povoljno djeluju na gubitak kilograma, koji se tada lakše tope.

Najviše će utjecaj punog Mjeseca osjetiti osobe rođene u periodu od 19.-27. studenog, prije svega oni rođeni u znaku Strijelca (u prvoj dekadi) i osobe rođene od 18. do 25. svibnja, kao i Blizanci, a zatim Djevice iz kolovoza i Ribe iz veljače, kao i osobe koje imaju podznak u Raku i Lavu. Na Rakove djeluju aspekti Mjeseca, a na Lavove Sunca, a zatim i na sve ostale ovisno imaju li neku planetu oko 1. stupnja u Strijelcu i u Blizancima.

S punim Mjesecom u Strijelcu najbolje se savladaju utjecaji ako se uspori tempo života, aktivnosti, kretanja i prepusti se opuštanju, meditaciji, afirmacijama i svim onim aktivnostima koje opuštaju tijelo i um. Ukoliko jačate optimizam i ne prepuštate se pretjeranoj sumnji i kolebljivosti, moralnim dilemama (Jupiter u kvadratu sa Saturnom Strijelcu i opoziciji s Neptunom u Ribama).

Posvetite se sebi, opustite se, odmorite se, izbjegavajte konflikte i nesporazume s drugima, tako da se više kontrolirate, a ako ne možete – osamite se ili izbjegavajte situacije koje mogle izmaći kontroli.

Što vam je vjera u sebe jača i što ima više pozitivnosti i samokontrole, to se utjecaja Punog Mjeseca u Strijelcu može pretvoriti u nešto dobro.

Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović

lovesensa.rs

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.