Jantar je moćan iscjelitelj i pročišćivač koji izvlači nezdravost iz tijela i potpomaže obnavljanje tkiva.

To je jedan od rijetkih dragulja organskog podrijetla. Prvi poznati naziv dolazi od grčke riječi elektoron. U svijetu je poznat kao amber što potiče iz arapskog jezika od riječi anbar. Turski izraz je ćilibar. S Baltičkog mora dopremao se jantarskim putem sve do Akvelije.

Jantar je kamen svijetla i topline.  Od pamtivijeka cijenjen je kao poseban dar prirode. Napunjen je davnom sunčevom energijom koja ima sposobnost pročistiti cijeli naš organizam. Prosvjetljuje naš emotivni svijet, otklanja tugu, depresiju, beznađe i budi u nama volju za životom.

Razvija sudbonosnu odlučnost koja može pozitivno utjecati na tijek života. Daje nam ravnotežu i mir duše. Također čisti okruženje i čakre. Apsorbira negativne energije i pretvara ih u pozitivne sile koje stimuliraju tijelo da se samoiscjeljuje. Moćan je zaštitnik, povezuje svakodnevno s višim duhovnim domenama.

Psihološki, jantar donosi stabilnost u život. Mentalno, jantar stimulira intelekt, oslobađa od depresije, potiče pozitivno stanje uma i kreativno izražavanje. Donosi ravnotežu i strpljenje i pomaže pri donošenju odluka; dobar je za pamćenje. Njegova fleksibilnost razrješava konflikt.

Emotivno, jantar podržava smirenost i razvija povjerenje. Duhovno, jantar potpomaže altruizam i donosi mudrost.

Ljekovita svojstva :

Jantar aktivira pozitivno mišljenje, volju i strpljenje. Zbog ovih osobina vrlo je dobro sredstvo za preventivno liječenje mnogih bolesti. Možemo ga stavljati na sve čakre gdje osjećamo pritisak, napetost, blokade, bolesti ili smetnje. Najdjelotvorniji je na pupčanoj čakri gdje utječe na sveukupno tjelesno i mentalno stanje organizma.




Njegova nježna i sjajna vibracija utječe na hormone, probavni trakt, mokraćni mjehur, želučane probleme, crijeva, jetru… Na grlenoj čakri pomaže kod astme, bronhitisa, infekcija gornjih dišnih puteva ili nas zagrijava prilikom groznice. Ublažava reumatske bolesti, upale zglobova, artritisa, artroze i bolove u križima.

Pojačava imunitet, aktivira promjenu tkiva i regulira rad štitne žlijezde. Eliksir od jantara izvrstan je za liječenje kožnih bolesti, površinskih rana, psorijaze, egzema i alergija. U usnoj šupljini liječi upale desni i sluznice. Dokazano djeluje kod bebica prilikom bolesti rasta prvih zubića, bolesti očiju i ušiju, reume, vrtoglavice, epilepsije, srčanih problema i malarije.

Jantar čišćenje:

Jantar je vrlo osjetljiv na kozmetiku i znojenje i zato ga nije preporučljivo stalno nositi na tijelu.

Jantar čistimo češće ali kratko vrijeme pod mlazom mlake vode.

Jantar punjenje:

Jantar zbog svoje preosjetljivosti ne podnosi direktne sunčeve zrake i zato ga punimo na dnevnom svijetlu ali u hladovini, ujutro ili predvečer.

miniJantar ogrlica

Jantar ogrlica načinjena je od čips komadića baltičkog jantara, bez kopče. Nizani su veći komadi smeđe boje i manji komadići prozirno – žutih tonova. Vrlo je lagana.

Širina: 1.00 cm – 2.00 cm

Dužina: 70.00 cm

Cijena: 450 kn

Prethodna objavaJe li nam potreban guru na Duhovnom Putu ?
Slijedeća objavaBrzi test za dame: Koliko cijeniš i zračiš svoju ženstvenost?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.