pixabay.com

Kigaku kalendar sretnih dana temelji se na sustavu Rokuyo, koji isključuje ponedjeljak i vezuje se za lunarne cikluse. Evo popisa dana uspjeha i prosperiteta u kolovozu 2016. godine …

Povijest japanskog kalendara je očaravajuća. Od 800. godine u Japanu se koristi sedmodnevni tjedan, koja korespondira istim nazivima dana kao i svuda diljem Europe (Monday, Tuesday). Ovo je sustav koji se koristi i u astrološkim izračunima sve do 1876. godine, ubrzo nakon što je Japan službeno usvojio zapadni kalendar.

Ovih sedam naziva dana su jednostavno preuzeti, i dodano im je pet osnovnih elemenata taoizma: Vatra, Voda, Drvo, Metal i Zemlja. Iako je ovaj sustav korišten tijekom niza od čak 1200 godina, pa sve do 19. stoljeća, u Japanu su paralelno pratili i šestodnevni sustav dana, koji je imao daleko snažniji upliv na dnevne aktivnosti od svima poznatog, sedmodnevnog sustava.

Tako je i došlo do ideje da se vrati stari sustav (šestodnevni) i ukine ponedjeljak. Ovaj sustav od šest dana, poznatiji pod nazivom Rokuyo, zasnovan je na istočnom vjerovanju o dobrim i lošim danima. Iako Rokuyo danas više nije dio službenog kalendara, zahvaljujući vezi s lunarnim ciklusima je zadržao svoj nevjerojatno snažan utjecaj u kulturi Japana. Tako i danas, na svakom kalendaru koji biste kupili u Japanu, pored imena zapadnih dana stoje i obilježja Rokuyo ciklusa.

大安 TAIAN TA – Dan velikog smirenja

Dan prve sreće [najsretniji dan, prioritetan pri izboru]. Odličan je za početak posla, za put, selidbu, gradnju kuće, otvaranje radnje, jer je dan uspjeha i prosperiteta. Sve što poduzimate ima izgleda da osigura uspjeh i solidan razvoj. Japanski astrolozi savjetuju da se brak započinje na ovaj dan, tada se održavaju proslave, vjenčanja, važne ceremonije.

TAIAN TA: 2. kolovoza, 13. kolovoza, 19. kolovoza, 25. kolovoza i 31. kolovoza

先 勝 senshi SE – Dan rane pobjede

Sve što danas planirate obavite započnite rano, još od jutra, kako biste osigurali uspjeh. Tijekom podnevnih sati su šanse za pozitivna rješenja problema sve slabije. Povoljan je dan za putovanja i razvoj suradnje.

Senshi SE: 3. kolovoza, 9. kolovoza, 15. kolovoza, 21. kolovoza i 27. kolovoza

赤 口 Shakka SK – Dan crvene vatre

Prenaglašene su emocije tijekom dana zato nemojte poduzimati ništa što bi bilo od ključnog značaja, bilo da je u pitanju potpisivanje ugovora, poslovni sastanak ili prvi ljubavni susret. Odložite ih za naredne dane jer su danas slabi izgledi za uspjeh na svim poljima. Ukoliko imate već isplanirane važne obveza koje niste u situaciji da odložite najbolje je da to učinite oko podneva ili tijekom dana, jer rani jutarnji sati nose puno rizika.

Shakka SK: 5. kolovoza, 8. kolovoza, 14. kolovoza, 20. kolovoza i 26. kolovoza
友 引 TOMOBIKI TO – Dan utjecaja na prijatelje

Ovo je dan polovične sreće za koji se vjeruje da posjeduje snažan potencijal ponavljanja. Sve što se danas dogodi, slučajno ili s namjerom, utvrdit će se nakon ciklusa od 6 ili 12 dana.

Njegujte odnose i pružite svoju bezrezervnu pomoć i podršku drugima. Iako se smatra da je Tomobiki jedan od sretnijih dana ciklusa izbjegavajte donošenje važnih poslovnih odluka i aktivnosti oko podneva.

TOMOBIKI TO: 4. kolovoza, 10. kolovoza, 16. kolovoza, 22. kolovoza i 28. kolovoza

先 負 SENBU SM – Dan ranog gubitka

Potrebno je da sve radite mirno, tiho, zaboravite na agresivan nastup i uspjet ćete u svemu, čak će vas ukoliko na navedeni način postupate pratiti sreća. Ukoliko prenaglite može se uočiti kako vas već od podneva i tijekom dana postupno napušta sretan utjecaj.

Zato je potrebno da ne počinjete danas ništa suviše naglo ili da ne prezaju ukoliko vaši postupci u ranim jutarnjim satima ne donesu odgovarajuće rezultate jer ovaj dan, zapravo pruža realizaciju tek od podneva. Tijekom sretnijeg dijela dana i popodnevnih sati se može očekivati čak i nagli preokret i sretno okončavanje zadataka s kojima se niste uspjeli jutrom uspješno izboriti.

SENBU SM: 5. kolovoza, 11. kolovoza, 17. kolovoza, 23. kolovoza i 29. kolovoza
仏 滅 BUTSUMETSU BU – Dan Budine smrti

Prema japanskim vjerovanjima ovo jedan od najnesretnijih dana u ciklusu koji bi trebalo provesti posvetivši se manje značajnim djelatnostima. Izbjegavajte danas započinjati važne poslovne razgovore jer postoji opasnost da se oni ne okončaju kako planirate.

BUTSUMETSU BU: 1. kolovoz, 6. kolovoza, 12. kolovoza, 18. kolovoza, 24. kolovoza i 30. kolovoza.

Autor: Jasmina Knežević

spicum.com

Prethodna objava6 načina na koja vas tuga i gubitak mogu učiniti boljim: Tu je mjesto na kojem se nalazi vaše blago!
Slijedeća objavaPrijelaz Venere preko Djevice: Preokret na poslovnom i emotivnom planu!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.