pixabay.com

Kada izgovarate  Je #eš to! – to je poput masaže za um – opušta vas, oslobađa vas napetosti, odustajete od stvari koje ne funkcioniraju. Kada kažete  „Je #eš to“, osjećate se dobro – prestajete se boriti i napokon činite ono što vam se sviđa; ignorirate ono što vam svi govore i idete svojim putem. Kada govorite „Je #eš to!“, to vas sprječava da stvari shvaćate previše ozbiljno.

Uvijek govori dobro o drugima…
Je #eš to, to je krajnji duhovni put prema John C. Parkinu koji je nakon godina prakticiranja istočnjačkih duhovnih praksi shvatio da se moderni ekvivalent predaje i otpuštanja može naći u uzvikivanju Je #eš to! On je čak otvorio Je #eš to! centar za duhovnu obnovu u Italiji koji se pokazao vrlo popularnim.

Kao što John kaže:

“Kada izgovarate  Je #eš to! – to je poput masaže za um – opušta vas, oslobađa vas napetosti, odustajete od stvari koje ne funkcioniraju. Samo počnite govoriti “Je #eš to”. To može preobraziti vaš život. Kada kažete  „Je #eš to“, osjećate se dobro – prestajete se boriti i napokon činite ono što vam se sviđa; ignorirate ono što vam svi govore i idete svojim putem.”

Odricanje i predavanje je upravo metoda koja se koristi u mnogim duhovnim tehnikama koje imaju za cilj dobivanje nečega imanentnog i transcendentnog; to je jedina stvar koju naši umovi mogu razumjeti – odustajanje i opuštanje uz način na koji stvari stoje. Vaš um ne može stići tamo, stoga mora odustati od napora.

U praksi Zen-a, ako pokušavate nešto izvući iz vaše meditacije, radite nešto pogrešno i odgovori na pitanje zašto Zen majstori meditiraju postaju zagonetka ili koan u sebi. Budući da Zen Master Dogen kaže da je meditacija jednostavno izraz prosvjetljenja, to nije razlog za prosvjetljenje.

Kada govorite „Je #eš to!“, to vas sprječava da stvari shvaćate previše ozbiljno, piše Conscious reminder. Često mislim da je to upravo ono što prosvjetljenje jest, svaki put kad postoji netko tko je ljut ili pati, čini se da je u središtu njihovog problema to što stvari shvaćaju previše ozbiljno.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Kada zauzmete stav „Je #eš to!“  osjećate se nevjerojatno slobodno i prestajete se previše vezivati ​​za stvari. To je bezbrižan pristup, opušten, prirodan i lagan, što vam omogućuje da budete radosniji i ljubazniji prema drugima jer zapravo nemate skriveni motiv.

U tibetanskom budizmu najviša meditacijska praksa naziva se “bez meditacije”. Još uvijek u tišini, sjedi se na zemlji, ali odustaje se od svake tehnike, odustaje od svih napora pa čak se i odustaje od suptilnog shvaćanja da meditirate.

Ovo je završna faza i namijenjena je vrlo naprednim dušama i Lame kažu da bi se to trebalo prakticirati tek nakon godina i godina preliminarnih meditacija i proučavanja, ali ja kažem „Je #eš to!“, zašto ne početi s ovom meditacijom bez meditacije ako je to krajnja praksa? Samo sjedi i samo reci „Je #eš to!“, stigao sam.

Kada govorite „Je #eš to!“ stvarate  prolaz u drugu dimenziju bića. To je ulaz u “nedjelovanje” umjesto “djelovanje” to je prihvaćanje i predavanje sadašnjem trenutku. To je sve teže za modernu zauzetu osobu, kao što francuski filozof kaže da uzrok problema svih ljudi počinje time što ne mogu mirno sjediti u sobi i ne činiti ništa. Ova dimenzija nedjelovanja zapravo je isprepletena sa stvarima, poput tišine koja dopušta zvuk ili prostor koji dopušta formu.

Uvijek govori dobro o drugima…
Budisti govore kako treba odustati od vezanosti za rezultate, činiti dobra djela i otpustiti očekivanja nagrade ili koristi.

Dalai Lama se čak i približio tome da kaže „Je #eš to“, kada je na javnom govoru pozvao ljude da slušaju i uče iz onoga što on podučava, ali ako vam nešto ne odgovara ili ne funkcionira  za vas, on je rekao da samo zaboravite i od#ebete to (‘fuget’). Mislio je da zaboravite na to, ali je zbog njegovog naglaska zvučalo poput “Je#i ga” i tako je čak bilo i zapisano u bilješkama, tako ću uvijek pamtiti njegove mudre riječi. Ako ti nešto ne uspije, onda samo reci „Je #eš to“!

Isprobajte „Je #eš to“ vođenu meditaciju ispod:

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

52 OSHO: MEDITACIJA

OSHO: MEDITACIJA

Prva i posljednja sloboda - Najveća Oshova zbirka meditacija

U ovom praktičnom priručniku za meditacije 21. stoljeća, Osho daje novo značenje meditaciji te pokazuje da meditacija nije duhovna disciplina koja je odvojena od naših aktivnosti u svakodnevnom životu.

Ovo je praktični vodič za dubinsko istraživanje unutrašnje radosti i širenje granica vašeg duhovnog bića. Knjiga koja će vas Oshovim vodstvom korak po korak uzdići do vrhunaca svjesnosti.

Cijena: 149,00 kn 134,10 kn - Kupi ovdje

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.