Manipulacija tjelesnim energijama pomoću tzv. mudri i „božanskih točaka“ na tijelu čuva zdravlje i produljuje život

JE LI ZAISTA MOGUĆE ZAUSTAVITI SRČANI I MOŽDANI UDAR KADA SU SE VEĆ POJAVILI?

Svjedočanstvo: “…Tata je obavio pet CT. Tumor neujednačeno reagira na terapiju – jedan dio pokazuje veće poboljšanje od drugog, ali svakako terapija djeluje. Zahvaćeni limfni čvor pokazuje jaku regresiju i smanjenje maligne aktivnosti, a metastaze su u potpunosti nestale (nadbubrežna zlijezda) i nigdje drugdje nema znakova maligniteta. A prošao je samo jedan ciklus terapije. Imunitet i krvna slika su super.” (M.J. Istra)

Odgovor na pitanje postavljeno u naslovu, koji sam prije 30 godina dobio od Acharya Keshav Deva u Delhiju jest – da! Ovaj vrlo obrazovani i netipični swami je tada, vjerovali ili ne, imao vlastitu bolnicu, Vivekananda Hospital, u kojoj je primjenivao samo asane (položaji tijela), pranajamu (tehnike disanja) i mudre (sklopovi prstiju na rukama) u liječenju niza bolesti! Prema njemu, postoji preko 150 mudri od kojih su neke i za liječenje. Japanci opisuju čak 900 takovih kombinacija položaja prstiju, ali se tamo takova praksa uglavnom koristi kao oblik duhovnih vježbi. Tako sam saznao i da su čuvenih Pet tibetanaca nastali kao kompilacija niza tehnika koje su kombinacija znanja o nižim čakrama, drevnim ritualima derviša i kineskim akupunkturnim meridijanima.

Apan vaju mudra – kažu da djeluje čudesno kod srčanih oboljenja. Dovoljno je prste držati u ovakovom položaju od 5-45 minuta dnevno. Oko toga se i stručnjaci razilaze.
Apan vaju mudra – kažu da djeluje čudesno kod srčanih oboljenja. Dovoljno je prste držati u ovakovom položaju od 5-45 minuta dnevno. Oko toga se i stručnjaci razilaze.

Zapanjila me tvrdnja da je moguće djelovati i preventivno i kurativno kod niza bolesti srca i poremećaja cirkulacije, čak i onda kada se pojave prvi simptomi udara. Acharya je spomenuo kao korisne za srce tzv. apanvayu mudru (vidi ilustraciju!) i biljku arjuna (lat. Terminalia arjuna). Tek sam kasnije shvatio da je njegovo nejasno šaputanje pacijentima, koje se doimalo kao dio kakva rituala, zapravo set sugestija kojima je djelovao na podsvijest ljudi, (ne)svjesno koristeći ono što danas zovemo subliminalima! Da je bio u pravu glede tretmana srca uvjerio sam se kada sam isti preporučio jednom poznatom američkom piscu koji je dvije godine patio od neugodnog oblika srčane aritmije, a stala mu je za svega dva tjedna! (ovakove terapije NE MOGU zamijeniti medicinsku, op.a.) a i kasnije u još nekoliko slučajeva.

Za mikrocirkulaciju je u sklopu cijele procedure koristio garuda mudru koja bi uz druge vježbe trebala pomoći kao preventiva od moždanog udara, posljedica dijabetesa i kod jačanja koncentracije i izvedbe kod sportaša.

Garuda mudra – jača cirkulaciju a dovoljno je dva puta dnevno stajati i držati prste na ovakav način, 5-10 minuta
Garuda mudra – jača cirkulaciju a dovoljno je dva puta dnevno stajati i držati prste na ovakav način, 5-10 minuta

Tek se nedavno u javnosti obznanila drevna kineska metoda koja navodno može zaustaviti moždani udar koji je u tijeku. Radi se o ubodima plamenom steriliziranom iglom u jagodice svih deset prstiju ruke, do krvarenja. Bitno je da svi ubodi lagano krvare. Ako su usta pacijenta iskrivljena, treba mu snažno masirati uši. Nakon toga treba ubosti meki dio oba uha dok ne izađu dvije kapi krvi.

Prsti su, po starim učenjima, izlazne točke pet elemenata (zemlja, voda, zrak, vatra i eter) i ključni su za vraćanje balansa tijelu i umu. No, svakako pacijenta na kojem zamijetite znakove moždanog udara treba HITNO otpremiti u bolnicu! Ova je metoda možebitno korisna ako neprilike osobu zateknu daleko od liječničke pomoći ili na putu ka njoj. Neće spasiti svijet, ali nekome bi mogla i pomoći.

Vrlo je efikasna u tretmanu niza poremećaja, gubljenja pamćenja, smanjene cerebralne cirkulacije i raznih neuroloških i psihičkih problema dva milenija stara metoda koja se zove thoppukaranam. Radi se o tome da treba s lijevom rukom uhvatiti desnu ušnu resicu palcem i kažiprstom, a desnom lijevu, s time da je lijeva ruka ispod desne. Tako se treba 14-21 puta polagano sagnuti kao da sjedate. Čak i zapadni istraživači predviđaju blistavu budućnost ovoj tehnici kojoj već nadijevaju razna imena poput „vježbe za supermozak“ i slično (vidite ilustraciju!).
Više o pet „božjih točaka“ slijedeći puta…

Drago Plečko
Thoppukaranam – jednostavna tehnika kojoj pripisuju izuzetne moći. Zanimljivo je duhovito tumačenje prema kojem su nastavnici na isti način istezali uši učenicima koji su pokazivali manjak koncentracije i brbljali u razredu!
Thoppukaranam – jednostavna tehnika kojoj pripisuju izuzetne moći. Zanimljivo je duhovito tumačenje prema kojem su nastavnici na isti način istezali uši učenicima koji su pokazivali manjak koncentracije i brbljali u razredu!Prethodna objavaUvijek spremni za akciju i zabavu: Ova tri znaka svi obožavaju!
Slijedeća objavaNikada nismo vidjeli ovako predivan pod: Tehnika koja osvaja svijet!
Drago Plečko
Drago Plečko je rođen 1951. godine u Samoboru. Završio je gimnaziju te studij kemije u sklopu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Magistrirao je na istome fakultetu iz područja organske kemije – kemije prirodnih spojeva. Već u mladosti je imao interes za rubna područja znanosti, pa je puno putovao i istraživao pritom snimajući putopisne i dokumentarne filmove. Obišao je cijelu Hrvatsku i četrdesetak zemalja na četiri kontinenta. Uz stotine članaka, radijskih i televizijskih emisija autor je prvog TV filma o Međugorju na ovim prostorima, prvog filma o talijanskoj komuni Damanhur te, također, prvog filma o vodnjanskim mumijama i o mnogim drugim istarskim fenomenima.Sudjelovao je na brojnim svjetskim kongresima i konferencijama iz graničnih područja znanosti, te osobno upoznao gotovo sve svjetske relevantne duhovne učitelje u posljednjih 35 godina, od kojih je mnoge i intervjuirao. Autor je knjiga „Joga, bionergija, zdravlje“, „Droge - bič novog doba“. „Moji susreti s jogijima“ i koautor prvog hrvatskog subliminalnog CD-a „Moć podsvijesti“. Sudionik je niza istraživačkih projekata vezanih uz alternativnu i komplementarnu medicinu.Trenutno vodi nutricionističko-terapijsko savjetovalište u Samoboru i Zagrebu.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.