Karmički programi se uvijek mogu promjeniti. Gdje god da smo sada, može se mijenjati informacija prošlosti koja utječe na našu sadašnjost, a time i na našu budućnost. Stoga nema više razloga da budemo žrtve karme.

Često se čuje riječ karma i da je sve što nam se događa, vezano za karmu. Je li tako ili ne i što u stvari znači karma tj. uzročno posljedični odnos, važno je pravilno razumjeti iz dva razloga:

  1. Kako bi shvatili da nismo žrtva karme.
  2. Kako bi mogli preuzeti odgovornost za to što se događa i da bi promijenili nešto u tome.

Ukoliko  ste veliki zagovornik karme, ostanite otvorenog uma i sagledajte sljedeće objašnjenje.

atma.hr – 45

Sve što nam se događa je posljedica ili nečeg što smo napravili ili nečeg što nismo napravili. Ovisno o tome što smo napravili ili ne, slijed i tok događaja je sasvim drugačiji.

Slijedeće pitanje je od čega zavisi naša odluka o toj aktivnosti ili ne aktivnosti? Zavisi od naše frekvencije tj. naših podsvjesnih programa, emocija, uvjerenja, obrazaca. Sve je energija i sve ima svoju frekvenciju. Po zakonima fizike, frekvencije ulaze u rezonanciju, baš kao i glazbena vilica.

Slijedeća bitna komponenta koju treba uzeti u obzir je da duša prije inkarnacije u fizičko tijelo donese odluku koja iskustva želi doživjeti.

Često su to iskustva koja su kreirala emocionalno energetske ožiljke u nekom ili nekim ranijim životima. Svrha tog ponavljanja je pokušaj da iscijelimo ožiljak prošlosti. Nekada ga stvarno iscijelimo, ali mnogo češće se iskustvo ponovi pa na osnovu toga energetski ožiljak postanje još veći i moćniji. Ovo dovodi do toga da nam ponovo dolazi situacija u ovom ili nekom sljedećem životu koja će biti pokušaj razrješenja ili još većeg intenziviranja tog ožiljka.

Primjer iz prakse – djevojka ima problem u odnosu s muškarcima. Zainteresira je mladić, i ukoliko se i on zainteresira tada ona napravi nešto što će inicirati mladića da je odbaci ili neće napraviti ono što bi trebala da bi mladića zadržala. Prisutan je jak obrazac odbijanja. Cilj je riješiti obrazac odbijanja i razloge podsvjesne potrebe da bude odbijena. Kroz rad se dolazi do više iskustava prošlih života gdje je djevojka bila silovana i stekla uvjerenje da je seks bolan i nikada ne donosi zadovoljstvo. U ovom životu ona ima prirodnu potrebu za seksom i majčinstvom jer to je prirodno urođena potreba sa ciljem produženja vrste. Čim dođe u situaciju da se nekom dopadne, čak i kad je ona inicirala vezu, dolazi do odbijanja. Obično ona učini nešto što kasnije smatra glupim i nerazumnim, što dovede do odbijanja. Ili kada ga osvoji, postaje naizgled nezainteresirana što dovodi do odbijanja.

Ovo je samo jedan od mnogih primjera gdje je očigledno da je na nama da prekinemo ovo vrzino kolo i radom na svojim starim energetsko emotivnim ožiljcima prošlosti trajno riješimo korijene tema koje nam zagorčavaju život.

atma.hr – 45

Ovdje nije kraj priče. Zbog bolnog iskustva prošlosti, nastala je osjetljivost na genetskom nivou u predjelu uterusa i ponavljano odbijanje muških izabranika u određenom momentu odbijanja prelazi prag osjetljivosti na energetskom nivou i manifestira se na fizičkom nivou aktivacijom dva biološka programa organizma – program mjehura i nemogućnosti  da obilježi svoj teritorij kao i program maternice – nemogućnost da zatrudni i ostvari svoju žensku ulogu. U svemu ovom je bitno razumjeti da su to biološki programi koje svi imamo. Ujedno, ona na svjesnom nivou ne pokušava zatrudnjeti jer strah od intimnih odnosa neće dozvoliti ni pomisao na kontakt koji bi vodio trudnoći. Zdravstveni problem koji se manifestirao u momentu kada joj se dopao mladić koji ju je odbio je jak cistitis i krvarenje. Mimo rješavanja simptoma konvencionalnim ili drugim metodama, neophodno je riješiti sve što je u pozadini na emotivno mentalnom nivou što je pokrenulo i biološke programe.

Ono što je najbitnije je to da se karmički programi uvijek mogu promjeniti. Gdje god da smo sada, može se mijenjati informacija prošlosti koja utječe na našu sadašnjost, a time i na našu budućnost. Stoga nema više razloga da budemo žrtve karme.

Ako vas zanima da i vi naučite više o vezi emocija, uma, naših organa, priključite se edukaciji META-Zdravlja koju vodi Master Trener META-Zdravlja, Jasmina Kovačev. Bilo da ste zdravstveni entuzijast ili se zdravljem bavite profesionalno, ovo je edukacija koja će vam otvoriti dodatne vidike u razumijevanju zdravstvenih problema.

Za efikasno rješavanje emocionalnih i mentalnih tereta uvjerenja i obrazaca obavezno posjetite EFT edukacije koje vodi iskusni EFT Master trener.

Za otkrivanje svojih dubina na koje su utjecali prošli životi, posjetite Utjecaj prošlih života na današnji (meditativna, nehipnotička regresija).

jasmina kovacev 1 1
Jasmina Kovačev

EFT grupni tretmani će vam pomoći da u energiji grupe maksimizirate rezultate proljetnog emocionalno mentalnog čišćenja.

Pridružite nam se i vi ovog proljeća. Program edukacije pogledajte na www.TehnikaEmocionalneSlobode.com

Autor
Jasmina Kovačev,
EFT Master trener, META-Zdravlje Master trener,
Coach za postizanje vrhunskih dostignuća
Kreator edukacije Okrugla duga

Edukacije iz opusa Okrugla Duga koje drži Jasmina Kovačev proljeća 2019 pogledajte na stranici www.TehnikaEmocionalneSlobode.com