Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

52
Svi se budimo! Problem je što se svatko budi različitim tempom. To je osobito izazovno kada se događa unutar obitelji.

Ako čitate ovo, velika je šansa da ste budniji od drugih u vašem životu, a možda i to predstavlja problem.

Uostalom, kada ste probuđeni, može biti super teško nositi se sa članovima obitelji, poput roditelja, braće i sestara, koji još uvijek spavaju, pogotovo kada nam naše uobičajene reakcije na obiteljsku dinamiku uzrokuju da se počnemo nesvjesno ponašati (a to nam govori u kojim područjima smo još uvijek uspavani).

Ključ za održavanje pozitivnih odnosa s našom obitelji nije u nastojanju da ih probudimo, nego da budemo sami probuđeni. Dakle, ako ste sretni da budete budniji od drugih u vašoj obitelji, što je potrebno da ostanete budni u prisutnosti tih osoba koje još uvijek spavaju?

Ne vjeruj svemu što misliš…

Upoznajte svoje okidače

Svi imamo emocionalne okidače koji, kad se vratimo natrag u staru dinamiku, uzrokuju da opet „utonemo u san“ i zaboravimo tko smo doista. Okidač može biti neki stari problem ili aktualni problem, a kada se taj problem aktivira na bilo koji način, vi počinjete reagirati, piše Wake up world.

Ako možete identificirati svoje osobne okidače, također možete svjesno odlučiti ostati daleko od ovih tema, a ako ih netko drugi izvadi na površinu, možete svjesno odlučiti da se ne želite zapletati u to. Duboko udahnite, otiđite u šetnju ili napravite sve što vam je potrebno da biste ostali neuznemireni.

75Ne izazivajte u drugima reakcije

Budimo iskreni, svi znamo što je okidač svim članovima naše obitelji. Znamo njihove gumbe i znamo ih pritisnuti. Ali, gdje nas to vodi? Ako smo stvarno probuđeni, to nas ne vodi nigdje.

Zapravo, aktivacijom rana neke druge osobe, samo dobivamo osjećaj moći ili osvete, ili čak samo produžavamo stare navike i to nas dovodi u stanje sna. Kad smo probuđeni, više nam nisu potrebne reakcije od drugih.

12 načina iscjeljenja obiteljskih odnosa

Evo 12 moćnih načina pomoću kojih možemo prepoznati naše okidače i iscijeliti naše odnose:

Neispunjene emocionalne potrebe

Većina nas napušta djetinjstvo s neispunjenim emocionalnim potrebama, a mnogi od nas i dalje traže od svojih roditelja ili od braće i sestara da im ispune te emocionalne potrebe, čak i nakon što im je istekao rok.

Kada tražite od bilo kojeg člana obitelji odobravanje, uvažavanje ili priznanje, pripremate sebe i njih na razočaranje. Da biste ostali probuđeni, ključno je da prestanete očekivati ​​od drugih da zadovolje vaše emocionalne potrebe.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Ako ste odrasla osoba i još uvijek tražite odobrenje tate na primjer, vjerojatno ste zapleteni u dinamiku koja vas drži u stanju sna. Buđenje iz ove dinamike znači otpuštanje svog oca, jer više ne trebate od njega odobrenje. U probuđenom stanju, mi ispunjavamo svoje vlastite emocionalne potrebe tako da više nemamo potrebu da drugi to učine za nas.

Budite svjesni svojih reakcija

Kada negativno reagirate na člana obitelji jer vjerujete da se on “nije promijenio” ili “ne shvaća”, vi se odmah vraćate u uspavano stanje. Ne možete negativno reagirati na drugu osobu, a da ne spustite osobnu vibraciju, vibrirajući na razini onoga kojem sudite.

Obično reagiramo jer prepoznajemo u nekom drugom ono čemu se opiremo u sebi. Kada identificiramo stvarni problem u nama, imamo priliku za samoiscjeljivanje.

Odustanite od očekivanja

Svaki put kad imamo skrivena ili otvorena očekivanja od nekoga, stvaramo sukob u odnosu. Kada je riječ o našoj primarnoj obitelji, ta očekivanja često vuku korijene iz djetinjstva.

I premda više nismo djeca, održavamo ta očekivanja i ta očekivanja nas nesvjesno vode, negativno utječu na naše ponašanje. Oslobađanje od očekivanja je poput otklanjanja zatvorskih vrata iznutra.

75Oslobodite se osjećaja odgovornosti

Velik dio obiteljskih sukoba dolazi iz uvjerenja da smo odgovorni jedni za druge. Čim vjerujete da ste odgovorni za članove obitelji, čak i za mlađu braću, iskrivljujete ravnotežu odnosa i stvarate temeljni sukob.

Ne možete kontrolirati kako drugi gledaju na vas, ali možete se osloboditi osjećaja odgovornosti za druge u vašoj obitelji. Niste odgovorni za svoje roditelje ili svoju odraslu braću i sestre. Ova jedna promjena u perspektivi može transformirati obiteljsku dinamiku.

Osuđivanje nije briga

Zato što želimo ono što je najbolje za one koje volimo, često maskiramo osuđivanje u oblik brige. No, osuđivanje nije briga. Bez obzira koliko volite nekoga, zaista ne znate što je najbolje za njih. Također ne možete očekivati ​​od drugih da uče iz vaših pogrešaka, stoga nemojte im nametnuti vlastito osuđivanje.

Osuda je najbrži način odvajanja od druge osobe i stvara trenje. Držite savjete za sebe i vjerujte da će isti izvor koji je vas probudio probuditi i one koje volite.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Prestanite se boriti za nadmoć

Većina obitelji ima neki oblik borbe moći koji se odvija između članova obitelji. Velikim dijelom razlog neslaganja u obiteljima je borba za moći. Ako se i dalje borite za moć u svojoj obitelji, ovo je mjesto gdje još spavate.

Dobra vijest je da samo jedna osoba treba odustati od borbe za moći kako bi se ta borba završila. Možete nadići borbu za moći tako što ćete sačuvati svoju moć, ne prepuštajući je nikome i ne pokušavajući ju dobiti od bilo koga. Ispustite konop i svi pobjeđuju.

Prestanite živjeti u prošlosti

Ne možete biti budni i živjeti u prošlosti u isto vrijeme. Ako vas muče stari problemi u vašoj obitelji, to je samo zato što vi to niste riješili unutar sebe.

Kada izrone stari problemi, to je vaša prilika da se probudite i iscijelite.

Oprost oslobađa

Oslobađanje od prošlosti i bavljenje područjima vašeg života u kojem još uvijek spavate, često zahtijeva određenu razinu praštanja. Oprost ne znači da zaboravljate na ponašanje druge osobe. To jednostavno znači da ste spremni otpustiti.

Zapamtite, razlog zašto je teško oprostiti nekome je jezgra vašeg problema. Iscijelite svoje probleme i praštanje je jednostavno. Iz perspektive probuđenog stanja, znamo da se nikada ne radi o nekom drugom.

75Prakticirajte poštovanje i uvažavanje

Tako je lako usredotočiti se na stvari koje nas međusobno ljute, ali postoji jednako toliko stvari koje možemo cijeniti jedni kod drugih. Kada je vaša namjera poštovati one koje volite, vaša se pozornost automatski usmjerava na sve stvari koje možete cijeniti.

Vaš fokus određuje ishod svih interakcija. U uspavanom stanju, fokusiramo se na ono što nije u redu. U probuđenom stanju, zahvalnost je naš unutarnji vodič.

Dopustite drugima da budu ono što jesu

Suprotno popularnom uvjerenju, zapravo ne morate prihvatiti ništa u vezi neke druge osobe. Zapravo, kad se prisiljavamo da prihvatimo druge, uvijek postoji element neprihvaćanja protiv kojeg se borimo. Stoga, umjesto da se prisiljavate na prihvaćanje, jednostavno dopustite drugima da budu.

To je kao da dopuštate da sunce izlazi i zalazi. Ne možete ništa učiniti, čak ni kada biste to htjeli. Kada dopuštate drugima da budu ono što jesu i kada ih ne pokušavate mijenjati, otpor nestaje i energija između vas dvoje postaje čista, a vas dvoje stvarate višu razinu veze.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Čarolija otpuštanja

Kad sve ostalo ne uspije, jednostavno otpustite. Otpustite sva vaša razmišljanja, strahove, prosudbe i sve ostalo što vam stvara uznemirenje. Univerzalno otpuštajući sve, ostat ćete prisutni u sadašnjosti.

Kada ste prisutni u sadašnjosti, vi ste budni, a onda nije važno tko što čini ili kaže. Sve je skladno savršeno.

Pozovite ostale

Naša je ljudska sklonost da se susrećemo na istoj razini. Ako je netko ljut ili uzrujan, brzo se usklađujemo s njihovom energijom – čak i ako imamo otpor, još uvijek reagiramo na taj način. Što će se dogoditi ako napravite svjestan izbor održavanja visoke razine energije i kada na taj način ne ugrožavate tu energiju ni zbog koga ili čega?

Drugim riječima, što bi se dogodilo kada bi se počeli izdizati iznad nesklada dok ne dođete do stanja ljubavi, mira i uvažavanja i obvežete se tom stanju bivanja?

75Kad su drugi na nižim razinama energije, nemojte reagirati, osuđivati ili pokušavati ih promijeniti. Vi održavate svoje stanje i pozivate druge da vam se pridruže. Možda oni to neće učiniti – i to je u redu, ali neće dugo moći biti u vašem društvu ako to ne učine.

U svakom slučaju, vaše raspoloženje ne ovisi o nikome i ničemu, vi održavate probuđeno stanje bez kompromisa.

Kada dosljedno ostajete u integritetu s onim što doista jeste, na kraju ćete dosegnuti energetski prag gdje ljudi u vašem svijetu doista dolaze do vaših visokih vibracija. Ovo je manifestacija življenja u probuđenom stanju i to je naš najveći dar onima koje volimo.

Budite budni i pozovite svijet da slavi s vama.

ATMA – Pripremila: Suzana Prnjak

31 ANĐEOSKE PORUKE

Dr. Doreen Virtue: ANĐEOSKE PORUKE

Priručnik i karte za proricanje

Ove karte za proricanje donose nevjerojatno precizne anđeoske poruke upućene vama i drugima. Svaka karta sadrži prekrasne slike anđela, te poruku koju vam anđeli žele prenijeti.

Pomoći će vam da shvatite svoju životnu zadaću, da prepoznate srodnu dušu, kakav posao izabrati, gdje živjeti, te odgovore na ostala važna životna pitanja.

Dr Doreen Virtue je osmislila ove karte prema svojim vidovnjačkim sposobnostima te je koristila najčešća pitanja i anđeoske odgovore kako bi stvorila jedinstveni set karata s vodičem za proricanje.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.