Foto: Anja/pixabay.com

Cijelog života tragamo za slobodom. Za mirom. Za trenucima kada smo mi zaista mi. Za osjećajem da nismo sami i da smo baš mi u ovom ludom svijetu imali sreće naći onaj komadić koji nedostaje. Toliko je ludila u nama. Poraza i snova…

Toliko – “Ne želim više nikad” i toliko – “Još samo ovaj put”. Toliko je noći iza nas u kojima smo se pokrivali pepelom i lizali dlanove od soli, i toliko jutara u kojima nas je budila želja. Želja da nas pronađe sasvim slučajno, kao u holivudskim filmovima, neko tko neće dozvoliti, nikada više, da noću sjedimo sami.

Netko dovoljno lud da jede sladoled iako je već kasno, i da vrišti iz sveg glasa na ringišpilu iako je već ušao u četrdesete. Neko tko voli duge šetnje i poeziju, i tko se ne stidi živjeti po pravilima vlastite duše. Neko tko sanjari o dalekim predjelima i kome sreću ne predstavljaju brojke na bankovnom računu.

Neko tko putuje svaki put kada zatvori oči. Neko tko crta osmijeh, snove i tajne. Neko tko će nam na prste lijepiti stihove i vječnost. Neko tko će izbrisati sve ono što smo do tada bili za druge, i oživjeti u nama sve ono što zaista jesmo. Oživjeti, onako djetinje, da bez stida ide uz nas. Neko tko će zagrliti naš strah. Neko koga je godinama krojilo naše srce…

Planet Jupiter, najveći planeta sunčevog sistema i astrološki najveći benefik, u jednom znaku boravi oko godinu dana, a cijeli zodijački krug pređe za dvanaest godina. Jupiter je sreća, spas, nagrada, novac, znanje, pravda, mudrost i moral.

Jupiter je putnik koji nas tjera da naučimo nešto novo. On je volja za životom, optimizam i osmijeh, planeta mudrosti i dobrote, visokog obrazovanja i dalekih putovanja. Njegova energija vodi istini, pravdi, toleranciji, strpljenju, znanju i razumijevanju.

Ovaj benefik vlada i sportom, slobodnim vremenom, životinjama, dalekim putevima, velikim uspjesima, bogatstvom, nadmoći, ugledom i dostojanstvom, on je sudac, vlast i onaj koji pruža pomoć. Jupiter je traganje za smislom, on je svrha života, on nam otvara vrata optimizma, prosperiteta, ekspanzije.

Jupiter nam daje odgovor na pitanje gdje nas čekaju najveće mogućnosti, najbolje šanse. Naravno, pogrešno bi bilo vjerovati da će sam tranzit donijeti sreću s neba. Rezultati tranzita ovise od individualnog horoskopa, kao i od aspekata koje prave s našim planetama.

Vaga nosi energiju kompromisa, druželjubivosti, harmonije, balansa, lijepih manira, umjetnosti i kreativnosti. Vaga je kolebanje, neodlučnost, neistrajnost. Vaga prirodno odgovara sedmoj astrološkoj kući koja predstavlja sve partnerske odnose, veze, brak, ugovore, sporazume, pogodbe, ljepotu, ljubav, modu, pravdu, primirje, diplomatičnost, jednakost, javnost.

Njegov hod kroz znak Djevice naglasak je stavljao na rad, produktivnost, obaveze, bio je krajnje svjestan, realan, na zemlji i visoko moralan. Bila je izražena težnja ka perfekciji, odnosno preciznost u svim detaljima. Budio je želju da u svakom trenutku besprijekorno funkcioniramo i u tom pravcu sebe stalno treniramo. Zapravo, to je bio period osobnog usavršavanja. Jupiter, planet je sreće i osobne ispunjenosti, i zato ovdje ima nešto slabiji utjecaj u smislu uživanja u postignutom.

Djevičina okupiranost detaljima i preciznošću u konfliktu je s Jupiterovom ekspanzijom. Jupiter se raduje ulasku u znak Vage, čiji je vladar Venera, pa je ovo spajanje velikog i malog benefika, ili velike i male sreće u jedno. S reda, rada, obaveza, prehrane, čistoće, higijene, navika i rutine, prelazimo na ljubav, harmoniju, ravnotežu, pravednost i kompromis. Donosi nam prosperitet, napredak i mnoštvo povoljnih prilika.

Dobivamo polet i vitalnost za postavljanje i raspoređivanje prioriteta. Na osobnoj razini, ovaj tranzit donosi više druženja, konekcije s ljudima i naglašenu potrebu za partnerstvom. Oni čije veze počivaju na jakim i iskrenim osnovama, baš u vrijeme ovog tranzita mogu se odlučiti za brak, pa će ovo biti godina zaruka, vjenčanja i novih ljubavi. Ovo je energija života u dvoje, brakova i dugih veza, pa i pomirenja s bivšim partnerima, ali i ostvarenja nove ljubavne veze i upoznavanja osobe adekvatne za brak. Sretan “kraj” za mnoge veze.

S druge strane, one veze koje ne odgovaraju više, vama ili partneru, Jupiter u Vagi dat će šansu da je pravično okončate na obostrano zadovoljstvo. Ovo može biti i period razilaženja, raskida i razvoda, jer je Jupiter u Vagi zakon, pravda i sud. Vrijeme odlazaka iz veza koje su nesretne i koje guše, te pokretanja potpuno novog emotivnog ciklusa.

Ovo je period raskida bez tenzija, sporazumnih razvoda, odlazaka uz stisak ruke i lijepu riječ. Vrijeme kada lijepa riječ otvara sva vrata, kada maniri i dobar odgoj stvaraju nove puteve. Umjerenost je jako važna, pa će pomoći da izgradimo harmonične veze i dosegnemo unutrašnji mir koji nam je prijeko potreban.

Vrijeme je i za sklapanje važnih ugovora, suradnji, pogodbi, sporazuma, parnica, popravljanje odnosa sa drugima. Uspjeh će doživjeti poslovi vezani za javnost, svi koji u svom poslu imaju veze s klijentima. Procvat u umjetnosti, modi, dizajnu, marketingu i na društvenim mrežama.

Vaga je pravda, a Jupiter širenje, pa na zadovoljstvo svih onih koji postupaju po zakonu srca, pošteno, bez zadnjih namjera, dolazi vrijeme istjerivanja pravde tamo gdje smo bili oštećena strana. Na globalnoj razini, ovaj tranzit donosi istjerivanje pravde u krugovima političkog i javnog života, pa očekujte lišavanje slobode mnogih javnih ličnosti iz ovih krugova.

Jupiter će 24. 11. biti u aspektu kvadrata s Plutonom, pa će donijeti korjenite promjene, transformaciju i suštinske promjene i na globalnom i na osobnom planu. Energija Feniksa – sunovrat, pa uspon.

U prosincu, 26. u mjesecu, pa opet krajem ožujka i početkom kolovoza 2017. godine, imat ćemo opoziciju Jupitera u Vagi s Uranom u Ovnu. Ovaj aspekt pod nazivom “želja za oslobađanjem” stavit će na iskušenje mnoge veze i brakove.

Jupiter će biti retrogradan od 6. veljače do 9. lipnja 2017. godine, a Venera od 4. ožujka do 15. travnja, pa će se aktivirati mnoge bivše ljubavi i pružit će se šansa za obnovu nekih starih veza, ali i popravljanje odnosa sa ljudima koji nisu više dio našeg života, a bili su vam dragi. Ovo je period kada, iako je energija Jupitera u Vagi upravo partnerstvo, treba izbjegavati vjenčanja i započinjanje veza.

Jupiter u znaku Vage utječe na globalnoj razini svojom sretnom energijom na sve nas, posebno u oblastima života koje smo naveli u tekstu. Ipak, važno je znati kojom kućom vlada znak Vage (vrh koje kuće počinje znakom Vage) u našem osobnom (natalnom) horoskopu, jer će vam ta oblast života biti naglašena u narednih godinu dana.

Nagovorite samoću da ode na put, ali je prvo istinski zavolite. Zatim pronađite svoje sretne misli. Zanemarite bar na tren svu logiku, definicije i zakone. Osim zakona ljubavi. Osim dvoje u priči. Osim onog neuhvatljivog komadića koji dolazi kada prigrlimo sebe. I nikada ne pristajte na manje od onog pratioca s početka priče.

PODZNAK OVAN – naglasak će biti na odnosima, bračnim ili poslovnim. Donosi vjenčanja stabilnim vezama, ali i razvode, u ovisnosti od aspekata i cijele natalne karte.

PODZNAK BIK – širenje posla i obaveza. Povećan obim svakodnevnog rada, iscrpljenost navikama i uslugama. Širenje kroničnih bolesti. Uvećanje prihoda.

PODZNAK BLIZANCI – sreća kroz sport, djecu, zabavu, ljubav koju dajemo, zadovoljstva. Može donijeti kućnog ljubimca u vaš dom, više zabave, a i bavljenje hobijem i razvijanje kreativnih tehnika. Onima koji planiraju djecu ovo je idealna godina da na tome rade.

PODZNAK RAK – moguće uređenje doma i prosperiteta u obitelji, brige oko jednog roditelja, preseljenje i započinjanje samostalnog života, kao i kraj svega što vas muči u cilju novih, sretnijih početaka.

PODZNAK LAV – daje mogućnost postizanja određenih ciljeva uz pomoć braće, sestara, rođaka, susjeda. Naglašava komunikaciju, kraća putovanja i sreću kroz ista.

PODZNAK DJEVICA – naglašava sretne okolnosti kada je u pitanju novac, pokretna imovina, vrijednosti, zarada.

PODZNAK VAGA – naglašena su pitanja osobnosti, temperamenta. Radi se na uljepšavanju tijela, otvaraju se mogućnosti za nove početke u svim životnim oblastima, životne prekretnice, personalni ciljevi, zdravlje.

PODZNAK ŠKORPION – potreba za izolacijom, izdaje, gubici. Rad na podsvijesti, otkrivanje tajni, ostvarenje snova i putovanje na daleke destinacije.

PODZNAK STRIJELAC – naglašava zadovoljstvo kroz ljubav koju primamo od drugih, realizacija ciljeva, ostvarenje želja, nada, planova. Oblast svih mogućnosti koja se mogu iskoristiti, pitanja prijateljstva i širenje istih. Vjenčanja i prinove kod prijatelja, upoznavanje novih ljudi, rješenja mirovine ili novca od države.

PODZNAK JARAC – jako uspješna godina, posebno kada je u pitanju karijera, reputacija, profesija, status.

PODZNAK VODENJAK – donosi putovanja, koja niste mogli do sad realizirati. Rad na sebi, duhovnost, edukacija, završetak studija.

PODZNAK RIBE – naglašena pitanja nasljedstva, poreza i dugova. Moguće povrede i operacije. Naglašena strast, povećanje prihoda kroz novac drugih ljudi.

Jovanka Blagojević

astroportal.in
Prethodna objava15 vintage fotografija koje dokazuju da su žene uvijek bile snažne
Slijedeća objava10 znakova da ste našli osobu koja vas razumije na način na koji nitko drugi ne može
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.