Foto: pixabay.com

160×600 text-47 lijevo

Cijelog života tragamo za slobodom. Za mirom. Za trenucima kada smo mi zaista mi. Za osjećajem da nismo sami i da smo baš mi u ovom ludom svijetu imali sreće da nađemo onaj komadić koji nedostaje. Toliko je ludila u nama. Poraza i snova …

Toliko – “Ne želim više nikad” i toliko – “Još samo ovaj put”. Toliko je noći iza nas u kojima smo se pokrivali pepelom i lizali dlanove od soli i toliko jutara u kojima nas je budio izbor. Želja da nas pronađe sasvim slučajno, kao u holivudskim filmovima, netko tko neće dozvoliti, nikada više, da noću sjedimo sami.

Netko dovoljno lud da jede sladoled iako je već kasno i vrišti iz sveg glasa na vrtuljku ringišpila iako je već ušao u četvrto desetljeće. Netko tko voli duge šetnje i poeziju, i tko se ne stidi živjeti po pravilima vlastite duše. Netko tko sanjari o dalekim predjelima i kome sreću ne predstavljaju brojke na bankovnom računu.

Netko tko putuje svaki put kada zatvori oči. Netko tko crta osmijeh, snove i tajne. Netko tko će nam na prste lijepiti stihove i vječnost.

Netko tko će izbrisati sve ono što smo do tada bili za druge i oživjeti u nama sve ono što zaista jesmo. Oživjeti, onako djetinje, da bez stida ide uz nas. Netko tko će zagrliti naš strah.

Netko koga je godinama krojilo naše srce …

Planeta Jupiter, najveći planet sunčevog sustava i astrološki najveći benefik, u jednom znaku boravi oko godinu dana, a cijeli zodijački krug prijeđe za dvanaest godina. Jupiter je sreća, spas, nagrada, novac, znanje, pravda, mudrost i moral.

Jupiter je putnik koji nas tjera da naučimo nešto novo. On je volja za životom, optimizam i osmijeh, planeta mudrosti i dobrote, visokog obrazovanja i dalekih putovanja. Njegova energija vodi istini, pravdi, toleranciji, strpljenju, znanju i razumijevanju.

Ovaj benefik vlada i sportom, slobodnim vremenom, životinjama, dalekim putovima, velikim uspjesima, bogatstvom, nadmoći, ugledom i dostojanstvom, on je sudac, vlast i onaj koji pruža pomoć. Jupiter je traganje za smislom, on je svrha života, on nam otvara vrata optimizma, prosperiteta, ekspanzije.

Jupiter nam daje odgovor na pitanje gdje nas čekaju najveće mogućnosti, najbolje šanse. Naravno, pogrešno bi bilo vjerovati da će sam tranzit donijeti sreću s neba. Rezultati tranzita ovise o individualnom horoskopu, kao i o aspektima koje prave s našim planetima.

Vaga nosi energiju kompromisa, druželjubivosti, harmonije, ravnoteže, lijepih manira, umjetnosti i kreativnosti. Vaga je kolebljivost, neodlučnost, neustrajnost. Vaga prirodno odgovara sedmoj astrološkoj kući koja predstavlja sve partnerske odnose, veze, brak, ugovore, sporazume, pogodbe, ljepotu, ljubav, modu, pravdu, primirje, diplomatičnost, jednakost, javnost.

Njegov hod kroz znak Djevice naglasak je stavljao na rad, produktivnost, obveze, bio je krajnje svjestan, realan, na zemlji i visoko moralan. Bila je izražena težnja ka perfekciji, odnosno preciznost u svim detaljima. Budio je želju da u svakom trenutku besprijekorno funkcioniramo i u tom pravcu sebe stalno treniramo. Zapravo, to je bio period osobnog usavršavanja. Jupiter je planet sreće i osobne ispunjenosti i zato ovdje ima nešto slabiji utjecaj u smislu uživanja u postignutom.

Djevičinim okupiranost detaljima i preciznošću u konfliktu je s Jupiterovom ekspanzijom. Jupiter se raduje ulasku u znak Vage, čiji je vladar Venera pa je ovo spajanje velikog i malog benefika ili velike i male sreće u jedno. S reda, rada, obveza, prehrane, čistoće, higijene, navika i rutine, prelazimo na – ljubav, harmoniju, ravnotežu, pravednost i kompromis. Donosi nam prosperitet, napredak i mnoštvo povoljnih prilika.

Dobivamo polet i vitalnost za postavljanje i raspoređivanje prioriteta. Na osobnoj razini, ovaj tranzit donosi više druženja, konekcije s ljudima i naglašenu potrebu za partnerstvom. Oni čije veze počivaju na jakim i iskrenim osnovama, baš u vrijeme ovog tranzita mogu se odlučiti za brak, pa je 2107. godina zaruka, vjenčanja i novih ljubavi. Ovo je energija života u dvoje, brakova i dugih veza pa i pomirenja s bivšim partnerima, ali i ostvarenja nove ljubavne veze i upoznavanja osobe adekvatne za brak. Sretan “kraj” za mnoge veze.

160×600 text-47 lijevo

S druge strane, one veze koje ne odgovaraju više, vama ili partneru, Jupiter u Vagi dat će šansu da je pravično okončate na obostrano zadovoljstvo. To može biti i razdoblje razilaženja, raskida i razvoda, jer je Jupiter u Vagi zakon, pravda i sud. Vrijeme odlazaka iz veza koje su nesretne i koje guše, te pokretanja potpuno novog emotivnog ciklusa.

Ovo je razdoblje raskida bez tenzija, sporazumnih razvoda, odlazaka uz stisak ruke i lijepu riječ. Vrijeme kada lijepa riječ otvara sva vrata, kada maniri i odgoj stvaraju nove putove. Umjerenost je jako važna pa će pomoći da izgradimo harmonične veze i dosegnemo unutarnji mir koji nam je prijeko potreban.

Vrijeme je i za sklapanje važnih ugovora, suradnji, pogodbi, sporazuma, parnica, popravljanje odnosa s drugima. Uspjeh će doživjeti poslovi vezani za javnost, svi koji u svom poslu imaju veze s klijentima. Procvat u umjetnosti, modi, dizajnu, marketingu i na društvenim mrežama.

Vaga je pravda, a Jupiter širenje pa na zadovoljstvo svih onih koji postupaju po zakonu srca, pošteno, bez zadnjih namjera, dolazi vrijeme istjerivanja pravde tamo gdje smo bili oštećena strana. Na globalnoj razini, ovaj tranzit donosi istjerivanje pravde u krugovima političkog i javnog života, pa očekujte lišavanje slobode mnogih javnih ličnosti iz ovih krugova.

Početkom kolovoza 2017. godine, imat ćemo opoziciju Jupitera u Vagi s Uranom u Ovnu. Ovaj aspekt pod nazivom “želja za oslobađanjem” stavit će na kušnju mnoge veze i brakove.

Jupiter će biti retrogradan do 9. lipnja 2017. godine, pa će se aktivirati mnoge bivše ljubavi i pružit će se šansa za obnovu nekih starih veza, ali i popravljanje odnosa s ljudima koji nisu više dio našeg života, a bili su vam dragi. Ovo je razdoblje kada, iako je energija Jupitera u Vagi upravo partnerstvo, treba izbjegavati vjenčanja i započinjanje veza.

Jupiter u znaku Vage utječe na globalnoj razini svojom sretnom energijom na sve nas, posebno u područjima života koje smo naveli u tekstu. Ipak, važno je znati kojom kućom vlada znak Vage (vrh koje kuće počinje znakom Vage) u našem osobnom (natalnom) horoskopu, jer će vam ta oblast života biti naglašena do 10.10.

Podznak Ovan – naglasak će biti na odnosima, bračnim ili poslovnim. Donosi vjenčanja stabilnim vezama, ali i razvode, ovisno o aspektima i cijeloj natalnoj karti.

Podznak Bik – širenje posla i obveza. Povećan opseg svakodnevnog rada, iscrpljenost navikama i uslugama. Širenje kroničnih bolesti. Povećanje prihoda.

Podznak Blizanci – sreća kroz sport, djecu, zabavu, ljubav koju dajemo, zadovoljstva. Može donijeti kućnog ljubimca u vaš dom, više zabave, a i bavljenje hobijem i razvijanje kreativnih tehnika. Onima koji planiraju djecu ovo je idealna godina da na tome rade.

Podznak Rak – moguće uređenje doma i prosperiteta u obitelji, brige oko jednog roditelja, preseljenje i započinjanje samostalnog života, kao i kraj svega što vas muči u cilju novih, sretnijih početaka.

Podznak Lav – daje mogućnost postizanja određenih ciljeva uz pomoć braće, sestara, rođaka, komšija. Naglašava komunikaciju, kraća putovanja i sreću kroz ista.

Podznak Djevica – naglašava sretne okolnosti kada je u pitanju novac, pokretna imovina, vrijednosti, zarada.

160×600 text-47 lijevo

Podznak Vaga – naglašena su osobna pitanja. Radi se na uljepšavanju tijela, otvaraju se mogućnosti za nove početke u svim životnim područjima, životne prekretnice (presjeci), personalni ciljevi, zdravlje.

Podznak Škorpion – potreba za izolacijom, izdaje, gubici. Rad na podsvijesti, otkrivanje tajni, ostvarenje snova i putovanje na daleke destinacije.

Podznak Strijelac – naglašava zadovoljstvo kroz ljubav koju primamo od drugih, realizacija ciljeva, ostvarenje želja, nada, planova. Oblast svih mogućnosti koja se mogu iskoristiti, pitanja prijateljstva i širenje istih. Vjenčanja i prinove kod prijatelja, upoznavanje novih ljudi, rješenja mirovine ili novca države.

Podznak Jarac – jako uspješna godina, posebno kada je u pitanju karijera, reputacija, profesija, status.

Podznak Vodenjak – donosi putovanja, koja niste mogli do sad realizirati. Rad na sebi, duhovnost, edukacija, završetak studija.

Podznak Ribe – naglašena pitanja nasljedstva, poreza i dugova. Moguće ozljede i operacije. Naglašena strast, povećanje prihoda kroz novac drugih ljudi.

Nagovorite samoću da ode na put, ali je prvo istinski zavolite. Zatim pronađite svoje sretne misli. Zanemarite bar na tren svu logiku, definicije i zakone. Osim zakona ljubavi. Osim dvoje u priči. Osim onog neuhvatljivog komadića koji dolazi kada prigrlimo sebe. I nikada ne pristajte na manje od onog pratioca s početka priče.

Jovanka Blagojević / astroportal

AKCIJA!

himalajska lampa atma.hr

Himalajska lampa

Lampa od divnih, ružičastih grumenja najčišće himalajske soli – stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje.

Električna lampa od himalajske soli na drvenom postolju, svaka je unikatan ručni rad, različitog je izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo.

himalajska lampa atma.hr

Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor. Stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi dugin spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Dimenzije: širina: 10-13 cm, duljina: 15-19 cm, težina: 2-3 kg

Plaćanje pouzećem (poštarina 25 kn – GLS)

Cijena: 149 kn

Prethodna objava05.-09.06. Zagreb – Dr. Suresh Swarnapuri: Vrhunska ayurvedska dijagnostika i panchakarma tretmani
Slijedeća objavaNešto čarobno događa se od 35-te do 40-te!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.