Večeras oko 20 h Jupiter prekida retrogradnu kretnju. Stajat će nekoliko dana na 12°, a nakon toga nastavlja dalje sa svojim kretanjem u direktnom smjeru. Ovaj plinoviti gigant vlada znakom Strijeca, pa mu je tako drugi po kompatibilnosti znak Lava, u čijem se sazviježđu nalazi.

Jupiter stoji ispred mudrosti, ambicije, avanturizma, humanosti, optimizma, razvoja i sreće. Kao takav, u Lavu ispoljava dobar osjećaj za borbu prema ciljevima koje doživljavamo humanima, mudrima i optimističnima. Daje nam pozitivnu vibraciju koja unosi sreću i osjećaj za hrabrost i čast. U direktnom smjeru globalno potiče na razvoj naših ambicija i osjećaj za ispravno. Daje nam energije da stanemo za sebe i za pravdu te nagovještava nove prilike za posao. Možemo očekivati unaprijeđenje u poslovanju, ali i poboljšanje poslovne situacije.

Ovakvo stanje Jupitera će biti do kraja godine. Kako bi imali moć djelovati nad njegovom energijom, moramo uvijek biti fokusirani na cilj koji nam ulijeva optimizam i hrabrost.
U narednih nekoliko dana možemo povezati 12° na kom se nalazi s tarot kartom Kotača sreće, ova karta je povezana sa cikličkim obnavljanjem. Govori da oni koji su bili gore, mogu lako doći dolje i obrnuto. Uz energiju sazviježđa Lava, možemo gledati narednih nekoliko dana kao period u kome će se procjenjivati gdje je kome karmički mjesto pripadnosti prema onome što je činio.

Broj 12 je vezan i za runu Jera koja je povezana za godinu, koja sama po sebi predstavlja ciklus i novi početak. Ova runa je vezana za sazviježđe Riba. Trenutno se u sazviježđu riba nalazi Neptun i Hiron, te ovo govori da će ovaj astrološki znak imati ove godine mogućnost da sa sebe skine veo misterije kroz djelovanje nad svojom disciplinom. Radi Hirona, najbolja djelotvornost za ovaj znak bi bila kroz znanje i zalaganje, ali i žrtvu.

Minerali povoljni za ovakvo kretanje Jupitera su: hrizokola, lapis lazuli, labradorit, sunčev kamen, topaz, citrin, tigrovo oko, žuti fluorit, žuti kalcedon, ametrin. Ovi minerali moraju biti skladni sa Vašom natalnom kartom.

Ukoliko trebate konzultaciju astrologa i kristaloterapeuta, javite nam se porukom u inbox: https://www.facebook.com/astrologijaikristalnaterapija

Autor: AnaDominik Rodić
Prethodna objavaLjudsko biće bi trebalo biti radoznalo u spoznaji Apsolutne Istine
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 08.04.2015.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.