Ušli smo u delikatan mjesec zbog dva nova tranzita. Oni su poziv na dodatni oprez, pogotovo što se tiče financija, nekretnina, odnosa s braćom i sestrama…

Najbolje vrijeme za ljubav

Kad je riječ o ljubavi, Venera je odlično pozicionirana do 25. travnja i ovo je najbolje vrijeme za ljubav, raznolikost emocija, dubinu i profinjenost – ako to potvrđuje i vaša natalna karta. U drugim znakovima Venera ne može dati koliko može u Ribama i u jyotishu se smatra da je to najbolja pozicija Venere. Venera ovdje nalazi razumijevanje jer nadilazi sebe, izlazi iz ega koji je centriran na sebe i koji samo dijeli.

Ovo je također vrijeme za umjetnost, poeziju, ali isto tako i za praštanje onoga što prije niste mogli oprostiti. U ljubavnom pogledu treba biti svjestan da će Venera do 13. travnja biti u konjunkciji sa Suncem. Taj odnos ukazuje na sklonost prema lijepom i skupim stvarima, užicima. Kod žena ova konjunkcija može značiti ljubav ili sklonost oženjenom muškarcu ili nekome na istaknutom položaju.

Godina koju ćemo pamtiti

Od 26. ožujka započeo je tranzit retrogradnog Saturna koji će biti neugodan jer direktno napada Mars, svog vječitog neprijatelja. Nebeski svod 2016. pokazuje nekoliko neobičnih intenzivnih planetarnih obrazaca koji su donijeli i donijet će dosta toga zbog čega ćemo pamtiti ovu godinu.

U siječnju su čvorovi Rahu i Ketu promijenili znakove. Rahu se upario s Jupiterom, koji tranzitira Lava. Kao pomrčina, Rahu ima sposobnost da okrene značenje bilo kojeg planeta s kojim dođe u dodir. Jupiter je planet mudrosti, blagostanja, optimizma, vjere i zakona. Budući da je Jupiter retrogradan, njegova značenja se već ne ponašaju normalno. Rahu će samo dodatno preokrenuti značenja Jupitera. Rahu ima prirodu opsesija, hitnosti i razdvajanja. Njegova kombinacija s Jupiterom će staviti veći naglasak na pojedina vjerovanja, religije i osobne istine, stvarajući veću podjelu među ljudima na religijskoj i nacionalnoj osnovi, a to se može događati i u vašoj okolini.

Ketu predstavlja karmu iz prošlih života. Budući da ona označava “nevidljivi svijet”, Ketuova funkcija u svjetovnim događajima je otopiti stvari na materijalnoj razini. Ketu je produhovljen i u ovom položaju donosi nove ideje i buđenje kolektiva na društvenoj razini. Ljudi će biti aktivniji po pitanju ljudskih sloboda i demokracije.
Aspekt koji se nije dogodio od 1968.

Druga važna planetarna kombinacija koja je postala glavna značajka 2016. g. jest ona Marsa i Saturna i, kako sam najavio u godišnjem horoskopu, donijela nam je velike i snažne promjene. Mars je ušao u Škorpion u trećem tjednu veljače. Mars i Saturn imaju dijametralno suprotne energije. Mars je akcija i nestrpljiv za rezultate; Saturn je oprez, pesimizam i odgoda. Ta dva planeta ne vole jedan drugog, ali će biti prisiljeni ostati u blizini dulje vremensko razdoblje. Tijekom 2016. godine bit će puno napetosti, stresa i krize, kako u našim osobnim životima, a tako i globalno.

Normalno je da Mars ostane u jednom znaku 6 tjedana, ali ovaj put će Mars ostati u Škorpionu 7 mjeseci. Razlog tome je taj što će Mars proći kroz retrogradnu fazu od 17. travnja do 30. lipnja, a takva situacija se nije dogodila od 1968. godine. Retrogradni Mars donijet će to da će zadani projekti imati tendenciju da se izvode s poteškoćama i bit će mnogo kolektivne ljutnje. Dodamo li tu i energiju Saturna, planet kašnjenja, ograničenja, zapreke, puno stvari će kasniti i mnoge stvari se neće riješiti.

Krajem mjeseca popustljivi i diplomati

Opće pravilo u vedskoj astrologiji je da prirodni malefici, kada su retrogradni, učine više lošeg nego inače. Kada se dva prirodna malefika kreću retrogradno u istom znaku, to je siguran znak za velike nevolje koje počinju sada i pojačavaju se krajem travnja. Merkur započinje retrogradni period od kraja travnja i tada nije dobro potpisivati nikakve ugovore. Tamo gdje vam se u karti nalazi Škorpion, tamo će biti problemi.
Kako vidimo, kraj mjeseca nam donosi više napetosti, a to znači da morate biti više popustljivi, ali ne tako da ulazite u žrtvu već da diplomatski, nježno i s razumijevanjem pristupate onom što je pred vama. Ovakva razdoblja nam služe da se suočimo s onim emocijama i stanjima koje inače zaobilazimo u velikom krugu, a sada imamo mogućnost te emocije početi prihvaćati.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Prethodna objavaNumerološki aspekti za tjedan (od 4.4. do 10.4.2016.)
Slijedeća objavaLako je voljeti neprijatelja; ali je vrlo teško voljeti samoga sebe
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.