Tijekom ovog mjeseca imamo konjunkciju dva planeta Saturna i Ketua. Na globalnom nivou ova kombinacija može biti zabrinjavajuća. Naime, Saturn i Ketu isporučuju zaostalu, neisporučenu karmu iz prošlosti, što zvuči vrlo pesimistično. Konjunkcija ili združenje se događa u znaku Strijelca pa će posebno pripadnici ovog znaka (po jyotishu) osjećati jači utjecaj.

atma.hr – 78
Saturn naglašava neugodne događaje, a Ketu aktivira negativnu stranu Saturna  – depresivna, raspoloženja, melankoliju, nezadovoljstvo kao i osjećaj da smo sa svih strana stisnuti s problemima.

Neki od nas će na ovaj utjecaj reagirati tvrdoglavošću i nepopustljivošću, ipak savjet je da s određenom dozom mudrosti pristupimo rješavanju aktualnih problema.

Energije Saturna i Ketua vrlo su bliske nakšatri ili fiksnoj zvijezdi Purvabhadrapada koja se nalazi djelomično u znaku Vodenjaka a djelomično u znaku Riba. Ova zvijezda je predstavljena simbolima: “pogrebna lomača”, “čovjek s dva lica” i “mač”.

Pogrebna lomača predstavlja smrt starih formi, dakle povezuje se uz transformaciju i promjenu koja nije uvijek ugodna, ali neophodna za daljnji rast i razvoj.

atma.hr – 39

Čovjek s dva lica, nešto slično Jekyllu i Hydu, jedno lice dobro a drugo loše, predstavlja ambivalentnu stranu utjecaja ove zvijezde tj. kombinacije Saturn – Ketu. Mač, kao hladno oružje siječe, ozljeđuje i ubija.

Naravno, ova planetarna kombinacija ima i svoju pozitivnu stranu, a to je duboka duhovna preobrazba koja može biti pokrenuta kako na individualnom, a tako i na kolektivnom planu.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

atma.hr – 78
POVEZANI TEKSTOVI
Prethodna objavaTinktura od koprive za kosu – najbolji lijek iz prirode za kosu ili precijenjeni proizvod? 
Slijedeća objavaTrans-generacijsko iscjeljivanje
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here