Saturn i Ketu (južni Mjesečev čvor) dolaze vrlo blizu jedan drugom, što će im se izgleda svidjeti jer se neće bitno razdvajati više od šest mjeseci! Unutar 2 stupnja jedan od drugog nalaze se neprekidno od 9.4.2019. do 14.10.2019. sredina 2019. Izgleda kao mjesto gdje počinju nevolje. I to nevolje na svjetskoj razini. Bit će grbavo, iskušenja će biti velika, moguće su velike nevolje i razaranja, ali na kraju slijedi olakšanje i iscjeljenje.

atma.hr – 78
Počeli smo dobro, vrlo dobro čak, s tri supermjeseca zaredom, nastavljajući pozitivna razdoblja s kraja 2018. Međutim, u četvrtom mjesecu stvari postaju malo tamnije, ili – da budem precizniji, izazovnije. Saturn i Ketu (južni Mjesečev čvor) dolaze vrlo blizu jedan drugom, što će im se izgleda svidjeti jer se neće bitno razdvajati više od šest mjeseci! Čisto da znate, njihov uobičajeni zagrljaj traje nekih mjesec dana, a razlog za ovo produženje je Saturnova retrogradnost (Zemlja ga na svom putu oko Sunca prestiže, pa izgleda da se on kreće unatrag).

Svaki put kad se neki astronomski događaj produžava daleko izvan mjere uobičajenog, astrološka tumačenja moraju naglasiti važnost simbola i značenja koja u sebi nose elementi o kojima je riječ. Produženo spajanje Saturna i Ketua… ohoho! Ima itekako razloga za… snažne preventivne mjere!

Prije nego što uđem u detalje, najbolje je da odmah pogledamo grafički prikaz tendencija i razdoblja koja nas očekuju tijekom 2019. godine.

Prvi pogled: dobra prva tri mjeseca, zatim šest i pol mjeseci upitnog razdoblja (nazovimo ga razdobljem iskušenja) i nakon toga… teško je reći – ovisi o tome što će se događati sredinom godine.

atma.hr – 39

Šani/Ketu ples (9.4.2019. do 14.10.2019.)

I sada dolazimo do onoga što obilježava 2019. godinu: sljubljivanje planeta Saturna i južnog Mjesečevog čvora, koji se u jyotishu naziva Ketu.

Ponajprije, oba se astrološka činitelja u načelu smatraju maleficima. Saturn donosi tugu, razdvajanje, uništenje i smrt. Ketu označava nagle događaje, agresiju, nesreće i ratove. Prije nego što se uhvatite za glavu, trebate znati i ovo: Saturn donosi duhovno znanje, unutarnji mir, upornost i razumijevanje prirodnih zakona, a Ketu označava oštar um, razlučujuću moć, snažna duhovna iskustva i izlazak iz kruga karme.

Što biste radije: da se ostvare prva, zloćudna značenja, ili ova druga, više nego dobroćudna?

Pa, 2019. ima potencijal i za jedno i za drugo. Naravno, kad gledate pojedinačno, nekima će se dogoditi jedno, nekima drugo. Međutim, sada nas zanima smjer globalnog kretanja. Kamo će stvari krenuti? Kakva nas iskušenja očekuju?

Kao što sam naglasio na početku, nitko to ne može sa sigurnošću znati. Ali, možemo učiti iz povijesti, zar ne?

Možemo, ali pretpostavljam da vam se neće svidjeti ovo što slijedi. No svejedno, moramo stisnuti zube i pogledati kakvi su događaji zadesili svijet u ranijim razdobljima kad su Saturn i Ketu odlučili malo produljiti svoj ljubavni zagrljaj. Kao što sam napisao, obično prođu jedan pored drugog, pozdrave se, rukuju, popiju piće i razmijene par riječi. Zbog njihova relativno sporog kretanja to obično traje manje od mjesec dana. Ovaj put – šest i pol mjeseci! Unutar 2 stupnja jedan od drugog nalaze se neprekidno od 9.4.2019. do 14.10.2019.

atma.hr – 77

Tražeći kada se to zadnji put dogodilo, morao sam otići unatrag sve do 1962. godine. 5.5.1962. Saturn se spojio s Ketuom i nije ga puštao do 5.11.1962. Doduše, u međuvremenu su, na par tjedana, prešli crtu od 2 stupnja (ne više od 3 stupnja), ali svejedno – sve skupa trajalo je više od šest mjeseci, baš kao što se sprema 2019.

1962.? Ne sjećate se, naravno. Ako ste i bili ovdje, bili ste vjerojatno premladi da se bavite svjetskom situacijom. Ali, to je bilo vrijeme kad je svijet bio na rubu nuklearnog rata! Te je godine bilo najviše atomskih pokusa. Izvodili su ih Francuzi, SSSR i SAD. Peti mjesec, sedmi mjesec, osmi mjesec… nebo je bilo prepuno atomskih gljiva. U desetom mjesecu sve je kulminiralo kubanskom nuklearnom krizom. Samo je sreća – ili čudo – spasilo svijet od pritiska crvene lansirne tipke. Bez sumnje, svijet je tada, 1962., mogao biti zavijen u tamne oblake atomskog praha.

Bilo je i drugih „zanimljivosti” poput pada tržišta dionica u petom mjesecu (u jednom danu za više od 20 milijardi, što je tada bilo mnogo više nego sada) ili potresa u Iranu koji je odnio 12000 života.

No, unatoč svemu tome, izgleda da je svijet tada njegovao mnoge kreativne zamisli. Glazba je bila važan dio života, oboreno je mnogo rekorda u sportu, a znanost je proživljavala svoje zlatno razdoblje: istraživanje svemira bilo je in, Sovjeti su lansirali prve ljude u svemir, a Amerikanci letjelicu u smjeru Venere.

Nadam se da polako dobivate dojam o kakvom se razdoblju radi. Šani i Ketu mogu donijeti uništenje, ali jednako tako mogu donijeti i prodor u skrivena područja, bilo da se radi o sposobnostima ljudskoga uma, bilo da se radi o novim tehnologijama i otkrićima.

Te, 1962. godine, imali smo sreće. U razdoblju prije toga, s istom situacijom Šani/Ketu plesa, baš i nismo.

Bila je to 1939. Šani i Ketu bili su čvrsto spojeni od 2.8.1939. do 27.1.1940. 1.9.1939. počeo je Drugi svjetski rat. Ono što je slijedilo poznato je svima.

atma.hr – 78
Razumijete li sada moj početni oprez? Svijet nije u dobrom stanju. Napetosti ima koliko hoćete. Hoćemo li se izvući, kao što smo to učinili 1962.? Ili ćemo podleći iskušenju, kao što se to dogodilo 1939.?

Naravno, uvijek morate u obzir uzeti sve činitelje. Saturn/Ketu konjukcija je osovina oko koje se sve vrti, ali drugi astrološki činitelji mogu ukazivati na detalje.

Prije svega, jedan važan detalj je mjesto gdje se susret Saturn/Ketu događa.

Svaki događaj koji uključuje nebeska tijela odvija se na pozadini zvjezdanog neba. Svi znaju za astrološke znakove (raši u jyotishu), s tim da jyotish barata sideralnim zodijakom (to je stvarni, vidljivi pojas neba oko ekliptike, za razliku od zapadnog, tropskog zodijaka, koji počinje u točki proljetnog ekvinocija, neovisno od zvjezdane pozadine). Svaki raši ima svog vladara.

Nadalje, jyotish dijeli zodijak na dodatnih 27 dijelova, koji se nazivaju nakšatre. Svaka nakšatra ima svog vladara.

Da ne duljim i ne ulazim previše u detalje, ti vladari imaju velik, a ponekad i presudan utjecaj na astrološka tumačenja pojedinih događaja.

Oni među vama koji poznaju jyotish ili astrologiju općenito, već su iz tablice vidjeli neke od razloga zašto je 1939. završila gore nego 1962. Mars/Ketu kombinacija vladara nije obećavala ništa drugo nego rat. S druge strane, Saturn/Mjesec kombinacija vladara ukazivala je na nervozu, napetost, nerazumijevanje i pomračenu percepciju najprije, a tek onda na moguću destrukciju. Mjesečeva osjećajnost i suosjećanje ipak su nas spasili od propasti.

I sad, 2019. – Jupiter/Venera. I jedan i drugi su povoljni. I jedan i drugi obećavaju znanje, mudrost, obilje, ljepotu i uživanje.

atma.hr – 39

Sada razumijete zašto sam ipak optimist. Uzdam se u ljepotu i mudrost!

Kao dodatak, na kraju godine i Venera i Jupiter pridružuju se Saturnu i Ketuu u sideralnom strijelcu, tvoreći neku vrst zagrljaja – svaki s jedne strane. 5.11.2019. tamo dolazi Guru, a 22.11.2019. Venera, i njihov puni zagrljaj traje do 12.12.2019. Ako malo pomaknemo margine procjene, ta situacija traje sve do kraja godine, odnosno točnije do 29.12.2019.

Astrološko tumačenje ovih događaja moglo bi biti sljedeće: bit će grbavo, iskušenja će biti velika, moguće su velike nevolje i razaranja, ali na kraju slijedi olakšanje i iscjeljenje. Nadam se, iskreno se nadam, da je ovo tumačenje ispravno.

No, ne smijemo zaboraviti da su ipak u pitanju Saturn i Ketu, te da oni ponavljaju istu stvar koja se događala 1939. i 1962. Ako želite malo nadodati soli na ranu, Jupiter – koji bi trebao biti slamka spasa, također je retrogradan od 10.4.2019. do 11.8.2019. (Saturn je retrogradan, zato konjukcija tako dugo traje – od 30.4.2019. do 18.9.2019.).

Kakve su nam opcije? Što možemo očekivati?

atma.hr – 75GODINA ISKUŠENJA

Bit ću prilično izravan: na negativnoj strani, sredina 2019. izgleda kao mjesto gdje počinju nevolje. I to nevolje na svjetskoj razini. Naravno, one su već prisutne, ali ne u obliku općeg rata ili kaosa. Iskreno se nadam da me nećete pogrešno shvatiti – ovo nije predikcija. Ovo je samo očitavanje sklonosti i mogućnosti. Put pred nama je sklizak. Sasvim je moguće da ćemo s njega i „odsklizati”.

Negativne mogućnosti obuhvaćaju konačni i nezaustavljivi proces „razdvajanja svjetova”. Ketu, južni Mjesečev čvor, mogao bi ove godine pomalo „razderati” tkivo naše stvarnosti. To bi isprva moglo biti zanimljivo, ali u konačnici to nije dobro ni za koga.

Kao i 1962., možda nas spasi čudo, zrnce razuma, mudrost ili suosjećanje. Ali – želimo li sudbinu u potpunosti prepustiti slučaju, bez da barem pokušamo nešto promijeniti?

Djelovanje koje se nudi kroz jyotish nije ono izvana. Ne radi se o novim političkim odabirima, o izlasku na ulice, pa čak ni o masovnom izražavanju svog mišljenja na društvenim mrežama. Ako bilo koje djelovanje ima šanse za uspjeh, onda je to djelovanje na razini dubljoj od riječi, dubljoj čak i od misli; na razini koja nas sve povezuje – na razini svijesti.

Jyotish proučava i poznaje obrasce. Ti obrasci, koji se nazivaju grahe – hvatači, samo su simbolični izrazi koji pokrivaju one dijelove našeg života koji su povezani nevidljivim nitima. Možete govoriti o božanskoj mreži, kvantnom usklađivanju ili formativnim povezanostima, ali – kako god to nazvali, radi se o vrlo jednostavnoj činjenici:

Ako neki obrazac pokazuje znakove slamanja, potrebno ga je obnoviti i harmonizirati. Slično kao kad biste uštimavali blago raštimanu žicu na glazbenom instrumentu: uvedete ispravnu frekvenciju i lagano, ne previše, zategnete ili otpustite žicu, tako da ona ponovno vibrira onako kako se od nje očekuje.

atma.hr – 78
Na drugoj, pozitivnoj strani spektra, od 2019. možemo očekivati kvalitativne skokove u primjenama nove tehnologije, vrlo vjerojatna nova znanstvena otkrića, možda čak i nešto što drastično mijenja život svih nas. Uz rizik da me smatrate još otkačenijim nego što je to sada slučaj, moram priznati da je moja prva misao bila vezana za otkrivanje ili kontakt s neljudskim inteligencijama. Hoće li se alieni konačno otvoreno prikazati na našem nebu? Vidjet ćemo. 😊

S duhovne strane, ovo je razdoblje kada se otvaraju mnoga vrata za duboka iskustva i prodor u neslućene visine razumijevanja našega svijeta. Moguće je da će i to biti povezano s novim „tehnologijama“. Vrijeme je za odbacivanje starih obrazaca u duhovnosti i postupan prodor novog, sasvim drugačijeg.

Saturn, jedan od glavnih igrača u oblikovanju tendencija vremena, tijekom cijele godine nalazi se u „razdoblju unutarnjeg mira“. Jupiter, njegov trenutačni vladar, istodobno je u „razdoblju razvoja unutarnjih sposobnosti“. Možemo sa zanimanjem gledati u dolazeće razdoblje jer ono donosi novosti, proboje, dubinu razumijevanja i snagu iskustva.

Kao što vidite, i dalje sam optimističan. Nad nama se nadvijaju crni oblaci; nema smisla to poricati. Ali, ne samo da ima nade da će oluja proći bez prevelikih dugoročnih posljedica, već postoje postupci pomoću kojih možemo pomoći svijetu da zadrži ravnotežu. Njih svatko može napraviti, pa tako i vi.

atma.hr – 39

U godini iskušenja, važno je da što više nas djeluje kao činitelj stabilnosti i mira.

Osim što je informativan i zanimljiv, jyotish nudi i mogućnost djelovanja putem takozvanih “preventivnih mjera” ili postupaka za usklađivanje s kozmičkim ritmovima (postupci iz područja Umjetnosti davanja odnosno upaje). U “Dodatku” možete naći preporuke za svako od duljih razdoblja posebno, a ako ste zainteresirani za izradu svog osobnog kalendara, kao pridruženi član priključite se udruzi Umjetnost davanja. Vaša će energija biti preusmjerena u skladu s vašim karmičkim ritmovima. Već sam taj postupak dobar je za sve, ne samo za vas.

ZAKLJUČAK

Ako sam išta naučio u svom tridesetgodišnjem druženju s jyotishom, onda je to činjenica da stvarnost ima mnoga lica i mnoge nijanse. Rezultat našeg djelovanja nije u potpunosti predvidljiv. Završetaka ima mnogo, a često nismo ni svjesni kakav smo niz događaja pokrenuli jednim dobrim (ili lošim) djelom.

No, stvarnost se također odvija u obrascima, slijedi puteve koji nisu slučajni iako mnogima izgledaju takvi. Svrhu ne znamo, možda je ni nema, ali obrazac – on se jednostavno mora nekako ispuniti. Nigdje nije zabilježeno kako će se točno to dogoditi niti to itko može predvidjeti.

atma.hr – 78
Baviti se predviđanjem na razini svakodnevnih događaja uzaludan je posao. Štoviše, to je posao suprotan naravi života. S druge strane, razumjeti obrasce… ah, to je jedna od najljepših i najkorisnijih vještina koju možete zamisliti!

Sljedeća godina donosi rijedak ali opasan obrazac. Ona može otvoriti vrata raja, ali i vrata pakla. Što će se točno dogoditi, vidjet ćemo, ali iskreno se nadam da nećete samo stajati po strani i promatrati. Umjesto toga, okrenite se duboko unutra i zasvirajte na žicu koja vibrira baš kao i obrasci na nebu iznad nas. Povežite se s kozmičkim ritmovima i postanite dio njih. Ako vaša svijest vibrira mirom i harmonijom, ni svemir neće vibrirati drugačije. I još ako vaši prijatelji dodirnu istu žicu, nastat će zvuk na koji nitko neće ostati ravnodušan.

Pred nama je izazovno vrijeme; vrijeme u kojem će sve naše vrijednosti biti stavljene na kušnju. Način na koji živimo mogao bi se promijeniti; svijet kakav poznajemo mogao bi nestati. Potencijal za destrukciju ne smije se zanemariti. Testovi ispred nas su ozbiljni i na njih nitko ne može ostati ravnodušan.

atma.hr – 77

Ali, nema razloga za strah. Ima dovoljno astroloških činitelja koji otvaraju vrata sasvim drugačijem raspletu događanja: novom svijetu koji je u ovom trenutku pomalo nezamisliv. Moglo bi se dogoditi da 2019. postane mračna, ali ako tako bude, imajte na umu da je tama najdublja prije zore. Istodobno, otvarat će se unutarnja vrata. Oni hrabri zakoračit će kroz njih u novu stvarnost.

Zapamtite: mir u vašem srcu je mir u svemiru. Ljubav u vama je gorivo zvijezda. Vaša ruka pomoći, vaša riječ podrške – to je osnovni građevni materijal vaše stvarnosti. Budite mudar graditelj.

Želim vam mnogo mudrosti, ljubavi, mira i znanja.

Adrian P. Kezele

46 SAL RACHELE: INTEGRACIJA DUŠE

Sal Rachele: INTEGRACIJA DUŠE

Dobrodošli u zoru novog Zlatnog doba!

Ova knjiga počinje tako da nam pokazuje točno zašto je svijet onakav kakav jest, a onda nastavlja objašnjavajući kako ga promijeniti, i ostvariti prekrasno Novo Doba napretka, radosti, ljubavi i prosvjetljenja. Knjiga detaljno opisuje tajne duše, i kako uskladiti sve naše razine postojanja u moćnu, zajedničku i veličanstvenu cjelinu.

“Najkompletnija knjiga o kanaliziranju iz viših svjetova koja razotkriva razine postojanja naše duše. Topla preporuka!” – Krešimir Mišak

Cijena: 137,70 kn - Kupi ovdje

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here