pixabay.comZanimljiv proizvod mašte (ili iskustva) američke bloggerice Jennifer Garam, o tome kako bi izgledao iskreni dijalog dvoje ljudi na prvom spoju… 🙂

Ja: O moj Bože, trenutno si mi se svidio i privlačiš me.

On: Daaa, i ja želim imati seks s tobom.

Ja: Tako je lako razgovarati s tobom. Ovaj razgovor prosto teče. Da li imaš neke rane?

On: Rane? Što točno misliš?

Ja: Rane, kao duboke psihološke traume. Obično osjećam ovu vrstu povezanosti s ljudima koji su duboko povrijeđeni. Kao i ja. Zato što naše rane rezoniraju. To je ono što stvara osjećaj da se znamo oduvijek i prouzrokuje trenutnu intezivnu kemiju. Preme Harville Hendricks, to je ionako teroija o “zadržavanju Ljubavi koju ste pronašli” koja zaista govori u moje ime, govori istinu. Dakle, imaš li?

On: Pa, otac me napustio kada sam bio dijete.

Ja: Znala sam!!! Privlačnost je tako snažna, znala sam da je nešto veliko kao to. Koliko si imao godina?

On: On je otišao kada sam imao pet godina i od tada smo stranci.

Ja: Savršeno! Tvoje traume će se odlično slagati s mojima. Zbog svega ja volim izdavati sebe i usmjeravati svu svoju energiju na brigu i iscjeljivanje duboko povrijeđenih muškaraca. Jesi li na terapiji?

On: Ne.

Ja: Uh, huuuh … Otvorićeš se? Kao na terapiji u paru?

On: Mislim da je malo rano za to … uh .. a i način na koji sam odgojen – da ne pokazujem osjećaje, ne govorim o svojim osjećajima – ne dopuštaju mi da želim terapiju.

Ja: Znači ti si definitivno hladan i suzdržan?

On: Da, definitivno hladan i suzdržan.

Ja: Ali izgledaš tako toplo i dostupno večeras.

On: To je zato što sam ja i topao i hladan. Ja mogu zaista voljeti i onda se potpuno povući.

Ja: Topao i hladan, to je zaista MOJ TIP! To odlično odgovara mojoj nesigurnosti, strahu od vezivanja i napuštanja i to mi stvara bolne osjećaje koje savršeno poznajem. Još nešto?

On: Ja sam jako posvećen poslu, tako stoje stvari!

Ja: Divno, oba moja roditelja su bila jako posvećena poslu, tako da se osjećam kao kod kuće. Ne brini. Savršeno sam naviknuta na osjećaj zanemarivanja jer je tvoj najveći prioritet – tvoj posao.

On: Ti zaista izgledaš kao da nemaš samopouzdanja.

Ja: Da, znam.

On: I imaš potrebe.

Ja: Kriva sam! Da imam potrebe. Ustvari moje potrebe su bunar bez dna.

On: Mene je majka gušila kad sam bio mali, tako da će me tvoje potrebe definitivno pogađati.

Ja: Znala sam! Znala sam da ima još toga. Zato što osjećaš da si moja srodna duša, mi moramo rezonirati u više slojeva naše ranjivosti. Kako te je majka gušila?

On: Nikad mi nije dozvoljavala da govorim o svojim potrebama, ona bolje znala od mene koje su moje potrebe, a njene su uvijek bile na prvom mjestu. Kada nas je napustio otac, ona je napadno patila i njoj je bilo najteže. Ja sam imao samo pet godina. Osjećao sam da ja moram brinuti o njoj i biti glava obitelji.

Ja: Znači imaš depresiju u obitelji?

On: Oo, da.

Ja: Cool, cool. Ja sam u dubokoj depresiji. Nekim danima čak ne mogu ni ustati iz kreveta.

On: Znači ja ću se morati probati brinuti o tebi, isto kao što sam se morao brinuti o mami, ali i da te prezirem istovremeno.

Ja: To zvuči sasvim u redu.

On: Kada ti budeš izražavala svoje potrebe, ja ću projicirati lik svoje majke na tebe i zamišljati kako me gušiš i daviš svojim potrebama i uništavaš mi djetinjstvo.

Ja: A ja ću projicirati u tebe svog oca kako me zanemaruje i emocionalno zapušta u nikad okončanoj spirali bola. Taj ciklus sam oživljavala sa svakim muškarcem s kojim sam izlazila poslije čega sam imala još veće i jače potrebe.

On: To će vjerojatno biti trenutak kada ću ja nestati ili pobjeći u alkoholizam ili drugoj ženi, kao oprobanom dovijanju u bježanju od stvarnosti.

Ja: I tako ćemo se nas dvoje nesvjesno ponašati shodno našim traumama iz djetinjstva, tako da će izgledati da je moj tata u romantičnoj vezi s tvojom majkom.

On: Tako uvijek bude.

Ja: Usput, što ti uopće tražiš?

On: Ja sam vraški siguran da ne želim biti u vezi. Ja samo želim nekog s kim mogu imati brzi seks i kome neće smetati da imam seks s drugim ženama.

Ja: Znači ti znaš izbjegavaš svoje osjećaje time što ćeš održavati događanja površnim?

On: Da. Tebi je to ok?

Ja: Hmmm, zaista mi se sviđaš, pa ću reći da mi je to ok, jer vjerujem da ja mogu promijeniti tvoje mišljenje time tako što ću ti pokazati kako sam zabavna i vrijedna tvoje ljubavi.

On: To zvuči kao katastrofa – čekati da se to dogodi. Ali ti ćeš svakako spavati sa mnom, zar ne?

Ja: Da, svakako.

On: Dakle, idemo li odavde?

Ja: Daa. Ti ćeš platiti ovo piće, zar ne? Ja znam da trebam biti feministkinja ili štagod, i zaista želim da me uvažiš. Jer uvijek ponudim da platim pola računa i kada momak to prihvati, to me razbjesni. Plus, ja sam švorc i nema šanse da si mogu priuštiti ovo mjesto za izlazak ako ti ne budeš platio račun.

On: Razumio sam.

Ja: Ne smeta ti? Mislim, ja zaista brinem da ti ne pomisliš da te iskorištavam jer ti imaš taj dobro plaćeni posao i što si vjerojatno pun para …

On: To je posljedica moje posvećenosti poslu …

Ja: I znaš, feminizam .. bla, bla, bla … ali iskreno, tvoj posao me je impresionirao i uzbudljivo je razmišljati kako si ti na tronu, a ja sam samo sretnica koju si pokupio i još ti se sviđam toliko da bi provodio vrijeme sa mnom iako te ja ne zaslužujem. I kada budeš to shvatio, kada budeš upoznao pravu mene, bit će ti jasno da ovo nisam prava ja i da nisam ono što si mislio da jesam i onda ćeš me napustiti.

On: Oh, to se meni stalno događa. Žene me postavljaju na pijedestal i ja osjećam taj pritisak, zato što znam da ja nisam to što one misle niti ono što one žele da ja budem. Zato ih ja odbacujem prije nego što imaju šansu vidjeti i upoznati pravog mene i preije nego one napuste mene. Jesi li spremna za vožnju?

Ja: Da, naravno. Samo, ako ja spavam s tobom večeras, ti ćeš me zvati telefonom poslije toga, zar ne? I pozvat ćeš me da izađemo ponovno? JER AKO NEĆEŠ JA ĆU SE OSJEĆATI KAO DA UMIREM OD PRAZNINE VELIČINE BOGA UNUTAR MENE !!

On: Hmmm, vjerojatno neću. Najvjerojatnije te neću zvati ponovo.

Ja: Samo tako kažeš. Ja sam uvjerena da mogu promijeniti tvoje mišljenje …

Autor: Jennifer Garam, theestablishment.co
Prijevod: Olivera Stevanović
Prethodna objavaSmoothie mikser (i sjeckač) – Njemačka top kvaliteta, besplatna dostava!
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 11.08.2016.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.