People photo created by Dragana_Gordic - www.freepik.com

Iznenađujuće jednostavna vježba kojom možete rebalansirati svoje misli kad se osjećate depresivno!

Uvijek govori dobro o drugima…
Uostalom, u životu ne može svaka sekunda u danu biti puna osmjeha i sunca; suočavati ćete se s izazovima i osjećat ćete se loše s vremena na vrijeme.

Bez tih padova, ne bi cijenili uspjehe, stoga ne očajavajte ako vam je život ponekad težak. Umjesto toga, kad se događa nešto što vam se baš i ne sviđa, još uvijek možete iz toga nešto naučiti i rasti.

Možete rebalansirati svoj um, tako da negativnost ne dominira vašim razmišljanjem.

Kako točno to učiniti?

U stvari, vrlo je jednostavno. Sve počinje s psihijatrom Viktorom Franklom, koji je govorio o “volji do smisla“, a ja čvrsto vjerujem u njegov pristup življenja. On predlaže – umjesto da očekujemo nešto od života, trebali bismo pitati – što život očekuje od nas.

U nacističkom koncentracionom logoru svjedočio je ljudskoj sposobnosti pronalaska smisla u svemu i svačemu – čak i u najgoroj vrsti patnje. On je iskoristio svoje iskustvo kako bi izgradio svoj vlastiti način psihoterapije (logoterapije).

Ti nisi ovo tijelo…

Premisa je ovo: morate pokušati shvatiti smisao u svakom trenutku života, bez obzira na to je li negativno, neutralno ili pozitivno.

Dakle,  postoje 3 riječi o kojima  želim da razmislite kada sljedeći put osjetite krajnji očaj i pustoš.

Vidim smisao u …

Nakon što ste naučili ove riječi, pokušajte završiti rečenicu pronalazeći smisao u vašoj situaciji. Bez obzira koliko se loše stvari mogu činiti, uvijek postoji trun pozitivnosti skriven u trenutku; sve što morate učiniti je – pronaći ga.

Ove 3 riječi mogu vam pomoći da prevladate mračna vremena s kojima se susrećete i da bolje razumijete plan koji svemir ima za vas.

77

Morate se zapitati: u ovom trenutku, dok se nosim s ovim izazovima, što život očekuje od mene?

I da, ponekad će život očekivati da budete tužni, da tugujete zbog gubitka, da osjetite očaj, ali kad jednom shvatite da postoji smisao u vašoj patnji, lakše ćete je podnijeti.

Pronalaženje smisla je često prvi korak u procesu ozdravljenja i može vam pružiti razne druge načine na koje se možete nositi s onim što je pred vama. Ono ne može blokirati bol; ali može pružiti utjehu i trenutke kada je bol manja.

Naravno, kada se suočavate s preprekom – koliko god ona bila velika ili mala, korisno je koristiti kombinaciju pristupa. Ovo je samo jedan od mnogih koji se mogu koristiti. Uostalom, smisao je hrana za duh.

Izvor: aconsciousrethink / Prevela: Suzana Prnjak za atma.hr

Uvijek govori dobro o drugima…
OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.