Danci su, po mnogim istraživanjima, najsretnija nacija na svijetu! Evo kako oni odgajaju djecu …

Neke osobine danskih roditelja koje mogu biti za uzor svima koji žele unijeti malo više sreće i zadovoljstva u svoje roditeljstvo.


Widget not in any sidebars

Kristen Podulka je Amerikanka koja je dvije godine živjela u Danskoj sa svojom obitelji. Za to vrijeme uočila je neke osobine danskih roditelja koje, kako vjeruje, mogu biti za uzor svima koji žele unijeti malo više sreće i zadovoljstva u svoje roditeljstvo, budući da Danci, po nekim istraživanjima, važe za najsrećniju naciju na svijetu.

Ovo su njezini savjeti:

1. Roditelji moraju disati da bi i djeca disala

U Danskoj je pravilo da djeca idu u vrtić i država plaća vrtić svima. Tako da roditelji imaju, čak i ako rade od kuće, vrijeme i prostor za samoću i nesmetan rad.

“U slučaju opasnosti u zrakoplovu, posada leta upućuje prvo majke da stave maske za kisik na lice. Tek nakon što majka može disati, ona može pomoći djeci “, vole objasniti Danci ovu praksu vrtića za sve. “Znate li zašto? Jer ako majka ne dobije priliku da diše, ni djeca ne mogu disati. “

2. Zaboravite na roditeljske strahove

U Danskoj nema prezaštićivanja djece, nema pomalo paranoične američke sheme “sve živo mora biti baby-proof” koja je bazirana na strahu. U većini danskih škola postoji prostor za loženje vatre kako bi djeca mogla prepeći kruh, a u učionicama gore svijeće i nitko ne paničari zbog toga što bi se netko mogao opeći. Danci su neustrašivi i redovito djecu izlažu kontroliranim opasnostima, kaže ona.

3. Nema biranja

Danci ne vjeruje previše u mogućnost izbora, već je smatraju zbunjujućom i nepotrebnom. Ne samo da svaki dan djeci pakiraju isto jelo, već svi roditelji djeci svaki dan pakiraju potpuno istu užinu – namaz na raženom kruhu, cijele mrkve i cijele, neoguljene jabuke.

Responsive text-61
4. Obitelj je na prvom mjestu

U Danskoj nitko ne ostaje u uredu poslije 16 sati. Svi istovremeno odlaze po djecu, pa kući na zajedničko spremanje večere. Riječ kojom Danci opisuju toplu atmosferu druženja s dragim osobama uživajući u dobrim stvarima je “hygge”(riječ znači topli sjaj svijeća), a ništa nije više hygge nego sjedenje za stolom i razgovor o velikim i sitnim stvarima s obitelji i prijateljima. Danske obitelji promišljeno stvaraju takvu atmosferu skoro svake večeri. Ona je prioritet u danu.

Izvor: Time.com / Detinjarije.com

Otkrij POLARIS disk

Energija koja iscjeljuje i pomlađuje

S POLARIS-om u rukama postajete vrhunski iscjeljitelj bez dana obuke!
POLARIS višestruko pojačava dotok vitalne energije (bioenergije) u organizam i potiče ga da se sam izliječi na sasvim prirodan način.
Mogu ga koristiti svi ukućani, djeca, vaši ljubimci i vaše biljke.
POLARIS se može koristiti na način da punite energetske centre (čakre) koji su zaduženi za opskrbu organa vitalnom energijom ili izravno na bolna mjesta (tamo gdje imate problem).
Na POLARIS također možete staviti vrč s vodom. Za 30 min dobit ćete najmoćniji ljekoviti napitak.
Malom novčanom investicijom dobivate svog doživotnog kućnog energoterapeuta!
POLARIS ima neograničeno trajanje.

Cijena: 299 kn

Brza dostava – Tisuće zadovoljnih kupaca

Prethodna objavaDisanje je najbitnije: Vježbe disanja za svaki dan
Slijedeća objavaŽivot je pun božanskih čuda
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

2 KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.