Želim vam ispričati ovu malu priču o osnivaču Naropa sveučilišta, Chögyam Trungpa Rinpoche, i mom prvom intervjuu s njim. Ovaj intervju se dogodio u vrijeme kada se moj život u potpunosti raspadao. Ja sam otišla tamo, jer sam željela razgovarati o činjenici da sam se osjećala kao neuspjeh.

Piše: Pema Chodron
Ali, kada sam sela ispred njega, on je rekao: “Kako je tvoja meditacija?”

Rekla sam: “Dobro.”

I onda smo počeli razgovarati, ćaskali smo površno, dok nije ustao i rekao: “Bilo je vrlo lijepo upoznati te”, otprativši me do vrata. Drugim riječima, intervju je bio gotov.

I tako u tom trenutku, shvaćajući da je intervju gotov, izbrbljala sam cijelu svoju priču:

Moj život je gotov.
Dotakla sam dno.
Ne znam što da radim.
Molim vas, pomozite mi.

Ovo je savjet koji mi je dao Trungpa Rinpoche. Rekao je: “Pa, to je kao da hodate u moru, a veliki val dolazi i obara vas. I vi vidite sebe kako ležite na dnu s pijeskom u nosu i u ustima. I ležite tamo i imate izbor. Možete ostati ležati ili možete ustati i početi izlaziti iz mora. “

Znači, samo ustanete, jer “ležati tamo” je izbor jednak umiranju.

Metaforički “ležati tamo” je ono što većina nas odluči uraditi u toj situaciji. Ali možete odlučiti ustati i početi hodati, i nakon nekog vremena još jedan veliki val će doći i opet vas oboriti.

Naći ćete se na dnu oceana s pijeskom u nosu i pijeskom u ustima, i opet ćete imati izbor da li ležati tamo ili ustati i hodati naprijed.

“Dakle, valovi nastavljaju dolaziti”, rekao je on. “A vi vremenom steknete hrabrost i smjelost i smisao za humor koji se odnosi na ovu situaciju s valom, i vi ustajete i idete naprijed.”

To je bio njegov savjet meni.

Rinpoche je onda rekao: “Nakon nekog vremena, primijetit ćete da su se valovi počeli sve više smanjivati. I više vas ne mogu oboriti.”

Ne radi se o tome da valovi prestaju dolaziti, već to znači da ste istrenirani u čuvanju sirove ranjivosti u vašem srcu, jer valovi samo “izgledaju” kao da se smanjuju i više vas ne obaraju.

Dakle, ono što govorim je: Padnite. Onda padnite opet i možda ćete početi raditi neke stvari koje govorim. I kada se to opet dogodi, kada stvari ne ispadnu bolje, vi padnite bolje. Drugim riječima, vi ste sposobni raditi s osjećajem neuspjeha, umjesto da ga gurate pod tepih, optužujući nekog drugog za to, stvarajući negativne slike o sebi – sve su to uzaludne strategije.

“Padni bolje” znači da stvarate sposobnost zadržati ono što ja zovem “sirova ranjivost” u vašem srcu i da ga vidite kao vašu povezanost s drugim ljudskim bićima i kao dio vaše ljudskosti. Padajući bolje znači da kada se ove stvari dogode u vašem životu, one postanu izvor vašeg rasta, izvor napretka, izvor stanja “gdje zaista možete komunicirati iskreno s drugim ljudima”.

Vaše najbolje odlike dolaze iz tog mjesta, jer nisu čuvane, niste se zaštitili. Padajući bolje znači da neuspjeh postaje bogato i plodno tlo umjesto još jednog šamara u lice. I možda je to isti val, možda je to veći val, nego onaj koji vas je oborio prošle godine, ali vam izgleda manji zbog vaše sposobnosti plivati ​​s tim saznanjem ili surfati na njemu.

Nije da neuspjeh više ne boli. Vi gubite ljude koje volite. Svakojake stvari se događaju koje vam slamaju srce, ali vi možete prihvatiti neuspjeh i gubitke, kao dio vašeg ljudskog iskustva i to je ono što vas povezuje s drugim ljudima.

Izvor: forensicsoul.com / lionsroar.com
Prethodna objavaZašto je važno biti dobro uzemljen?
Slijedeća objavaMistične Yantre – energetski simboli za blagostanje na svim poljima!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.