Želite li izgledati i osjećati se bolje? Detoksikacijom ćete se osjećati bolje, imat ćete više energije i osjećat ćete se izvrsno! Detoksikacija uklanja štetne toksine i nečistoće iz tijela. Evo kako!

Pijte puno vode

Voda pomaže istjerati toksine iz tijela. Pijte najmanje osam čaša vode svakodnevno. Pokušajte izbjegavati kofein, alkohol i gazirana bezalkoholna pića. Zamijenite ih vodom!

Postite jednom mjesečno

Postite jedan dan u mjesecu. Pijte samo vodu, prirodni voćni sok ili sok od povrća. To pomaže tijelu da se odmori. Nikada nemojte postiti ako se prethodno niste konzultirali s liječnikom!

Jedite više vlakana

Hrana bogata vlaknima pomoći će očistiti debelo crijevo. Važno je da redovito praznite crijeva jer na taj način izbacujete štetne tvari iz organizma.

Očistite jetru

Voće koje ima kiseo ili gorak okus, poput limuna ili grejpa, korisno je za čišćenje jetre. To voće također pomaže da se spriječi širenje toksina i na druge dijelove tijela.

Jedite sjemenke bundeve

Sjemenke bundeve će pomoći na prirodan način osloboditi tijelo od parazita.

Vježbajte

Tjelovježba ne samo da podiže temperaturu tijela i povećava opskrbu kisikom, već i znojenje za vrijeme vježbe oslobađa tijelo od toksina.

Izbjegavajte duhanske proizvode

Svi duhanski proizvodi su otrovi i štetni su za vaše zdravlje. Pušenje potiče ubrzano starenje i bolesti.
Prehrana bogata voćem i povrćem

Pokušajte više jesti voće, povrće, orašaste plodove, sjemenke, mahunarke i klice. Jedite što više tih namirnica, a manje mliječnih proizvoda, pšenice i rafiniranih ugljikohidrata. Izbjegavajte brzu i nezdravu hranu.

centar-zdravlja.net