U užurbanoj svakodnevnici, pretrpanoj sa stotinama obaveza, briga i uznemirenja, kako zaista pronaći kvalitetno vrijeme za ono najvažnije – povezivanje sa sobom, s dušom? Svi imamo samo 24 sata…
Donosimo popis nekih odličnih načina koji će vam pomoći da nađete potrebno vrijeme za duhovnost, refleksiju, vrijeme da slijedite svoj san. Vaše srce će vam biti zahvalno!

1. Isključite televiziju

Još bolje, u potpunosti je uklonite. Ili stavite lokot na nju 🙂

2. Odustanite od svoje pretplate na časopise

Riješite se svega što ne čitate. Ja sam upravo odustala od pretplate na svoj omiljeni list kojeg sam čitala 26 godina … Ako ja mogu to učiniti, možete i vi!

3. Svaki dan odvojite najbolje vrijeme za svoju dušu

Ako ste jutarnji tip, ustanite sat vremena ranije i uronite u svoje projekte. Ako ste noćni tip, ostanite budni jedan sat duže.

4. Tempirajte svoje projekte

Prije nego što započnete s radom odredite koliko dugo ćete raditi. Zatim se pripremite na ugodno iznenađenje kada završite prije zadanog roka. Ovaj sistem smo koristili kada smo pisali pjesme za moj novi show i odlično je funkcioniralo.

5. Nemojte gubiti vrijeme na odlazak na ručak

Ponesite ručak na posao, pojedite ga za stolom, a zatim izađite i bavite se stvarima koje su vam doista važne.
6. Prestanite raditi stvari koje doista ne želite raditi

Promislite duboko koliko vremena i energije gubite na aktivnosti i susrete koje u biti ne želite raditi – i smanjite ih ili prestanite s njima.

7. Preoblikujte svoj raspored rada

Odvojite jedan dan ili nekoliko popodneva u tjednu kako bi se koncentrirali na ono što stvarno želite raditi u životu. Istražite mogućnosti drugačijeg radnog vremena u svom poslu. Možda možete raditi od kuće ili honorarno surađivati s vašom tvrtkom.

8. Stavite djecu na spavanje ranije

Uspostavite vrijeme za“odrasle“, tada sva djeca moraju biti u krevetu (čak i ako oni samo čitaju knjige ili slušaju glazbu prije spavanja). Odrasli trebaju imati malo prostora za disanje.

9. Smanjite kuhanje

Iskoristite gurmanske trgovine zdrave brze hrane… Kuhajte unaprijed za par dana, zamrznite zdrave obroke…

10. Prestanite se javljati na telefon

Uzvratite pozive tijekom neočekivanih pauza na poslu ili još bolje, javite se elektronskom poštom.

11. Podijelite kućanske poslove

Podijelite ih s partnerom. Naučite svoju djecu da kuhaju, peru suđe i brišu pod. Nemojte biti vezani za krajnji rezultat. Pročitajte knjigu Patricije H. Sprinkle „Djeca koja rade premalo: Zašto vaša djeca trebaju raditi po kući“, otkriti ćete sjajne tehnike koje će vam pomoći kako bi se to ostvarilo.

12. Ako ne možete smanjiti vaše standarde, delegirajte

Unajmite tinejdžere, profesionalne čistačice ili servis koji će vam pomoći u organizaciji, odgovarati na poštu, plaćati račune, organizirati ormare, šetati psa – sve ono što možete prepustiti nekom drugom kako bi stvorili više vremena za sebe.
13. Učinite nešto što doista volite

Nakon što ste stvorili vrijeme za sebe, koristite ga mudro. Upustite se u izazove koji će stvarno poboljšati svoj život. Kada započnete, nećete se moći zaustaviti.

14. Najvažnije od svega:

Budite zahvalni što radite stvari koje volite … a ne toliko onih drugih stvari koje nas sve usporavaju.

Suzanne Falter-Barns

Izvor: thepsychicwell

Prethodna objavaŠto sam rekla kćeri kad je pitala: Mama, zašto nas je tata ostavio?
Slijedeća objava8 nesvakidašnjih načina oslobađanja od stresa: Za prvi vam treba češalj!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.