Foto: Foundry Co/unsplash.com

Vodim dnevnik od svoje 11-te godine. Volim pisati i razmišljati o svojim mislima i osjećajima.

S vremena na vrijeme volim sve to pročitati i razmišljati o tome kako sam se promijenila. Međutim, ove godine, počela sam primjećivati ​​obrazac u onome što sam pisala.

U stvari, čini se da sam pisala i razmišljala o istom događaju na isti način već više od godinu dana. Nije bilo važno što sam neke stvari napisala prije 10 mjeseci, isto je kao da sam to napisala danas.

Kada sam ovo realizirala, uključio se alarm. Zaglavila sam u istom obrascu i mislima više od godinu dana! To je bilo dovoljno da shvatim kako je potrebno napraviti neke promjene.

Sigurna sam da nisam jedina kojoj se to dogodilo. Čak i ako ne vodite dnevnik, vjerojatno postoje misli koje plivaju po vašem umu godinama.

Događa se. Zadržavamo određene misli i osjećaje, te ih iznova i iznova vrtimo u našem umu.

Zaglavimo s jednom određenom pričom i svim tim istim mislima i osjećajima koji idu uz to, da ostanemo zaglavljeni u ponavljajućem ciklusu.

Taj ponavljajući ciklus postaje toliko ukorijenjen u našoj psihi da ga je vrlo teško protresti, piše Forever conscious.

Toliko ponavljamo tu istu priču i gunđamo zbog iste stvari, da nam uopće ne pada na pamet da je potrebno napraviti promjenu.

Odvojite trenutak i identificirajte ponavljajuću priču koju neprestano ponavljate sami sebi.

Koliko dugo si pričate tu priču? Je li se ta priča mijenjala ili ste od početka zaglavljeni s istim idejama, mislima i osjećajima?

Kada zaglavite s istom pričom ili događajem, može biti vrlo teško to očistiti. To je zato što se događaj najvjerojatnije zadržava zbog misli i osjećaja vezanih za njega.

Kako bi se oslobodili i otpustili ponavljajući ciklus ili priču, moramo im pristupiti drugačije. Moramo identificirati ponavljajuće misli i onda ih promijeniti.

Budimo iskreni, to je proces, ali evo kako možete početi:

Korak # 1:

Zapišite ili ponovite svoju priču naglas. Do sada je već dovoljno dobro poznajete, razjasnite sve i potvrdite je.

Korak # 2:

Odvojite trenutak i odajte poštovanje svojoj priči. Ako postoji bilo kakva bol, osjetite je, dopustite sebi da se valjate u njoj nekoliko minuta.

Dajte si 1-2 minute da kažete zbogom, jer  ćete se uskoro osloboditi od vezanosti za ovu priču!

Korak # 3:

Uzmite 3-5 dubokih, dugih i smirujućih udaha. Umirite vaš um, a zatim stavite ruku na srce.

Osjetite svoje tijelo na trenutak, osjetite svoje srce i uskladite se s njim.

Korak # 4:

Kada se osjetite centrirano,  blago si recite:

“Više ne trebam ovu priču. Vrijeme je da napišem novu. Vrijeme je da otpustim sve vezanosti za ovu priču, jer ona ne definira mene i moje putovanje.

Kad god osjetim da se ova priča ponovno vraća, kad god osjetim stare misli kako izlaze na površinu, ja ću se samo nježno reći: “ne“ i  zatim pomaknuti moju pažnju na nešto drugo.

Neću zanemariti niti jednu misao koju trebam otpustiti i neću dopustiti da i dalje opet padam u istu zamku. Ja ću napisati novu priču – bolju priču.”

Korak # 5:

Nakon što ste izrekli svoju afirmaciju i uistinu je osjetili, razmislite o pisanju nove priče. Ta nova priča treba biti postavljena u sadašnjosti i vi bi trebali biti zvijezda priče. Držite priču usmjerenu na vas.

Ovaj proces od 5 koraka je samo vodič, ali da biste se oslobodili morate najprije prihvatiti, biti otvoreni za promjene, a zatim preusmjeriti svoju energiju drugdje.

Potrebno je vrijeme kako bi ova vježba počela djelovati, ali nakon nje, trebali biste primijetiti duboke promjene u samo nekoliko tjedana. Vi više nećete pričati istu priču i bit ćete slobodni od stiska vaše prošlosti.

Prethodna objavaKako preživjeti retrogradnu Veneru (4.3.-15.4.): 3 savjeta uz koje ćete sačuvati svoj ljubavni život
Slijedeća objavaNumerološka prognoza od 8.3. do 10.3.: Pozitivne vibre na Dan žena, naporni četvrtak!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.