Reuma ili reumatizam je pojam koji se odnosi na niz mišićno-koštanih oboljenja poznatih kao reumatske bolesti. Ubraja se u najčešće kronične bolesti na svijetu. U Hrvatskoj se procjenjuje da preko 40,000 ljudi boluje od nekog oblika reume. Najčešći oblici reumatizma su: reumatoidni artritis, osteoartritis, giht. Većina reumatskih bolesti najčešće zahvaća kosti, zglobove, mišiće, ligamente, hrskavicu, tetive.

Točni uzroci nastanka reume nisu u potpunosti poznati. Istraživanja su pokazala da osim genetske predispozicije, faktori koji mogu potaknuti razvoj reumatizma: fizička neaktivnost, nepravilna i nezdrava prehrana, pušenje, konzumiranje alkohola, dugotrajan boravak u vlažnim ili klimatiziranim prostorijama, prekomjerna tjelesna težina, ozebline.
Pogađa li reuma samo osobe starije životne dobi? Iako je većina oboljelih iznad 40 godina životne dobi, od reume nažalost obolijevaju i djeca i mladi.

Kako si pomoći kod reume?

 • preporučuje se lagano vježbanje s oprezom na to koje vježbe smijete raditi, a koje ne smijete; potrebno je paziti da se zglobovi ne opterećuju previše
 • zdrava prehrana bogata svježim povrćem i voćem može pomoći
 • ako je potrebno, smanjite tjelesnu težinu (velika tjelesna težina znači velik pritisak na zglobove)
 • smanjiti (prestati) pušiti i konzumirati alkoholna pića
 • toplina pomaže, a najbolji učinak na reumu uočen je kod upotrebe čiste prirodne vune; ona ugodno grije i pritom regulira vlagu; vunu i njene osobine reguliranja topline cijenio je i poznati vladar Karlo Veliki
 • stari Grci su govorili da priroda ima lijek za svaku bolest; preporučamo prirodnu mast od smole smreke (više pročitajte OVDJE).

Kako kod reume djeluje SMREKOgold 100% prirodna mast od smole smreke?

 • pri nanošenju na kožu ne djeluje samo površinski, već ima i jak dubinski učinak na mišićno koštani sustav
 • dokazano djeluje antiupalno
 • djelotvorno smanjuje bolove od reume
 • smanjuje otekline
 • smanjuje ukočenost zglobova i poboljšava njihovu pokretljivost
 • olakšava bolove kod kroničnih bolesti kostiju
 • opušta mišiće i vezivna tkiva
 • pospješuje protok krvi i limfe te potiče regeneraciju tkiva i stanica

Upotreba SMREKOgold masti od smole smreke

Redovito mažite dijelove tijela koji vas bole, dva do tri puta na dan. Za najbolje rezultate, mažite se i onda kad se bol smanjila. Dobro utrljajte mast. Najvažnije mazanje je prije spavanja, a preko noći možete ostaviti topli oblog jer on poboljšava djelovanje masti na reumu. Prije primjene masti, očistite kožu toplom vodom. Upotrebljavajte samo prirodnu mast od smole smreke!

Iskustva upotrebe SMREKOgold 100% prirodne masti smole smreke kod reume i drugih tegoba, možete pročitati OVDJE.

Pogledajte naš originalni kratki video o SMREKOgold masti:

SMREKOgold

SMREKOgold je 100% prirodna mast na bazi smole smreke, u ljekovitom spoju s ekstraktom borovih iglica u nerafiniranom maslinovom ulju, prirodnim vitaminom E i pčelinjim voskom. SMREKOgold mast izvor svoje jedinstvene ljekovite formule pronalazi u bogatoj višestoljetnoj tradiciji korištenja smole smreke u narodnim medicinama skandinavskih zemalja. Upravo u prostranstvima šuma smreke u Švedskoj može se pronaći najstarije stablo na svijetu, a staro je više od čak 9000 godina!

Tajna njegove dugovječnosti je u smoli*, koju smreka ispušta kao obrambeni sustav kada joj je kora oštećena ili grana otrgnuta pod utjecajem vremenskih uvjeta, životinja ili insekata. Smola je tekuće zlato smreke – prirodan oblog smreke za zaštitu od bakterija, virusa, gljivica, insekata ili niskih temperatura, i ona zadržava svoju snagu i nakon što je odvojimo sa stabla. Pri nanošenju na kožu ne djeluje samo površinski, već ima i jak dubinski učinak na mišićno koštani i dišni sustav te druge unutarnje organe.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here