Shvaćate li da ste kreator mnogih svojih ograničenja?

Naravno, ima stvarno nekih stvari koje niste u stanju učiniti. Na primjer, ne možete samo raširiti krila i odletjeti na posao umjesto da se probijate kroz gužvu u prometu.

Međutim, vi propustite bezbroj mogućnosti da poboljšate svoj život samo zato što niste otvorili svoj um kako bi vidjeli svoj pravi potencijal.

Prihvaćanje mogućnosti putem pojačane svijesti može vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve.

Zaslijepljena vizija

Razne stvari se događaju u svakom trenutku. Vi ne možete biti svjesni svih zbivanja, čak i kada vam se događaju točno ispred nosa. Vaš mozak filtrira informacije na temelju onoga na što obraćate pažnju i na temelju vaših očekivanja, tako da se vaš um ne preoptereti.

Dakle, vi ćete vjerojatno prije primijetiti ono na što se koncentrirate, nego bilo što drugo. Na primjer, ako se usredotočite na svoju nadu da ćete jednog dana posjedovati Ferrari, kada putujete autocestom, vjerojatno ćete primijetiti nekoliko Ferrarija. Tu će biti i brojne druge vrste vozila, ali vjerojatno nećete primijetiti njihove marke.

Isto tako, ako imate nisko samopoštovanje i mislite da ste ružni, izgledat će vam kao da svijet odražava vaše misli natrag vama. Vi ćete obratiti pažnju na negativne komentare koje su drugi izrekli, a sve one pozitivne nećete ni primijetiti. Bit ćete usredotočeni na svoje nedostatke umjesto na  pozitivne osobine.

Otvaranje svog uma mogućnostima

Kada otvorite svoj um mogućnostima, vi ste u stanju prepoznati da postoje brojne opcije koje su vam dostupne.

Ako je vaš um zatvoren, vi nećete prepoznati svu tu količinu mogućih izbora koji vam stoje na raspolaganju. Vaša uska vizija će vam omogućiti da uočite samo nekoliko mogućnosti.

Postoji nekoliko vježbi  koje vam mogu pomoći da steknete svjesnost. Nakon što proširite svoju viziju, shvatiti ćete da ste zapovjednik svog života, jer nećete osjećati da ste opkoljeni s malim brojem izbora.

Razumijevanje drugih

Razmislite o nekoj osobi s kojom se ne možete povezati i koju smatrate teškom osobom. Možete je bolje upoznati uz pomoć svoje mašte.

Ova vježba ima za cilj povećati svijest mijenjajući razmišljanje. Ideja je ta da vas ljudi s kojima se ne slažete najbolje mogu nečemu naučiti.

Činjenica da ih ne razumijete pokazuje da imate priliku naučiti i proširiti svoju sposobnost da budete svjesniji  stvari oko vas. Kada nekoga koga ne volite počnete percipirati na drugi način možete promijeniti vibracije koje šaljete u svemir kada ste s njima, privlačeći time bolju komunikaciju i razumijevanje.

Odvojite trenutak i prisjetite se činjenica, a ne kritika o tom pojedincu. Koliko god je to moguće, zamislite dan te osobe, od ustajanja ujutro do odlaska na spavanje. Kakav dan je bio toj osobi? Je  li ona pod pritiskom na bilo koji način? Mislite li da je sretna? Ako ne, što bi to moglo biti što je čini nesretnom?

Sada kada ste otvorili svoj um za bolje razumijevanje pojedinca, mirno sjedite neko vrijeme. Dišite duboko  i primijetite topao, ugodan osjećaj u području svog srca. Zamislite nekoga koga volite ili neko lijepo mjesto  i dalje se nastavite povezati sa svojim srcem.

Nakon nekoliko trenutaka, zadržite mentalnu sliku osobe od koje  ste doživjeli neugodnosti i zamislite kako se taj topli osjećaj širi prema njoj, pokrivajući je tom emocijom iz srca.

Ne samo da će ova vježba poboljšati vaš odnos, već ćete automatski početi gledati dalje od onoga što obično primijetite u životu.

Slijepe ulice

Uzmite situaciju u kojoj se osjećate zaglavljeno. Od načina prijevoza  za koji mislite da morate koristiti za putovanje na posao, do toga da morate živjeti na mjestu koje ne volite.

Uzmite olovku i veliki list papira i istresite ideje. Postavite naslov, na primjer, po sredini stranice “prijevoz na posao” i nacrtajte grane koje izlaze iz centra. Napišite ideju na kraju svake grane, čak i ako zvuči glupo.

Možda će neke od ideja koje ćete navesti biti – dijeljenje automobila s kolegom, trčanje, šetnja, biciklizam, jahanje na slonu, autobus ili vlak.

Jasno je da neke od navedenih  ideja nisu moguće ili praktične. Međutim, jedna ili više njih će biti ostvarive.

Kada zamislite da ste u slijepoj ulici, možete isključiti korisne mogućnosti. Istražujući situacije u kojima se osjećate zaglavljeno, „brainstorming“ vam može pomoći da ponovno otvorite svoj um i uočite potencijalne promjene.

Korisne stvari

Odaberite jednostavan objekt – npr. terakota posudu i zamislite sve različite načine na koje ona može biti korisna. Cilj je stvoriti sto ideja.

Na primjer, možete u lonac zasaditi biljku, postaviti je kao ukras na visoku policu ili je koristiti kao držač kistova. Osim toga, postoji najmanje devedeset i sedam drugih načina na koje bi se mogla iskoristiti ta terakota posuda.

Možda će vam u početku biti teško smišljati ideje, ali nakon što se vaša kreativnost izdigne na nivo izazova, možete otkriti da nije tako teško izmisliti bezbroj ideja kao što ste ispočetka mislili.

Smišljanje ideja će vam pomoći da steknete nove perspektive. Nakon što budete sposobni uočiti niz mogućnosti, privući ćete obilje. Radite sve tri vježbe koje se spominju i možete privući momentum mogućnosti u svoj život.

Također,  trebali biste postati svjesniji svog potencijala, budući da nećete imati zaslijepljenu viziju, osjećaj da ne možete napraviti promjene  ili razmišljanje da imate bezbroj ograničenja.

Izvor: thelawofattraction

Prethodna objavaIdući put kada počnete pronalaziti mane drugim ljudima, zapitajte sebe ovo!
Slijedeća objavaVeliki prasak pod upitnikom: Kvantna jednadžba pokazuje da svemir nema početak?!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.