I sami znate kako bi se trebali ostaviti pušenja jednom zauvijek. Međutim, ako ste već pušač, onda se potrudite barem malo pročistiti svoje dišne organe od nakupljenih otrova i time smanjite vjerovatnost obolijevanja od raka pluća. Srećom, u tome vam mogu pomoći ove namirnice iz prirode – vaši saveznici u čišćenju od katrana i toksina.

Kukuruz šećerac

Ova namirnica sadrži beta-kriptoksantin, snažan antioksidans za koji se vjeruje da štiti pluća od karcinoma. S druge strane, imajte na umu da je većina kukuruza šećeraca na policama u prodavaonicama zapravo GMO, tako da konzumirajte isključivo onaj u čije ste porijeklo u potpunosti sigurni.
Selen

Riječ je o zaista moćnom antioksidansu. Pošto ovog esencijalnog minerala nema previše u našem tlu, možda ne bi bilo loše da selen nabavite u tabletama.

Luk

I bijeli luk i crveni luk sadrže tvari koje imaju antikancerogeno djelovanje. Luk pomaže u sprječavanju mnogih bolesti, među kojima su infekcija i rak pluća. Istraživanje je pokazalo da kod osoba koje već imaju karcinom sprječava rast novih malignih stanica.

Đinđer

Još jedno snažno sredstvo za izbacivanje otrova iz pluća. Možete piti čaj od korijena đinđera, čime ćete sebi olakšati disanje, a komadić đinđera možete pojesti i uz obrok.

Naranče

Osim što su fantastičan izvor vitamina, naranče sadrže i kriptoksantin koji preventivno djeluje protiv raka pluća.

Kopriva

Ova biljka prepuna je željeza, a vrlo je korisna i kao sredstvo za dezinfekciju pluća i borbu protiv infekcija.

Čaj od borovih iglica

Ovaj čaj se tradicionalno koristi za ispiranje usta i grla, ali može vam biti i dobar saveznik u prevenciji i borbi protiv raka pluća.
Prethodna objavaBiljni recepti vidovitog starca-monaha Gavrila koji je živio više od 100 godina
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 26.05.2014.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.