Akupresura je jedna od rijetkih alternativnih metoda koja je i znanstveno potvrđena kod liječenja nekih zdravstvenih problema poput mučnine. Sastoji se od pritiskanja točaka na tijelu prstima ili rukama kako bi se izmijenio unutrašnji protok životne snage i pozitivne životne energije nazvane chi. Bit je akupresure da se tijelo liječi svojim ljekovitim potencijalima koje ima.

Akupresura potječe iz tradicionalne kineske medicine, a koristi se za liječenja već nekoliko tisuća godina. Prema kineskoj medicini, točke za akupresuru nalaze se duž 14 tjelesnih meridijana (putovi koji povezuju površinu tijela, akupresurne točke i unutarnje organe), koji zapravo ne odgovaraju niti jednom fiziološkom procesu, ni strukturi tijela, nego imaju svoje putove.

Akupresurne točke uvijek se tretiraju okomitim pritiskom i kružnim pokretom oko deset sekundi. Pritom se osjeća specifična blaga bol koja pokreće energiju. Točke na lijevoj strani tijela treba pritiskati desnom rukom, i obrnuto.

Kako se brzo riješiti štucanja – metoda dr Lu Hunsena

Dvije akupresurne točke koje su nam ovdje potrebne se nalaze na stranama kosti srednjeg prsta, na mjestima pokazanim na slici.

94694896_12155572

Ove točke treba pritiskati istovremeno s obje strane do pojave bolnih osjećaja.

Postupak ponovite nekoliko puta.

Muškarci trebaju pritiskati ove točke na lijevoj ruci, žene na desnoj.
Poslije ovog jednostavnog postupka – štucanje će prestati.

Kako kaže Lu Hunsen, ono što je bitno je – pravilan protok krvi!

Kineska medicina smatra da je najvažnija stvar pravilan protok krvi do mišića i tkiva.

Ako negdje u organizmu nastaje stagnacija krvi, onda na tom mjestu počinje razvoj bolesti. I obrnuto – ako se osigura odgovarajući protok krvi, organizam će biti u stanju brzo liječiti bolest.

Zato masaža ključnih točaka pomaže ozdravljenju.

uspesnazena.com

zdravzivot.com