Foto: pixabay.com

Vaše stanice slušaju

“Svaki dio vašeg tijela ima svoju vlastitu svijest ili vlastitu dušu”.

S tim transformativnim riječima, koje su izgovarale žene koje su se bavile autohtonom medicinom, započelo je moje putovanje otkrivanja izvanrednih iscjeliteljskih sposobnosti ljudskog tijela.

Kada sam stekla tu perspektivu, patila sam od teškog kroničnog bolnog sindroma. Odlučila sam uključiti taj koncept u moju rutinu meditacije, piše Therese Wade  za Uplift connect.

Razmišljala sam, može li me moje tijelo čuti … mogu li s njim razgovarati kako bi ono surađivalo u liječenju tog stanja?

75Put do slobode

Te noći, nakon što sam došla do duboke smirenosti kroz meditaciju, iznutra sam angažirala svoje tijelo u srdačnom razgovoru, s nadom, ali nisam imala pojma što očekivati. Nakon otprilike jednog sata ove usredotočene komunikacije, dogodilo se nešto nevjerojatno.

Moja su tkiva počela reagirati. Vezivno tkivo se razvuklo i razbilo slojeve ožiljaka. Nervi su buknuli i mišići su počeli su raditi vježbe fleksibilnosti i istezanja neovisno o mojoj svjesnoj kontroli.

Kako se taj odgovor nastavio, jedan od mojih tjelesnih mišića koji je bio paraliziran zbog neuropatskog  stanja – dijagnosticiranog kao Refleksna simpatička distrofija – vratio se u život, kako su se električni udarci pojavljivali kroz to područje.

Moje srce je počelo udarati jer sam shvatila da je put do moje slobode od ovog stanja konačno počeo.

75Smjernice za dinamičko iscjeljivanje

Odlazeći na akupunkturu i tretmane orijentalne medicine, znala sam jako dobro koliko je raširena kronična bol u ovoj zemlji i pitala sam se što implikacije ovog fenomena mogu značiti mnogim drugima koji su patili.

Kako sam nastavila napredovati sa svojim stanjem, organizirala sam svoj pristup u sustav kojeg sam mogla prenositi svojim klijentima i preusmjeriti svoj profesionalni fokus na hipnoterapiju.

Kad poučavam svoje klijente, objašnjavam da je potrebna redovna praksa meditacije kako bi mozak ušao u alfa i theta stanje. Dok je u tom stanju, komunikacija između svjesnog uma i fizičkog tijela dramatično se pojačava.

Otkrila sam da pri komuniciranju postoje tri ključna koraka za stjecanje suradnje tijela:

  • Pristupite svom tijelu s istinskim suosjećanjem, shvaćajući da se sastoji od svjesnih stanica koje doživljavaju emocije.
  • Izgradite povjerenje angažirajući svoje tijelo u mentalne razgovore o vašoj želji da vas dvoje surađujete i prevladavate bolest.
  • Dopustite promjene u razgovoru koristeći različite misli i riječi koje izazivaju spontane povišene emocije.

Iz mog iskustva, gore navedene smjernice su neophodne za postizanje dinamičnih reakcija u liječenju u tijelu.

Sila ljudske namjere

Nedavno sam naišla na vrlo sličan skup čimbenika koji je otkrio istraživač Cleve Backster, koji je proveo 36 godina proučavajući biokomunikaciju u biljnim, životinjskim i ljudskim stanicama. Ove čimbenike je spomenuo kao stvarnu namjeru, prilagodbu i spontanost.

Backster, bivši stručnjak za ispitivanje CIA-e, pisao je o određenom trenutku koji ga je doveo do njegovog stvarnog rada na ovom svijetu, u svojoj knjizi “Primarna percepcija”.

Ovaj se trenutak dogodio jedne veljače ujutro 1966. godine kada je odlučio pratiti pogon Dracaena u svom laboratoriju koristeći poligrafsku opremu.

75Priključio je elektrode na list i počeo razmišljati o načinima na koje bi mogao izazvati eksploziju električne aktivnosti u biljci. Kod ljudi ovaj val električne aktivnosti povezan je s intenzivnim emocijama.

Odjednom je zamislio da pali list na kojem se nalazi elektroda. Isti trenutak u kojem se pojavila ova misao, poligrafska olovka skočila je na vrh grafikona koja pokazuje ekstremnu reakciju na dijelu biljke.

Zaprepašten, krenuo je do stola njegovog tajnika kako bi došao do kutije šibica, razmišljajući o mogućnosti da ta biljka nekako prepoznaje snagu ljudske namjere.

Mogu li biljke postati usklađene s osobama koje se brinu o njima?

Kada se vratio sa šibicama, biljka je još uvijek pokazivala istu visoku razinu reakcije koja je ometala praćenje dodatnih promjena na grafikonu. Backster je odlučio “ukloniti prijetnju”  i vratio je šibice na stol.

U ovom trenutku na grafikonu se pokazalo da se reakcija snižava, jer se biljka očigledno počela smirivati. Kada je Backster pokušao ponoviti iste rezultate pretvarajući se da će spaliti biljku, nije bilo reakcije.

75Činilo se da biljka osjeća razliku između stvarne i umjetne namjere.

Na kraju je otkrio da biljke postaju usklađene s osobama koje se brinu o njima, reagirajući na njihove pozitivne i negativne emocije i na njihov povratak nakon što su neko vrijeme bile odsutne.

Uzorci grafikona također su pokazali da biljke daju prednost emocijama onih osoba koje se brinu o njima nad emocijama drugih u blizini.

Znakovi svijesti

Backster je kasnije proširio svoje istraživanje uključivši testiranje ljudskih stanica na znakove svijesti.

Prikupljao je bijele krvne stanice od ljudskih donatora, stavljao ih pod napon u epruveti, a zatim snimio reakcije stanica jer su donatori imali drugačija emocionalna stanja. Ustanovio je da su potrebne spontane emocije kako bi se izazvala električna reakcija u stanicama.

Na primjer, ako je donator prisilio sebe da osjeća emocije, stanice ne bi odgovorile. Međutim, kada je osoba primila uznemirujući telefonski poziv od svoje kćeri, stanice su značajno reagirale.

75Primijetio je kako se udaljenost činila nebitnom u tim eksperimentima. Na primjer, donator bi ostavio svoje stanice u laboratoriju, a zatim je detaljno zapisivao stresne emocije koje je iskusio na putu kući, kao što je nervoza zbog prometa, čekanja u zračnoj luci i polijetanja njegovog zrakoplova.

Kasnije su njegovi zapisi zabilježeni i uspoređeni sa snimkama grafikona, te su pokazali snažnu korelaciju između vremena stresnih događaja i električnih reakcija u njegovim stanicama. Grafikon je ponovno utihnuo kad je donator stigao kući i otišao na spavanje.

Kreativna sposobnost iscjeljivanja

Ovi su pokusi provedeni pri korištenju opreme koja je pokazivala elektromagnetsko zračenje – uobičajene energije korištene za prijenos informacija.

Stanice su se ponašale kao da zasloni nisu bili tamo, što sugerira da se ova komunikacija prenosi područjem koje još uvijek nije identificirano konvencionalnom znanošću.

Neki znanstvenici vjeruju da bi daljnji razvoj kvantne fizike mogao pomoći da razumijemo ovo polje koje komunicira emocionalnu namjeru između živih bića.

MANDALA TKANINA

MANDALA - MULTINAMJENSKA TKANINA

Atraktivna i egzotična...

Može biti prostirka za jogu i meditaciju, plažu, egzotičan ukras na zidu, stolnjak, od nje možete napraviti šal, haljinicu, suknjicu, tuniku ili čak torbu.

Cvjetni print, valoviti ljubičasti rub s ljubičastim pomponima / Miks pamuk i poliester / Debljina tkanine: 0.1 cm, ne gužva se / 148 cm

Svijest o mandali može imati potencijal mijenjanja načina na koji vidimo sebe, planet i možda čak našu životnu svrhu. – Bailey Cunningham

Cijena: 250,00 kn - Kupi ovdje

Kvantno sprezanje je proces u kojem se dvije čestice tvari koje su međusobno povezane i dalje ponašaju kao da su povezane nakon što su razdvojene.

Kada se vrši energetska promjena na svojstva jedne od čestica, svojstva druge udaljene čestice će se mijenjati u istom trenutku.

Ovaj znanstveni fenomen i istraživanje Clevea Backstera upućuju na istočni pojam jedinstva – stajalište da je sve u prirodi međusobno ovisno.

Drevne kulture shvaćaju ovu povezanost kao živuće univerzalno energetsko polje koje održava život dok vodi evoluciju svijesti u cijelom svemiru.

Tehnike meditacije uključene u moju praksu dovode um u sklad s ovim područjem.

Energija iz ovog područja je tada usmjerena na fizičko iscjeljivanje kroz jasnu namjeru – isporučenu putem razgovora koji izaziva spontane emocije – i privlači fizičko tijelo na svjesni um.

Ova metoda koju nazivam Antara, omogućava čovjeku da doživljava sposobnost ljekovitog kreativnog iscjeljivanja koje je stvorio savez uma i tijela s ovim živim univerzalnim energetskim poljem.

Prevela: Suzana Prnjak za atma.hr

23 TESLINA PLOČA

TESLINA LJUBIČASTA PLOČA

Generator pozitivne energije

Originalna Teslina ljubičasta ploča, ionizirana - jedno od najpoznatijih sredstava u alternativnoj medicini!
Sprječava razvoj bolesti, umanjuje stres, pospješuje opće raspoloženje, diže vibraciju.
Ubrzava duhovni razvoj i oživljava proces regeneracije stanica.

Cijena: 299 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaVegetarijanski recept: Pečena heljda s gljivama (glavno jelo ili nadjev za pitu)
Slijedeća objavaUlazimo u novu dimenziju: Kako možete pomoći stvoriti Novu Zemlju?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

1 KOMENTAR

  1. kad netko primi transfuziju krvi koliko on zapravo unese primjerice straha u svoj organizam a nije toga niti svjestan. ili nekih drugih razarajućih emocija.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.