Kako je godina započinjala postavljala sam si ciljeve i majstorski ih izvršavala.

Na poslu sam briljirala, svakodnevno sam radila na svojoj knjizi, križala stvari s popisa koje trebam učiniti, poboljšala sam prehranu, vježbala i općenito sam se osjećala kao super heroina.

To je, naravno, trajalo sve do prije nekoliko tjedana u mjesecu, kada sam se odjednom počela osjećati depresivno. Mislila sam da mi je dosadno.

Organiziran raspored je super za moju ambicioznu kraljevsku stranu koja ima velike poslovne i životne snove, ali nije tako sjajan za onu drugu stranu mene – slobodnog duha – koji samo želi učiniti ono što želi, kad želi.

Osjećala sam kako mi ponestaje snage i počela sam se osjećati frustrirano.

Imala sam posla! Nisam si mogla dopustiti da budem sva neodlučna, zbrkana i umorna. Postajala sam ‘nova ja’ i vjerovala sam da ako olabavim svoj raspored, više će mi vremena trebati da postignem svoje ciljeve.

Ali trebala sam shvatiti što se događa, trebala sam se ravnati po svom osjećaju, jer ono što sam smatrala uzbudljivim samo nekoliko dana prije, odjednom sam počela doživljavati kao teret.

I nema osjećaja ispunjenja u vezi ostvarenja svojih ciljeva dok se osjećate potpuno neusklađeni.

Možda ste i vi doživljavali ove osjećaje s vremena na vrijeme? Nekoliko tjedana osjećate se kao da ne postoji ništa što ne možete postići. I onda se odjednom počnete osjećati … čudno, umorno, tjeskobno. Sve što želite učiniti je ostati u svojoj pidžami cijeli dan i gledati TV.

Vaš um još uvijek možda očajnički prianja na popis vaših zadataka koje treba obaviti, ali vaše tijelo se ne želi uključiti. Što da radimo kada se to dogodi? Mi radimo ono što uvijek moramo učiniti kada trebamo odgovore: usporimo i uskladimo se s tim malim glasom unutar nas, glasom naše intuicije.

Dakle, to je ono što sam učinila. Zapitala sam se: “Što se događa, gospođice?” Mali i smireni glas je odgovorio: “Jesi li provjerila koji je dan tvog ciklusa?“ Naravno! Moj menstrualni ciklus! Kako bih mogla zaboraviti?

Odmah sam uzela moj telefon i otvorila aplikaciju koju koristim za praćenje mog ciklusa. Dan 22. „Ohhhhhhh, pa ja sam tjedan dana od početka mog ciklusa. To sve objašnjava!“
Na kraju prošle godine, počela sam učiti od Lise Lister, autorice knjige „Kod – crveno“, o menstrualnom ciklusu i kako možemo planirati život u skladu s različitim fazama našeg ciklusa. Saznala sam da prva polovica našeg ciklusa predstavlja fazu djevojke i majke i tada imamo puno energije i općenito smo u mogućnosti učiniti sve i osjećamo se kao super heroji.

U tom prvom poluvremenu fokusirani smo na djelovanje, osjećamo se dobro i produktivno.  Druga polovica našeg ciklusa predstavlja arhetip mudre žene i starice, a to je vrijeme kada je potrebno okrenuti se unutra, našem unutarnjem iskustvu i odbaciti sve nepotrebno u našim životima.

Nemamo puno vremena ili strpljenja za druge ljude, žudimo za vremenom za sebe. Moramo biti blagi prema sebi, jer je naša energija je vrlo niska. Menstrualni ciklus često odražava mjesečeve mijene. To objašnjava zašto se u prvoj fazi osjećam probitačno i zadovoljno, a onda u drugoj polovici mog ciklusa mi više ne odgovara gužva i akcija.

U drugoj polovini mog ciklusa, moje tijelo je tražilo od mene da usporim, da prestanem sa svim akcijama. Moje tijelo je htjelo da prestanem vježbati, šetati, čak i izvoditi neke jednostavne joga vježbe. Htjelo je da radim „neproduktivne“ stvari poput čitanja, ispijanja čaja i ležanja na kauču.
Druga polovica našeg ciklusa nas podsjeća da ‘moć’ ne dolazi samo s radom i postignućima, već ona prava moć dolazi iznutra, kada se usredotočimo na našu unutarnju prisutnost. Kada odvojimo vrijeme za odmor i usmjerimo našu pažnju prema unutra, mi se pripremamo ponovno za prvu polovicu ciklusa.

Usporavanjem u drugom poluvremenu, mi intenziviramo našu unutarnju žensku moć. Stvorite namjeru ove godine da ćete poštovati svoj ciklus; da ćete koristiti vanjsku energiju koju imate u prvoj polovici ciklusa kako bi obavili stvari koje trebate poput prave junakinje.

Zatim usporite i poštujte unutarnju energiju koju imate usklađujući sa svojom intuicijom, pitajući se što vam zaista treba. Što se više usklađujemo s našim prirodnim ciklusima energije, postajemo moćniji jer ne radimo protiv sebe.

Ja se uskoro vraćam u svoju prvu polovicu ciklusa i za sada imam povjerenja u njegov tijek.

Layla Saad

Izvor: overthemoonmag

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 22.02.2016.
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 23.02.2016.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.