Kako nam stiže zima, tako nam stižu i njene vjerne pratilje prehlada, viroza i gripa. Kako se zaštititi? Evo nekoliko praktičnih savjeta doktora Vinay Goyala, svjetskog autoriteta na području nuklearne medicine…

1. Pravilno perite ruke. Perite ih često.

2. Suzdržite se od diranja lica. Pokušajte što manje ruke prinositi licu osim kad jedete, perete se ili spavate.

3. Mućkajte u ustima i grgljajte dva puta dnevno toplu vodu u koju ste stavili malo soli. Naime, virusu treba dva do tri dana od prve infekcije grla ili nosa da zaživi u tijelu i počne pokazivati karakteristične simptome. Obično grgljanje može spriječiti razvoj bolesti. Postupak sa slanom vodom imati će jednak učinak na zdravog pojedinca kao što će cjepivo protiv gripe imati na bolesnoga. Nemojte podcjenjivati ovaj jednostavan, jeftin i moćan način prevencije bolesti.

4. Slično kao što to treba činiti s ustima, čistite barem jednom svakoga dana nosnice s otopinom tople slane vode. Ne morate biti vješti kao praktikanti Yoge kojima je ovaj postupak rutina, ali snažno ispuhavanje nosa i brisanje (tj. struganje) obje nosnice smotuljcima vate koje ste umočili u slanu vodu lako je učiniti i vrlo je učinkovito.

5. Dajte poticaj prirodnom imunitetu hranom koja je bogata C vitaminom. Prvenstveno se to odnosi na citrusno voće. Ako uzimate C vitamin u tabletama, pazite da uzimate onaj pripravak koji ima cink kako bi poboljšali apsorpciju.

6. Pijte što veće količine toplih napitaka, čajeva, kompota… Pijenje toplih napitaka ima jednak učinak kao i grgljanje, samo u suprotnom smjeru. Ono ispire živuće viruse iz grla u želudac gdje ne mogu preživjeti i učiniti nas bolesnima.

Prethodna objavaRaga – emocija duše
Slijedeća objavaUmjetnost umiranja
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.