Ove godine imamo pet glavnih poruka, koje je bitno imati na umu!

atma.hr – 52
Budite svoji

Ma koliko teško bilo, ma koliko se bojite da bi vas drugi možda osudili ili ismijali, ma koliko se činilo strašno važno je da budete svoji. To nikako ne znači da ste bezobrazni prema drugima niti u nepoštovanju prema drugima, to znači da se usudite slijediti svoje srce, svoje snove i najvažnije da cijenite i poštujte svoje osobne granice.

Preduvjet je da PRIHVAĆATE SEBE – točno takvi kakvi jeste. Da osvijestite svoje svijetlo i da ste svjesni svojih mana. Kada osvijestite svoje svjetlo – besramno svijetlite svoju briljantnost.

Nemojte skrivati svoje svjetlo kako se drugi ne bi osjećali loše pored vaše izvrsnosti, time štetite sebi i svijetu (jer svijet time uskraćujete za divnu/divnog sebe). Svi smo yin i yang – imamo i pozitiv i negativ u sebi. Bitno je znati kontrolirati i iscjeljivati svoje “zmajeve”, a dozirano puštati kada je potrebno.

Radite na svojem unutrašnjem miru

To je temelj zdravlja. Kada imate unutarnji mir i spojenost sa sobom, tada jasno čujete / osjećate / znate što vam je činiti za vaše mentalno i fizičko zdravlje, a i koji su vam koraci najbolji za daljnje korake i učenja duše.

Nastaviti će se događati turbulencija, jer tu smo u školi života i iznimno je bitno imati i dnevno primjenjivati alate koji vama osobno pomažu za postizanje unutarnjeg mira.

atma.hr – 52
Prihvaćajte

Prihvaćanje je temelj za promjenu. Prvo trebamo prihvatiti frustrirajuće situacije/stanja/osobe, a tek iz toga možemo se otvoriti što dalje u vezi izazova u kojima jesmo.

Koji su daljnji koraci za promjenu – trebamo li se sami promijeniti, otpustiti nešto iz sebe, oprostiti ili otpustiti neki odnos i ići dalje bez tog odnosa.

Pojednostavnite – Fokus na prioritete

Možete napisati listu što sve želite napraviti, ali prvo i osnovno radite ono što je prioritetno bitno. Pokušaj sve stići u kratkim rokovima je recept za suludost, jer vrijeme je jako ubrzano i može vam iskakati svašta nepredviđeno.

Zato je bitno znati što sve želite napraviti, ali fokus na prioritete i povezati se sa strpljenjem – druge stvari će doći na red, drugom prilikom, a možda puno toga možete i potpuno otpustiti.

banner za knjige SVJETLOSNA ZMIJA

Prepustite se vodstvu duše

Za ovo treba dublja povezanost sa sobom i duboka introspektivna jasnoća. Što to uopće znači?

U pokušaju da pojednostavim: iz meditativnog dubokog mira u sebi spojite se sa svojom dušom i iz te mirnoće i duše možete osjetiti što je to što vaša duša želi sljedeće, što je to što vas želi podučiti, što želi iskusiti, što želi proći – koje izazove, tada se ne opirite, nego tako i učinite.

Od srca,
Nikolina Balenović 
www.sretanzivot.hr

Uzmite poklon e-knjigu “Kako vjerovati svojoj intuiciji” OVDJE