Foto: pixabay.com

Karma znači djelovanje na sanskrtu, drevnom jeziku kojeg Hindusi koriste za rituale i na kojem pišu svoje svete tekstove. Međutim, religija je dodala dublje značenje karmi.

atma.hr – 78
Koncept također govori o posljedicama koje određena radnja može imati. Mnogi su počeli razmišljati o karmi kao o kazni.

Ali zapravo, čak i ako pogledamo prošireno značenje karme, vidjet ćemo da to nije kazna. Umjesto toga, karma je poput životne lekcije koja se nudi kroz izravno iskustvo.

Karma u duhovnosti

Kada govorimo o karmi u našoj duhovnoj strani, onda se odnosi na plodove koji su sazreli na temelju naših postupaka u ovom životu, kao i na prikupljanje iskustava iz naših prošlih života.

Zbog postojanja naših prošlih života, svi mi imamo barem jednu vrstu karmičkih posljedica u nama. To se prenosi karmom upravo zbog toga što postoji potreba za reinkarnacijom – mi smo ponovno rođeni da bismo postali mudriji, da bismo učili i riješili ono što nismo uspjeli učiniti u prethodnom životu.

atma.hr – 39

Karmičke bolesti

Karmičke bolesti su određeni efekti koji se odvijaju u našem tijelu i koji su na emocionalnoj, fizičkoj i mentalnoj strani zbog prisutnosti posljedica prošlog života. Razmislimo o tome iz perspektive normalnih bolesti.

Kada smo bolesni, razlog je nekakav virus ili drugi vanjski čimbenici. Iz karmičke perspektive, bolest je općenito unutarnja i može se pojaviti na podsvjesnoj razini. Recimo da ste bili siromašni u svom prethodnom životu. Zbog prenošenja vaše karme, čak i ako ste sada bogati, bit ćete pomalo škrti, piše Conscious reminder.

To je zato što ste svjesni da svaki pogrešan korak može dovesti vas i vašu obitelj u stanje u kojem ste nekada bili u prošlosti. Iako ove vrste učinka možda nisu loše za vas, karmičke bolesti mogu biti i pozitivne i negativne.

Negativne karmičke bolesti

Ako ste imali negativna iskustva u prošlosti, na kraju ćete skupiti mnogo negativne karme. To može biti loše za vas jer će na kraju to postati prepreka u vašoj duhovnoj evoluciji i nećete uspjeti uživati ​​u božanskoj svjetlosti i pomoći.

Općenito, negativna karma se zbraja kada ste imali negativne interakcije s određenim ljudima u prošlosti. Ljudski faktor je važan kada je u pitanju negativna karma. Na primjer, ako ste prenijeli prekomjeran teret krivnje iz prošlog života, tada ćete se na kraju ispričavati i plakati bez razloga.

To je zato što je krivnja postala dio vaše podsvijesti. Slično tome, ako ste u prošlosti bili žrtve prijevare ili zlostavljanja, onda ste vjerojatno stručnjak za skrivanje svojih osjećaja. To rezultira depresijom i napadima panike, a može se čak i pretvoriti u tumore i rak.

atma.hr – 78
Nehotične karmičke bolesti

Ponekad postoje određene karmičke bolesti koje utječu na nas zbog naše pasivnosti u našim prošlim akcijama. Kada se dogodi nešto takvo, naše tijelo se na kraju povrjeđuje. To su određene stvari koje se mogu dogoditi zbog nesreća ili trauma u prošlosti.

Pasivna promatranja mogu rezultirati kratkovidnošću u našim kasnijim životima. Ako smo vidjeli neku vrstu zla koja se dogodila i nismo djelovali protiv toga, onda se može pojaviti kratkovidost.

To je zato što kad vidimo da se nešto događa, a ipak ne djelujemo, naše oko na kraju prikuplja mnogo negativnih vibracija. To je karma nepravde koja ostaje s vama i u vašem sljedećem životu. Karmičke bolesti mogu utjecati na vas u bilo kojoj fazi života i mogu negativno utjecati na vas. Međutim, to može biti i rezultat loših navika ili načina života.

Dakle, ako sumnjate da imate karmičku bolest, najbolje je potražiti duhovno savjetovanje prije nego krenete naprijed sa svojom pretpostavkom. Sretno.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

66 SVJETLOST JEZGRA ISCJELJENJA

B. A. Brennan: SVJETLOST JEZGRA ISCJELJENJA

Moj iscjeliteljski put i napredni koncepti iscjeljivanja

Barbara Ann Brennan jedna je od najutjecajnijih iscjelitelja i duhovnih učitelja 21. stoljeća. Svojevremeno fizičarka u NASA-i, Barbara je stekla diplomu iz filozofije i teologije, kao i iz fizike.

U knjizi otkrijte prirodu stvaralačkog procesa u odnosu na sustav ljudske energetske svijest, na koji način sami stvaramo blokade u energetskom polju; kako izgledaju blokade i kako uzrokuju poremećaje u našem životu; proces uklanjanja blokada i oslobađanja našeg stvaralačkog potencijala, kako razviti i upotrebljavati visokoosjetilnu percepciju i njena ulogu u uklanjanju blokada u našem energetskom polju, priroda svijeta stvarnosti četvrte razine i njegova ključnu ulogu u stvaralačkom procesu, povezanost svijeta četvrte razine s iscjeljivanjem odnosa i neraskidivih veza koje su osnova tih odnosa.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here