Foto: stocksnap.io

Kao da nam Nebo poručuje da vino ne opija. Da je vino samo malo jača kava. Kao da nas putevi podsvijesti vode na tavane pretražiti prašnjave predmete da napravimo selekciju nedovršenih odnosa. Kao da život stoji, zaleđen u kolotečini, i konačno čini zaokret u rikverc, u prošlost.

Prošlo u sadašnjosti, dolazi da probudi sadašnjost u prošlosti. A mi, poput vihora, pokušavamo zahvatiti svaki segment iznenadnih promjena. Iskreno, kvadrat tranzitnog Saturna i tranzitne Venere nije lak aspekt, nije jedan od onih za koje bismo rado licitirali, i nije onaj kojim se hvalimo svima.

Ovaj aspekt jedan od onih kojih smo nesvjesni dok se izravno ne suočimo s njegovim uzrocima i posljedicama. Ne želimo da ga oživimo, dišemo i živimo. On živi i diše nas. Uzima nam najpotrebniji udah, uzima nam život i baca nas u središte pakla. Baca nas u zagrljaj naših najmračnijih demona, kako bismo osvijestili skrivenu svjetlost i tog dijela naše osobnosti.

Posebna je ta svjetlost koja čuči duboko u crnom. Ona liječi, reže i iscjeljuje ponovo. Ona je srž. I oklop. Ona je i kula, ali i onaj nestabilni dio bedema, koji se jednom mora srušiti, kako bismo se izravno suočili sa svijetom. I preživjeli.

Kvadrat tranzitnog Saturna u Strijelcu (koji već 6. travnja kreće retrogradno) i tranzitne Venere u Ribama (koja je retrogradna do 14. travnja) bit će egzaktan 9. i 21. travnja. Ali ćemo njegovo djelovanje osjećati tijekom cijelog mjeseca.

Najviše će ovim aspektom biti dotaknuti svi Strijelci, Ribe, svi oni s podznacima u ovim znakovima, ali i sa Saturnom ili Venerom u ovim znakovima. Naravno, i svi oni koji, natalno, imaju ovakav aspekt ove dvije planete.

Dispozitor i tranzitnog Saturna i tranzitne Venere jeste retrogradni Jupiter u Vagi, koji će obrazovati aspekt opozicije sa Suncem u Ovnu. Pa otud još malo pretjerivanja u emocijama, u osjećaju da su svi protiv nas i u buntu bez konkretnog razloga.

Čujete u posljednje vrijeme kako se mijenjaju životne filozofije, kako oni koji su do jučer težili sigurnosti u emocijama, sada teže apsolutnoj emociji, koja neće biti obogaćena formalnostima. A oni koji nikada nisu glasno izražavali vjeru u posebnu emociju, sada je traže u svakoj pori dana.

Čujete također, ovih dana, i za ljubavi kojima nikada ne biste predvidjeli početak, a posebno ne neki konkretan korak. A upravo takve ljubavi sada sijaju iznad ostalih. Ne nailaze na razumijevanje, ali i ne traže ga.

Kvadrat retrogradnog Saturna i Venere, slika je čovjeka koji prvi dolazi u zadimljen bar i posljednji odlazi iz njega. Sjedi u kutu, pije svoje piće i promatra gomilu ispred sebe, s ciničnim osmijehom na usnama. Vodi intimnu kladionicu, tipujući na trajanje onoga što drugi nazivaju ljubavlju. Vjerujući kako je imun. Jer ga je život naučio da ljubavi nema. Ili nema samo za njega.

Iz tog razloga, on s podsmjehom promatra sretne parove, jer zna koliko je emocija krhka. Misli da zna. Ne priznaje da možda nije u pravu. Amor sa strane promatra ovog čovjeka i gađa ga. Neočekivano, nenadano, i pravo u središte. Jer upravo ovaj čovjek, primijetit će ulazak jedne žene u isti taj bar. A upravo ta žena, pitat će se što dovraga traži na tom mjestu, u tim satima, sama.

Nesvjesno, njihovi putevi se križaju. Sva mjesta su zauzeta, i ona sjeda s njim. Naručuje piće i pridružuje mu se u promatranju drugih. Toliko su slični, da su potpuno nesvjesni toga. Karmička priča se budi, i oni su privučeni jedno drugom poput magneta. A vjerujte, od toga ne možete pobjeći.

Započinju razgovor, otkrivajući jedno drugom neke stvari koje ni sebi ne priznaju naglas. Iznenađuju time i jedno drugo, ali i sebe. Netko pušta laganu melodiju i oni plešu. Bez previše formalnosti, bez previše učtivosti. Duše se poznaju. Duše su sklopile tajne saveze mnogo prije nego što su se oči susrele. Noć se polako bliži zori, ostaju posljednji gosti tog bara.

Ne primjećuju buđenje novog dana, ne primjećuju buđenje vlastite biti. Ne primjećuju jasnoću emocije. Osjećaju se. Osjećaju jedno drugo. Zaboravljaju na svoje nepovjerenje u emociju, na svoju zajedljivost prema sreći zaljubljenih parova koji vjeruju u trajnost svojih emocija. I prepuštaju se. Samo na tu jednu noć.

Ona ubrzo shvaća da mora poći, da je čekaju obveze i da nema više vremena. Uzima torbu i istrčava na već budnu ulicu. Utrčava u stan i shvaća da mu ni ime ne zna. Nije pitala, nije izgovorila svoje. Nisu se upoznali, jer su se prepoznali. Duše ne trebaju imena. On posljednji napušta bar, podiže ovratnik kaputa da odoli naletima hladnog vjetra, i iznenada shvaća da ne zna ništa o njoj.

Da ona ne zna ništa o njemu. Ništa što ima ikakvu relevantnu vrijednost u njihovim svakodnevnim svjetovima. Shvaćaju oboje da se noć završila, da su stranci ostali stranci, da su duše prepoznale jedna drugu, ali ipak su pokidale niti kojima su povezane. Shvaćaju da nisu iznenađeni razvojem situacije.

Očekivali su nešto slično. Ljubav je za njih oduvijek bila teret, bol, kamen o koji se iznova spotiču, pokušavajući povjerovati svih sretnim parovima, tražeći skrivene simbole koji vode do njihovog sretnog para. Ali njihova sreća klizi kroz prste, nestaje u prvoj zori, i ostaje samo magla. Ljubav bijaše bol za njih.

Aspekt kvadrata Saturna i Venere priča slične priče. Ako je netko slučajno i saznao ime te osobe, i možda je sreo još koji put, ali ih je život ipak razdvojio, u narednom razdoblju može očekivati ​​povratak probuđenih duhova. Svi nedovršeni odnosi, nejasni, skriveni, prešućeni i prekinuti, sada mogu imati svoju ponovnu aktivaciju.

Ako želite biti sigurni u svoje emocije, morate zatvoriti neke krugove. A ti krugovi nas u narednom periodu uvlače u svoje epicentre, s jasnom željom da upravo mi budemo ti koji će donijeti konačnu odluku.

Prošlost nije prošla ako je prisutna u našoj sadašnjosti. Ali je vrijeme za konačne odluke. Vrijeme je za korak dalje. Za velike planove. I za velike rezove. Za uklanjanje svega onoga nepotrebnog, suvišnog i štetnog. Naoružajte se strpljenjem, pokušajte se ne iznenaditi nekim pozivima i porukama, koje polako pristižu, i uzmite život u svoje ruke. Jer nitko drugi to neće učiniti umjesto vas.

Velike ljubavi čekaju da budu ponovno proživljene. Velike ljubavi čekaju i da pripremimo teren za njih. Očistimo suvišno da bismo bili spremni za ono istinsko, suštinsko i apsolutno. Jer zalužujemo upravo to.

Sretno!

Rajna Cvetković

astroportal.in

Prethodna objavaUloge u našim životima
Slijedeća objavaDr Michael Greger: KAKO NE UMRIJETI – “Ovih 6 namirnica štite vas od svih bolesti!”
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.