atma.hr – 47

Karneol je kamen kreativnosti, individualnosti i hrabrosti.

Stabilizirajući kamen s visokom energijom, odličan je za obnavljanje vitalnosti i motivacije, stimuliranje kreativnosti. Prizemljuje i usidrava u sadašnju stvarnost. Ima sposobnost pročišćavanja drugog kamenja.

Koristio se u magiji starog Egipta kao zaštita od živih i mrtvih. Egipćani su amajlije od karneola stavljali u grobnice vjerujući u njegovu moć koja pomaže duši da prijeđe na drugi svijet. Oko Horusa bilo je od karneola i vjerovalo se da štiti od zlih očiju.

Psihološki, kamen dovodi do prihvaćanja životnog ciklusa i otklanja strah od smrti. U drevnim vremenima je korišten kao zaštita mrtvima na njihovom putovanju u zagrobni život.

Daje hrabrost, potiče pozitivne izbore u životu, odstranjuje apatiju i motivira na uspjeh u poslu i u drugim stvarima. Ovaj kamen pomaže vam da vjerujete sebi i svojim procjenama. Dolazi do srži onoga što vas pokreće, nadilazi negativne okolnosti i potpomaže postojanost.

Mentalno, karneol poboljšava analitičke sposobnosti i pročišćava percepciju. Otklanja irelevantne misli u meditaciji i uključuje sanjare u svakodnevnu realnost. Emotivno, ovaj kamen je moćna zaštita protiv zavisti, bijesa, lošeg raspoloženja, vašeg ili drugih ljudi.

Karneol je pun životne energije i vitalnosti. Njegova zemaljska snaga daje nam motivaciju aktivnijem životu. Budi nas iz letargije, daje vitalnost i pomaže nam pronaći naš životni put.

Pojačava kreativnost, individualnost, ublažava ljubomoru, ljutnju i strah. Vjeruje se da je karneol kamen sreće i da ispunjavanja želje, olakšava tugu i štiti od neuroza.

Također, stimulira metabolizam, pojačava plodnost, liječi probleme donjeg dijela leđa, regulira tjelesne tekućine i bubrege, ubrzava zacjeljivanje kostiju i ligamenata, snižava šećer u krvi, regenerira krvna zrnca, poboljšava apsorpciju vitamina i minerala, te osigurava dobro snabdijevanje organa i tkiva krvlju.

Karneol narukvica

Prilagodljiva narukvica.

Veličina zrna: 8 mm

Cijena: 120 kn

 

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here