Bračni par iz Orlanda koji se suočio s gradskim dužnosnicima zbog izgrađenog vrta ispred svoje kuće u studenom prošle godine, ponovo su se našli na tapetu nakon što su odbili iščupati svoje povrće. Ovoga puta im prijeti stroga novčana kazna zbog neposlušnosti.

Prema poglavlju Instituta pravde države Folride, Jason i Jennifer Helvenston će morati plaćati ​​novčanu kazne u iznosu do 500 dolara dnevno počevši od 10. siječnja ako odluče i dalje ne slijediti zapovijedi te iskorijeniti vrt za koji tvrde da im je neophodan za preživljavanje.

No, umjesto iznajmljivanja bagera par je odlučio stati iza onoga u što vjeruju da je njihovo ustavno pravo – iskoristiti svoju imovinu kako bi uzgajali vlastitu hranu. Tako su u znak protesta protiv gradskog pravilnika, Helvenstoni pokrenuli pokret “Posij sjeme, promijeni zakon!” koji ima za cilj mijenjanje ili ukidanje tog zakona.

Ogromne kazne za uzgoj hrane?

Vrt Helvenstonovih veličine 25 kvadratnih stopa (7,62 m2) se nalazi u njihovom prednjem dvorištu što nije u skladu s gradskim kodom. No, lokalni mediji su izvijestili da su se, nakon primljenih stotina e-mailova podrške paru, gradski dužnosnici povukli, rekavši da će odložiti svoju odmazdu. Ali da plima dobre volje je sad završila i grad tarži da par uništi svoj mikro vrt s rotkvicama, grahom, keljom i drugim povrćem te da ga zamijene s travnjakom – ili ih slijedi novčana kazna.

“Najveća sloboda koju nekome možete dati je sloboda spoznaje da nećete biti gladni”, rekao je Jason Helvenston. “Naš Patriotski Vrt plaća sve svoje troškove uzgoja zdrave hrane i zdravog načina života, a ima najmanju moguću emisiju ugljičnog dioksida. Vrt nas opskrbljuje vrijednom hranom i atraktivan je. Stvarno ne razumijem zašto uopće postoji rasprava. Prije će uzeti našu kuću nego naš Patriotski Vrt. ”

Izvori:
http://www.clickorlando.com
http://www.naturalnews.com
www.lsnewsgroup.com

atma-funny-154

Prethodna objavaYoga-maya i Maha-maya
Slijedeća objavaKrunoslav Đurđević
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.