Keltski križ je jedan od najstarijih simbola na svijetu, simbolizira most s drugim svijetom, energiju i znanje.

Križ s krugom oko njega, simbol duha Zemlje i božanstva, koristi se u svrhu zaštite. U svim kulturama krug je otjelovljenje Zemlje, ženske energije, jedinstva i cjelovitosti. Križ simbolizira mušku energiju – četiri strane svijeta, četiri elementa, četiri godišnja doba kao i četiri stupnja magijske posvećenosti.

On predstavlja duhovni red svijeta koji bi, bez pomirljivosti kruga, koji sve spaja i ujednačava, predstavljao snagu koja zapravo dijeli. Na keltskom križu su predstavljeni zavezani čvorovi i zapleti koji su simbol nevidljive ruke koje plete i raspliće sudbinu.

Kod Kelta je pratilac svih zakletvi, rituala i svakog kulta bio krug položen ispod križa simbolizirajući tako ženu koja štiti i brine i koja stoji iza svake borbene avanture muškarca.
To je onda osiguravalo da svaka magijska radnja, bez obzira kojim je povodom obavljana, bude u skladu povezana sa događanjima u svijetu.

Jedna od legendi kaže kako je sv. Patrik, apostol Irske, kombinirao križ sa simbolom sunca (život), kako bi poganskim sljedbenicima približio kršćanstvo i objasnio važnost i poruku križa.

Vjeruje se da keltski križ daje osobi koja ga nosi snagu i energiju. On jača i tjelesne i duhovne sposobnosti, potiče i donosi zdravlje, uspjeh, bogatstvo i dug život.

miniKeltski križ, privjesak na lančiću

Materijal: legura na bazi cinka; bez olova i nikla!

Veličina privjeska: 41 x 27 mm

Dužina lančića: 51 cm

Cijena: 90 kn

Prethodna objavaNaša fizička pojava, iskustva i otisak koji ostavljamo u svijetu oslikavaju našu cjelokupnu energetsku strukturu
Slijedeća objava30 jednostavnih stvari pomoću kojih ćete impresionirati sve oko sebe!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.