atma.hr – 52
Ključ je drevni simbol znanja.

Ključevi u mitologiji predstavljaju moć da se podari ili zabrani ulazak u podzemlje i druga područja i svjetove. Također, označavaju prosvjetljenje, magične moći, znanje o reinkarnaciji i interdimenzionalnom putovanju.

Ključ je simbol hermetičkih tajni, napretka i zapovijedi, a na ezoteričnom planu, on otvara vrata duhovnih prebivanja i incijacijskih stanja, te pretstavlja bljesak prosvjetljenja i otkrića.

U germanskim i keltskim kulturama, vjerovalo se da ključ stavljen u kolijevku bebe, sprječava vile da je ukradu. Neke kulture preporučuju sakrivanje ključa u kovčeg preminulog prije sahrane, kako bi preminuli mogao otključati vrata drugog svijeta. Babice su koristile ključeve da olakšaju ženama porođaj.

Vjeruje se da ako stalno nosite ključ u džepu na taj način možete usmjeriti njegovu energiju ka željenom cilju.

Simbolizam ključa je, također,  u vezi s njegovom dvostrukom ulogom otvaranja i zatvaranja, odnosno inicijacije (uvođenja) i diskriminacije (isključivanja), otkrivanja ili skrivanja tajne.

Ključ i otključavanje često simboliziraju prodor u nepoznato i neistraženo, pronicanje u tajnu, inicijaciju, prolazak u novu duhovnu oblast ili više psihičko stanje. I dok je nekada količina ključeva simbolizirala bogatstvo, odnosno što je više ključeva imao, to je njihov vlasnik bio ugledniji, danas je situacija nešto drugačija: postalo je važno imati jedan ključ koji otvara što više brava.

No, koliko god brava otvarao, ključ je bio i ostao čuvar blaga i tajne.

Ključ od Srca – Privjesak na lančiću

Materijal: legura na bazi cinka; bez olova i nikla

Veličina privjeska: 4.2 x 1.5 cm

Duljina lančića: 51 cm

Cijena: 129 kn

 

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here