Image by Freepik

Retrogradni Pluton ima utjecaj na sve znakove Zodijaka, ali ova 4 će posebno osjetiti njegovu energiju tijekom 2023. i 2024. godine. Jeste li među njima?

atma.hr – 52
Pluton je ušao u znak Vodenjaka 23. ožujka/marta, a od 1. svibnja/maja počinje svoj retrogradni hod. Od 19. studenog/novembra 2024. zauzet će svoju poziciju u Vodenjaku za narednih 20 godina.

Ipak tijekom dobrog dijela 2023. i 2024. godine svi ćemo osjetiti efekte retrogradnog hoda ovog moćnog planeta. Iako glasi za planet smrti i ponovnog rođenja – utjecaj Plutona je sam po sebi neutralan.

To je planet koja stvara alkemiju s energijama i transformira ih. Pluton obasjava sve tamne kutove i mračna mjesta koja nosimo osobno i kolektivno. Njegova energija nam pomaže da raščistimo s prošlošću i transformiramo sebe i planet – ako to izaberemo!

Pluton u Vodenjaku će pokrenuti moćan val tehnološkog napretka i inovacija i usmjerit će nas ka višem i općem dobru. Budući da je ovo prvi put da Pluton ulazi u novi znak od 2008. godine, ova promjena koincidira s revolucionarnim zbivanjima koja će nas prenijeti u budućnost. Opet, o kakvoj budućnosti se radi? To ovisi samo od nas!

Retrogradni Pluton ima utjecaj na sve horoskopske znakove, ali ova 4 će posebno osjetiti njegovu energiju tijekom 2023. i 2024. godine.

atma.hr – 52
Bik

Pluton u Vodenjaku će iz korijena pomjeriti vašu karijeru i reputaciju. Pluton će narednih 20 godina bacati jaku svjetlost na vašu 10. kuću – kuću društvenog statusa, ambicije, karijere i položaja. Može se dogoditi da se neki planovi ili ciljevi koje ste postavljali neće realizirati onako kako ste priželjkivali. Možda ćete morati i odustati od nekih standarda ili ćete iskusiti neuspjehe.

Zadatak Plutona je da prvo uništi i raščisti pa tek onda da stvara novo. Upravo zato ćete možda doživjeti “lomove” onoga što ste postavili sebi kao zadatak da biste zakoračili na istinski put vlastitog uspjeha.

Neophodno je da se oprostite i otpustite ono za što se držite. Iako sve ovo zvuči pomalo zastrašujuće, za vas će biti ujedno i sjajna prilika. Ovaj tranzit Plutona vam daje mogućnost da zaradite mnogo novca, da steknete slavu i moć ako ste spremni u potpunosti preoblikovati svoju karijeru ili profesiju.

Zapamtite: doslovni prijevod imena ovog planeta s grčkog je bogatstvo i u narednom periodu ćete prepoznati puteve i načine na koje vas je Pluton upućivao kako biste procvjetali i ostvarili svoje potencijale.

atma.hr – 52
Lav

Pluton u Vodenjaku će usmjeriti reflektore na vaše odnose. U narednih 20 godina ovaj planet će vas pogurati da se suočite sa svim kosturima iz svoje prošlosti, posebno ako su vas već dugo sprječavali da izgradite zdravo i dugotrajno partnerstvo.

Ako je ovo vaš znak ili podznak, Pluton u Vodenjaku će vas povesti na ludu vožnju punu uspjeha i padova u ljubavi, prijateljstvima i odnosima s ljudima. Ali to nije samo po sebi loše za vas.

Tijekom ovog tranzita pokazat će se tko su vam pravi prijatelji i saveznici, ali isplivat će na površinu i bit će vam kristalno jasno tko su vam neprijatelji. Tijekom narednih 20 godina izgradit ćete pouzdane čvrste odnose s ljudima koji vaše povjerenje i odanost i zaslužuju.

Zapamtite: tijekom ovog perioda povezat ćete se i s bogatim i utjecajnim ljudima koji će vam postati saveznici, podrška, a moguće i partneri.

Škorpion

Spremite se za velike promjene! Pluton u Vodenjaku će vam jasno pokazati sve zapuštene kutove vaše duše. Ako ste Škorpion u znaku i podznaku, ovaj tranzit će vam omogućiti da se pozabavite obiteljskim odnosima – posebno onima koji su uzrok emotivnih tenzija.

Pluton je planet koji transformira, ali o vama ovisi hoćete li mu dopustiti da vam pomogne u narednih 20 godina! Neophodno je da se oslobodite svih štetnih obrazaca i navika koje ste razvili uslijed prethodnih iskustava.

Naravno, razvili ste neke mehanizme obrane od emotivnih trauma, ali ti mehanizmi i loše navike vam ne koriste i ako želite stvoriti zdravu obiteljsku dinamiku morat ćete ih se riješiti.

Shvatit ćete i da je “dom” tamo gdje vam je srce i prestat ćete se oslanjati na rodbinu kako biste stekli taj osjećaj. Postoji mogućnost nasljedstva u narednom periodu pa eto još jednog načina na koji vam Pluton pomaže.

Zapamtite: da biste izgradili svoj “dom” morate ostaviti iza sebe sve štetne navike koje ste pokupili usput!

atma.hr – 52
Vodenjak

Spremite se da postanete nova verzija sebe! Pred vama je planetarno događanje koje mnogi ne dočekaju u ovom životu – Pluton prolazi kroz vaš ascendent (vrh 1. kuće). Nije ni čudo što ni sami sebe nećete moći prepoznati.

Narednih 20 godina Pluton u potpunosti transformira vašu 1. kuću – kuću vlastite osobnosti, osobina i karakteristika. Kada se ovaj period bude završio bit ćete jači, moćniji i spremniji da svijetu pokažete tko ste zapravo.

Bit će ipak neophodno da “odžalujete” ovu staru verziju sebe – osobu od koje se morate pozdraviti kako biste prošli kroz metamorfozu. Ovo neće biti ni brz ni lagan proces, ali kao i svaka promjena bit će uzbudljiva.

Zapamtite: upravo će Vodenjaci u narednih 20 godina postavljati standarde i voditi svijet u novu eru pred nama!

sensa.mondo