Crveni koralj predstavlja element vatre i zrači životnom energijom. Simbolizira ljubav, odanost i vjernost.

Njegova jarka crvena boja stimulira zemaljske čakre, budeći u nama senzualnost, strast i želju za uživanjem. Crveni koralj je simbol vitalnosti, inicijative i hrabrosti. Omiljeni je odabir strastvenih osoba koje vole avanturu i izazove.

Duhovno značenje:

Crveni koralj smatra se najljepšim koraljem. Simbolizira ljubav, odanost, vjernost i pokornost. Uči nas da svaka sitnica ima svoj smisao i značenje u životu. Prvi zakon ljudske postojanosti je ljubav i harmonija. „Voljeti i biti voljen“ – to je glavni smisao života. Bez ljubavi bili bi samo materija na nižoj razini svijesti.

Osoba pod njegovim utjecajem ima visoko samopouzdanje i uvijek je spremna uhvatiti se u koštac sa izazovima koje život nosi. Donoseći spontanost, koralj otklanja strah od budućnosti i usidrava pažnju u sadašnji trenutak. Prema vjerovanjima, ovaj neodoljivi kamen veže se uz sreću u braku pa su se djevojke prije udaje nerijetko ukrašavale upravo koraljnim nakitom.

Crveni koralj je simbol materinstva, te bi ga svaka buduća majka trebala nositi na sebi. Štiti plod u maternici i njegov zdravi razvoj. Crvena boja ljubavi utječe emotivno na dijete i poslije poroda te ga prati cijeli njegov život.

Koralj je odličan odabir za sramežljive osobe koje ne vole biti u centru pažnje. Pomaže nam prihvatiti sebe, svoje želje i potrebe, te potiče izražavanje istih. Također pomaže utjecajnim osobama i vođama, jer budi prikrivenu zavodljivost i pomaže da naša riječ dopre do drugih. Pojačava yin (žensku) energiju. Daje hrabrost i povećava kapacitet za obavljanje fizičkih poslova.

Kelti su cijenili crveni i ružičasti koralj kao talisman zaštite. U starom Egiptu stavljan je u grob pored pokojnika jer se vjerovalo da ga štiti od tamnih sila i da otvara put prema vječnosti. Grčki mit o Perzeju i Meduzi kaže da je koralj stvoren od odrubljene glave Meduze.

Mitska priča govori de je Perzej odrubljenu Meduzinu glavu bacio u more te je njena krv obojila alge i pretvorila ih u koralje. U kršćanskoj civilizaciji crveni koralj simbolizira Kristovu krv i žrtvu.

Grančica koralja smatrana je kao zaštita protiv zla i često je slikana iznad Bogorodice s djetetom. U budističkoj civilizaciji koralj je jedan od sedam dragulja koji se spominju u budističkim spisima. Tibetanske Lame koriste brojanice od koralja. U prastaroj hrvatskoj legendi koralji su opisani kao nježni cvjetovi koji se okamene čim se izvade iz mora.
Ljekovita svojstva:

  •     pomaže kod liječenja anemije i bolesti krvotoka
  •     pomaže neplodnosti
  •     olakšava menstrualne tegobe
  •     ublažava bolove kod poroda
  •     sprječava infekcije
  •     djeluje kao afrodizijak
  •     potiče izgradnju mišića

Koralji čišćenje:

Koralji se čiste u moru ili u otopini vode s morskom soli.

Kad koralj promjeni boju onda ga treba staviti preko noći u otopinu morske soli.

Koralji punjenje:

Koralj punimo u otopini morske soli. Može se puniti i na dnevnom svijetlu, ali bez direktnih dodira sunčevih zraka.

Koralji sadrže organske supstance, te su jako osjetljivi na visoku temperaturu i kiseline.

miniKoraljna ogrlica “Strast za životom”

Neodoljiva ogrlica napravljena od crvenog spužvastog koralja.

Sastavljena je od tri niza kuglica različite veličine. Perle su glatko brušene, crveno-ciglastih nijansi boja s puno sjaja. Svaka ima sebi svojstvene šare jer se radi o organskom materijalu. Kopča se pomoću ukrasne kopče od tibetanskog srebra, koja je ujedno njezina jedina, ali vrlo efektivna dekoracija.

širina: 0.60 cm – 0.80 cm

duljina: 51.50 cm

Prethodna objavaAko igdje vidite ovu biljku pobrinite se da ju – ne dotaknete!
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 01.08.2016.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.