ŠTO JE KOZMOBIOLOGIJA I NJENA PRAKTIČNA PRIMJENA?

KAKO OTKRITI OŠTEĆENJA BIO ENERGETSKOG POLJA?

POSTOJI LI MEHANIZAM SAMOREGULACIJE ISKRIVLJENOSTI BIO ENERGETSKIH OVOJA?

ŠTO JE SVRHA I CILJ POSTOJANJA ČOVJEKA – TEMELJNI KARMIČKI ZADATAK?

ŠTO JE KOZMOBIOLOGIJA?

atma.hr – 45

Kozmobiologija je znanstvena disciplina koja prati utjecaj kozmičkih ritmova na čovjeka. To je nauka o ljudskoj prirodi koja tumači da je čovjek dio velike cjeline Univerzuma i da se zbog toga pokorava temeljnom zakonu prirode, zakonu Univerzuma ili kako ga često nazivamo – zakon Karme.

Os koja dijeli odnos između dviju planeta nazivamo međuvrijednost (midpoint). Upravo ta metoda središnje točke, tzv. midpoint, izuzetno se dojmila dr. Reinholda Ebertina. Jer ako se na tu točku nadoveže i treća planeta, tada su sve tri planete u međusobnoj vezi i tako, po njemu, dolazi do izuzetno snažne veze Svemira i organskog života, snažnog planetarnog utjecaja i ritmova Svemira na čovjeka. Rad svog oca, osnivača kozmobiologije dr. Reinholda Ebertina, nastavio je dr. Baldur Ebertin (rođen 1933. godine), doktor filozofije, psihologije, psihoterapeut i kozmobiolog čija su istraživanja izuzetno proširila znanja do kojih je došao njegov otac. Dr. Baldur Ebertin u jednom radu kaže da se kroz kozmobiološku kartu i vrlo složenu simboliku koja čini čitave slike ili tzv. Stablo, stvaranjem i tumačenjem tih simbola uspostavlja sjajni dijalog sa Svemirom. Postoji mogućnost postojanja prenositelja i rekla bih prevoditelja na biološki jezik koji razumijemo, pa to nije samo čitanje simbola već i otkrivanje veličanstvenih poruka koje dobivamo iz Svemira.

Moj put učenja i istraživanja kozmobiologije i astrologije počeo je 1987. godine u knjižnici Medicinskog fakulteta. Čitala sam stručni medicinski časopis s izuzetno vrijednim člankom o radu dr. Baldura Ebertina, koji je prikazao sistem kojim se služi kozmobiologija u medicini i kako pomaže čovjeku da dođe do samospoznaje i bržeg evolutivnog razvoja duha. Ono što me se silno dojmilo u tom radu i što me je dalje vodilo da uđem u potpuno novo istraživanje koje je imalo vrlo malo veze s klasičnom, službenom medicinom, je podatak da je on, kao psihoterapeut, nakon što je počeo primjenjivati kozmobiološku analizu natalne karte, s lakoćom rješavao psihološke probleme svojih klijenata

Do tada sam već bila vrlo razočarana načinom na koji mi radimo u klasičnoj medicini jer se bavimo posljedicama a ne i uzrokom bolesti. U riječima dr. Baldura Eberdina sam prepoznala nešto vrlo značajno i da naprosto moj životni put mora biti na tom putu istraživanja. Put je bio mukotrpan, nije bilo kompjutora, nije bilo prave literature, tek sam kroz neko vrijeme došla do knjige dr. Ebertina „Kombinacija zvjezdanih utjecaja“, koja mi je nevjerojatno puno pomogla i koristim ju ponekad još i danas za razriješavanje problema nekog klijenta. Imala sam i divne učitelje, prije svega Slavicu Živanović, koju smatram jednom od najjačih astrologa današnjice i kozmobiologa, otvarala mi je mnoga vrata i pomogla naročito u literaturi.

atma.hr – 45

Danas imam vlastitu knjigu i neusporedivo više tih „slika“ koje mi omogućavaju da vrlo snažno prodrem na nivo nesvjesnog u čovjeku i predočim mu sve poteškoće i probleme. Kad ih on jednom uistinu spozna i ozbiljno poradi na raščišćavanju tih sukoba koji leže na nivou nesvjesnog, dolazi do prekrasnih rezultata. Mnogima izgledaju kao znanstvena fantastika, ali je doista i kod najtežih malignih bolesti umirućih došlo do totalne remisije, do potpunog iscjeljenja.

Kroz kozmobiološku analizu natalne genske karte sam brzo shvatila da treba uputiti klijente da slušaju natalnu kartu i ponavljaju to slušanje jer tako postižu prazninu uma.. Zapadna kultura nije sklona meditaciji, ali kada vam se ukaže mogućnost da iscijelite svoje tijelo ako vrlo pažljivo slušate natalnu gensku kartu, vi sebe dovodite u stanje bez misli, u stanje meditacije. Slušajući natalnu kartu sa ciljem da iscijeli sebe, da dovede sebe u harmoniju, čovjek je zapravo kroz meditaciju ušao u centar samoga sebe i tu uvijek dolazi do prave eksplozije koja sve preobražava. Kada se postigne to stanje uma, kada ste u potpunoj praznini, tada se oslobađate identifikacije s lažnim ‘ja’.

Po prvi puta počinjete osjećati silnu, neiscrpnu energiju koju nosite u sebi, a koje uopće niste svjesni. Sami, direktno spoznajete da se smrt događa samo tijelu, umu ali ne i vama, da ste vi vječna neumrla duša, besmrtni i da ne možete biti uništeni.

Ta spoznaja vas oslobađa svakog straha, temelja brojnih problema i snažnog potiskivanja emocija. Iščeznuće straha je pojava prave ljudske slobode, a nestanak straha je mogućnost da se otvorite ljubavi. Sam taj čin vas čini zdravima. Tada se, kada uspijete postići tu prazninu uma, otvarate u svom centru i poteče silna energija. Tada se, rekla bih, događa kozmička ljubav, više ne možete biti bolesni jer ste vi u svom istinskom „ja“ cjeloviti i potpuno zdravi.

image006Tako natalna genska karta daje mogućnost postizanja tog stanja, transcendiranja na višu razinu svijesti. Da biste postigli to stanje morate ozbiljno raditi na sebi, samo ako odgovorno i ozbiljno prihvatite sve ono o čemu se govori kroz natalnu kartu postajete centrirani.

Kada ste u centru, tada nema više ega i sam izvor vašeg postojanja počinje funkcionirati. Tada ste vi samo provodnik, a kozmos počinje strujati kroz vas i davati vam onoliko energije koliko vam je potrebno da biste iscjelili sve svoje stanice i tkiva. Naprosto postajete izvor zdravlja.

Jeste li ikada u životu doživjeli da vas potpuni stranac, opiše tako temeljito, sa svim vašim znanim osobinama i onima koje tek naslućujete, toliko potpuno kao da je cijeli vaš život provela sa vama skrivena negdje u dnevnom boravku, u školi, na poslu, u djetinjstvu, u umu i srcu. Susret sa takvom osobom je koliko šokantan, toliko i neopisivo prosvjetljujuć i osvještavajuć. Sustavi vjerovanja se mijenjaju a životni, psihički i tjelesni aspekti života dobivaju novi smisao. Upravo takav susret dogodio mi se sa umirovljenom nastavnicom Medicinskog fakulteta i Zdravstvenog Veleučilišta u Zagrebu dr.sci. Nevenkom Šolajić- Božičević. Tema i znanost koja nas je spojila zove se KOZMOBIOLOGIJA.

Objavljeno u časopisu Svjetlost ,br.100

image005Dr.sc. Nevenka Šolajić-Božičević je doktor medicinskih znanosti,holistički terapeut i kozmobiolog. Čitav svoj radni vijek radila je kao znanstveni istraživač i nastavnik u Školi nar.zdr. »A.Štampar», Zdravstvenom Veleučilištu i Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Stekla je doktorat medicinskih znanosti te objavila velik broj stručnih i znanstvenih radova.

Prije otprilike 30 godina započinje učenja i istraživanja Kozmobiologije služeći se u početku metodom dr. Reinholda Ebertina. Otkriva nove neslućene mogućnosti ranog otkrivanja kao i liječenja brojnih bolesti iz nesvjesnog. Prolazi i sama školu duhovnog samorazvoja, služeći se duhovnom literaturom i praktičnim spiritualnim vježbama. Na tom putu susreće brojne velike učitelje od kojih prima dragocjena znanja.

U svom radu primjenjuje Program koji je usmjeren na pozitivnu transformaciju ličnosti i postizanje cjelovitog zdravlja. Kroz znanstvene uvide i spiritualne mudrosti uspostavila je vlastitu integralnu metodu samoiscjeljivanja koju primjenjuje u prevenciji i liječenju brojnih bolesti.

Danas radi vrlo aktivno kao holistički terapeut i kozmobiolog.

INFORMACIJE I NARUDŽBE KARTE ROĐENJA

na e-mail: [email protected] ; [email protected]

mobitel: 00385 911778870