Foto: pixabay.com

Sunce je 22.11. ušlo u znak Strijelca i donosi želju za slobodom. Kako je vladar Strijelca u Vodenjaku i polako radi kvadrat naspram Marsa, tu će mu Mars još jedno vrijeme malo držati uzde da ne poleti previše. Tako ćemo i dalje imati borbu između slobode i kontrole, što je na globalnoj razini započelo prošli tjedan raznim prosvjedima, dok se na privatnoj razini to očituje kroz želju da se oslobodimo svakoga tko nas guši. A tko će pobijediti, to ćemo tek vidjeti.

atma.hr – 78
Možemo malo odahnuti, napeti dani polako su iza nas, a ono što nam slijedi ipak je puno lakše. Sunce je 22. studenog/novembra ušlo u znak Strijelca i ostaje tu sve do 21. prosinca/decembra. Za njim vrlo brzo u ovaj znak dolazi i Merkur, pridružuje mu se u srijedu, 24. studenog/novembra.

Energija Strijelca ipak donosi malo lakšu energiju, više nećemo kopati po svojim i tuđim strahovima već ćemo se okrenuti budućnosti i smislu životu. Ova energija donosi nam pozitivni pristup situacijama i onu uzrečicu “sve će biti dobro”.

Strijelac, znak kojim vlada Jupiter, ipak gleda kako, čak i u najcrnjem situacijama, izvući neku pouku i pronaći tračak nade da će sve ipak biti u redu. Ako ništa drugo, a to je još jedna odlika Strijelca, pravit ćemo se da nas se negativna okruženja i crne vijesti jednostavno ne tiču, jer mi imamo drugog, pametnijeg posla.

Osim pozitivne energije, Strijelac nam donosi želju za slobodom. Njega je jako teško okovati, te će pribjeći raznim načinima samo da se dočepa slobode i da ga se jednostavno pusti na miru. Kako je vladar Strijelca u Vodenjaku i polako radi kvadrat naspram Marsa, tu će mu Mars još jedno vrijeme malo držati uzde da ne poleti previše.

Tako ćemo i dalje imati borbu između slobode i kontrole, što je na globalnoj razini započelo prošli tjedan raznim prosvjedima, dok se na privatnoj razini to očituje kroz želju da se oslobodimo svakoga tko nas guši. A tko će pobijediti, to ćemo tek vidjeti.

atma.hr – 52
Imajte na umu da je Mars u Škorpionu još nekih mjesec dana te da i dalje ništa ne prepušta slučaju, nego sve polako i suptilno navodi na svoj cilj, premda se služio kontrolom i manipulacijom, jer Mars u Škorpionu ne odustaje, a ako se pritajio, znajte da nešto sprema.

Kako je Mjesec 22. studenog/novembra, prešao u znak Raka, svoju energiju fokusirat ćemo na mali krug ljudi, svoju obitelj i drage nam ljude, a nakon toga, kada prijeđe u znak Lava, sebe ćemo staviti u prvi plan i pobrinuti se da je nama dobro.

A Venera!? Venera šeće Jarcem, ponosno se suočavajući sa svim problemima današnjice i uzdignute glave strpljivo čeka svoj trenutak kada će zablistati.

U srijedu, 24. studenog/novembra, napravit će sekstil s Marsom pa će se malo više probuditi i poželjeti strasti. No ona je u Jarcu ipak vrlo suzdržana, treba dosta udvaranja i strpljenja da pokaže svoju naklonost, a tu će je Mars malo probuditi ili čisto malo bocnuti da se osjeti živom.

banner za knjige stvorite novo ja

Vikend ćemo vjerojatno provesti radeći inventure prošlih događaja te pospremajući kuću i život, jer će Mjesec boraviti u znaku Djevice pa ćemo se pobrinuti za čistoću, zdravlje i red.

U nedjelju, 28. studenog/novembra, Merkur će stići Sunce i načiniti konjunkciju pa bismo se mogli otisnuti na neko putovanje ili barem poželjeti malo pobjeći od svakodnevice.

Ana Mandić/astroportal.in