S obzirom na to da će Pluton u ožujku/martu promijeniti znak, kreće novo razdoblje, jer će u Vodenjaku boraviti punu 21 godinu, no nemojte misliti da će odjednom sve te promjene biti vidljive. Prelazak u novi znak najprije znači kraj prethodnim stvarima pa koliko god je ovo novi početak, prije svega je kraj stvarima s kojima smo se mučili zadnjih nekoliko godina. Nemojte se iznenaditi ako će se sada više toga se završava jer dolazi novo.

atma.hr – 52
Trenutno se nalazimo u jednom interesantnom astrološkom vremenu, na samom prijelazu iz jednog perioda u drugi. U ožujku/martu čak pet planeta mijenja znakove i najavljuje potpuno novi početak i transformaciju energije.

Najznačajnije je to da će Pluton ući u znak Vodenjaka, a Saturn u znak Riba, a kako su to dva spora znaka, tada će se dogoditi i promjene ne samo na osobnoj nego i na globalnoj razini.

Trenutno je Merkur u Vodenjaku, nakon što je tri mjeseca proveo u znaku Jarca, preispitivao sebe pa se vraćao na sve one teške i burne godine, kada smo imali konjunkcije u Jarcu, i izvukao na površinu poneke traume od toga doba.

Sada kada je prešao u znak Vodenjaka, znak koji uvijek gleda u budućnost, donosi nam jedan preokret u glavi i načinu razmišljanja. A kako su Pluton, Saturn, a sada i Venera, na svojim zadnjim stupnjevima, ovo je sada vrijeme da u potpunosti završimo neke stvari i ostavimo ih iza sebe.

Može se dogoditi da ćete odjednom dobiti rješenje nekog problema koji se vuče zadnjih nekoliko godina ili ćete shvatiti da stvari koje ste željeli ranije više nisu na listi vaših prioriteta, pa je vrijeme je da mijenjate želje i ciljeve, jer ste putem promijenili sebe – i to je sasvim uredu.

Pluton na zadnjim stupnjevima Jarca, a njegov vladar Saturn na zadnjim stupnjevima Vodenjaka, govori nam o našim ambicijama, govori nam o rušenju velikih sistema gdje totalitarizmu nema više mjesta te da je vrijeme da se okrenemo društvu i zajedničkim snagama učinimo nešto.

atma.hr – 52
Nisu ovo stvari koje su došle preko noći, Pluton je u Jarcu boravio 15 godina, a Saturn 2,5 godine. To je proces koji se odvija, ponekad i ispod površine i tek kada promjene nastupe i kada pogledamo unazad shvatimo da više ništa nije kao prije.

S obzirom na to da će Pluton u ožujku/martu promijeniti znak, kreće novo razdoblje, jer će u Vodenjaku boraviti punu 21 godinu, no nemojte misliti da će odjednom sve te promjene biti vidljive.

Prelazak u novi znak najprije znači kraj prethodnim stvarima pa koliko god je ovo novi početak, prije svega je kraj stvarima s kojima smo se mučili zadnjih nekoliko godina. Nemojte se iznenaditi ako će se sada više toga se završava jer dolazi novo.

Stoga, iskoristite ovaj period prije svega za rad na sebi, da si posložite kockice, spoznajte što i kako želite nešto postići za sebe i imajte hrabrosti podignuti ljestvicu više nego što je bila dosad.

Ana Mandić/astroportal.in

banner za knjige NOVAC I ZAKON PRIVLACENJA