Foto: pixabay.com

U utorak, 21. decembra, Mjesec prelazi u znak Lava, a Sunce ulazi u znak Jarca. Sunce se tako pridružuje Merkuru i Veneri u Jarcu pa će nam teme ipak biti ozbiljnije i dugoročnije. Red, rad i disciplina će nam biti na prvom mjestu. U petak, 24. prosinca/decembra, čeka nas posljednji kvadrat Urana iz Bika i Saturna iz Vodenjaka. On će se osjetiti cijeli ovaj tjedan pa bismo se mogli opet naći u situacijama ograničavanja i to najviše na svjetskoj razini. No ovo je posljednji kvadrat, koji će nakon toga popustiti malo uzde. Stoga još treba izdržati do kraja godine, a onda bi trebalo biti lakše.

atma.hr – 78
U nedjelju nas je počastio pun Mjesec u Blizancima, što je nekima donijelo nemir, a nekima puno novih ideja. A za njihovu realizaciju treba malo pričekati, jer će ovotjedna prognoza, iako ne tako loša, biti u znaku posljednjeg kvadrata Saturna i Urana.

Mjesec će još boraviti u znaku Raka, u ponedjeljak, 20. prosinca/decembra pa će se voditi bitke oko emocija, obiteljskih pitanja, no tu je i Merkur koji će raditi trigon s Uranom pa su moguće neke nenadane vijesti, koje bi nas mogle izbaciti iz kolotečine.

Ali to donosi i nervozu i užurbanost, pa bismo htjeli što prije i što više toga obaviti, pa pripazite malo u prometu, te izbjegnite brzopletosti. Budite otvoreni ka novim idejama i prihvatite promjene koje vam se nude.

U utorak, 21. decembra, Mjesec prelazi u znak Lava, a Sunce ulazi u znak Jarca. Sunce se tako pridružuje Merkuru i Veneri u Jarcu pa će nam teme ipak biti ozbiljnije i dugoročnije. Red, rad i disciplina će nam biti na prvom mjestu.

Za razliku od Sunca dok je bio u Strijelcu, gdje je lutao horizontima misleći kako će sve biti dobro, Sunce u Jarcu nas sada prizemljuje i primorava da ipak razmislimo o našim dužnostima i svemu što se od nas očekuje.

Kako Jarac ovdje prevladava, teme bi mogle biti pomalo i teške, a s obzirom na to da je i Venera krenula u svoj retrogradan hod, mogli bismo se malo povući od svih i krenuti u preispitivanja naših sustava vrijednosti.

atma.hr – 52
Pitat ćemo se – je li ono što smatramo zaista dovoljno dobro? Dajemo li pretjeranu važnost nevažnim stvarima? Jarac nas ovdje tjera na jednostavnosti – malo je dobro i sasvim dovoljno. Skromnost bi nam trebala biti prioritet. Jer njemu ne trebaju pompe, ne trebaju drame, samo netko tko će biti tu, u dobru i zlu, koliko god teško bilo.

U petak, 24. prosinca/decembra, čeka nas posljednji kvadrat Urana iz Bika i Saturna iz Vodenjaka. On će se osjetiti cijeli ovaj tjedan pa bismo se mogli opet naći u situacijama ograničavanja i to najviše na svjetskoj i globalnoj razini.

No ovo je posljednji kvadrat, koji će nakon toga popustiti malo uzde. Stoga još treba izdržati do kraja godine, a onda bi trebalo biti lakše. Ovaj kvadrat može se odraziti na razne načine, već smo nekoliko puta uz njega imali društvena ograničavanja pa nemojte se začuditi ako se to opet dogodi. Jednostavno treba biti strpljiv i fleksibilan, jer sada ništa nećemo postići lupamo li glavom o zid.

Vikend će proći više u ljubavnoj atmosferi. Kada retrogradna Venera u subotu, 25. prosinca/decembra, napravi konjunkciju s Plutonom, a Mjesec prijeđe u znak Vage, svi ćemo se odjednom prisjećati ljubavi koje su prošle, onih koje možda nisu imale svoje prave završetke.

banner za knjige stvorite novo ja

Tako će nam druženja sa starim nam znancima, prisjećanja na bivše ljubavi ili jednostavno prekapanje po prošlosti, biti tema ovog vikenda.

Samo pripazite da vas netko ne uvuče u svoje manipulacije zbog kontrole, posesivnosti i želje da ishodi budu baš onakvi kakvi netko priželjkuje da budu. Svatko neka razmisli što je to što ga zaista čini sretnim u ljubavi.

Dramatiziranje s Venerom i Plutonom vrlo je moguće, jer se ovdje radi o životu i smrti, pa priče poput “ne mogu živjeti bez tebe” sada će biti samo još više naglašene.

Ana Mandić/astroportal.in