pixabay.com

52
Em je najbliži Zemlji, u tzv. perigreju, em je “pomračen”, em je pun. Takav je ovaj “krvavi” puni Mjesec i mjesečeva pomrčina rano ujutro, u 04:47 u ponedjeljak, 28. rujna 2015.

Astronomski, bit će vidljiv i iz naših krajeva, a astrološki zanimljiv je po tome što se događa manje od tjedan dana nakon jesenske ravnodnevice, na 4.40 stupnju Ovna (Mjesec) i 04.40 Vage (Sunce). Intenzitet emocija je iznimno pojačan, a budući da Mjesec simbolizira, između ostalog, i potrebu za sigurnošću, ta će se potreba, kod manje svjesnih ljudi, na ovaj ili onaj način pokušati zadovoljiti, ako treba, i na silu. Tome u prilog ide i ulazak i Mjeseca i Sunca u aspekt kvadrata s Plutonom iz Jarca koji simbolizira moćne strukture nedodirljivih koje nova energija ruši kao kule od karata.

Čini se kako “stari svijet” i njegova pravila polako ali sigurno nestaju, malo po malo razmontirava se struktura koja godinama teško da nosi neki napredak, osim minornoj eliti s velikom koncentracijom moći, svijet se mijenja bez neke globalne kataklizme već više u smislu niza događaja u kojima se energija kolektivne svijesti čovjačanstva polako pomiče, prvo iz krajnosti u krajnost, a onda i prema nekim sasvim novim vjerovanjima i definicijama, prema nekim novim – istinama.

Zbog domoljublja se više ne ostaje u zemljama u kojima je rat smislio inžinjering istih tih nevidljivih elita. Ljudi se polako bude iz ropstva i pokreću u sve većim masama, odbijajući “poslušnost”. To, naravno, uznemiruje neke druge ljude koji u svemu različitom vide prijetnju no Saturn u Strijelcu u iduće dvije godine kolektivno će djelovati na čovječanstvo i na način da će sve manje biti onih koji će biti povučeni nacionalno-vjerskim idealima kojima iz pozadine vlada strah.

A Saturn je, iz Strijelca, u prijateljskom aspektu trigona s “pomračenim” Ovnovskim Mjesecom. Ne postoje ti zidovi koje čisto srce ne može srušiti. Jednostavno zato i jer ih – ne ruši. Padaju sami. Velika količina ljubavi u isto vrijeme, veća je sila od najvećih i najmračnijih mrakova i mržnji. Jednostavno zato jer je – ujedinjena. Slična vibracija titra moćnom energijom. A energija zla i mraka teško da može biti jača i veća od toga. Iz jednostavnog razloga jer je rascjepkana, i razjedinjena.

52
Otpustite staro i prigrlite novo. Ne samo ono “izvana” već i ono što možete osjetiti da se u vama promijenilo. Osjećaj da ste drugačiji na način da ste još više ono što jeste, ispod svih slojeva raznoraznih identifikacija, jedan je od najljepših osjećaja koji postoje. Jer otvara vrata u neki novi svijet. A svatko ga stvara sam za sebe, u svojoj vlastitoj, osobnoj realnosti. Jer druga niti ne postoji. Onog “vani” zapravo – nema. To “vani” je samo način na koji režirate svoju osobnu priču. I doživljavate onu – kolektivnu. Neće se promijeniti ništa “izvana” što bi promijenilo vas. Već se nešto u vama može promijeniti zbog čega ćete drugačije gledati na svijet “vani”. U tome je sva veličanstvenost otkrivanja novog. I uzbuđenje koje nose novi počeci, i nova iskustva. Osvježavaju, kao (ovnovska) proljetna kiša. :-) I podižu energiju entuzijazma do točke da se iznova osjećamo živima, življima nego ikada prije.

Jer…Sve što se događa “izvan nas” nosi nam informaciju o onome tko i što mi jesmo. Zamislite ovaj, novi i drugačiji koncept koji kaže da je zapravo Svijet u nama, a ne mi u Svijetu. Da ne postoji nikakva vanjska realnost u kojoj smo mi “unutra”. Da je to iluzija, na koju smo svi “nasjeli”, teatar koji već tisućljećima (a zapravo tek u jednom jedinom sadašnjem trenutku) svi igramo. U međuvremenu smo zaboravili da je to – tek igra… ;-)

Zato je i ovaj “krvavi pun Mjesec” (a “krvav” je zbog odsjaja Sunca) tek informacija o tome što još možemo biti. Ako, na Ovnovski hrabar način odbacimo “okove” koji nas sputavaju i nježno integriramo nove spoznaje u naš sustav. Neka bude i samo tek osjećaj, emocija u tijelu, on je uvijek putokaz kojim pravcem trebamo ići. Unatoč svemu i svima, biti svoji (Ovan) i biti u skladu (Vaga) sa Svijetom koji smo, svjesno ili nesvjesno, sami stvorili. ;-)

Goga Kovačević / zvjezdarnik.com

52
Prethodna objava800 godina star popis: 13 navika prosvijetljenog pojedinca
Slijedeća objavaOvih stvari treba biti svjestan svakog dana u životu!
Goga Kovačević
Goga Kovačević je diplomirani astorolog, pri američkom koledžu za astrologiju (American college of Astrology, New York, 1998), te se astrologijom kroz praksu bavi više od 25 godina. Bila je dugogodišnja urednica i voditeljica radijske emisije "Astro-time", koja se od 1994. do 2012. godine emitirala na Slavonskom radiju, Osijek. Autorica je knjige "Zvjezdarnik, astrologija 12 znakova" (2006.), te uređuje i vodi blog www.zvjezdarnik.com

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.