Kvadar Neptun/Pluton je odgovoran za tešku situaciju u svijetu, ali i za naše iznenadne gubitke i neugodnosti

U posljednjem periodu, doživljavamo mnogo nekih situacija na globalnom nivou koje nas brinu, ili nam donose bol kroz nešto što nismo mogli predvidjeti. Kako bi uspjela doći do nekog zaključka o svemu, posljednjih sedam dana sam analizirala kretnje nebeskih tijela i malo promatrala njihov utjecaj kroz pojedine datume, koji su u kratkom roku obilježili svijet.

Naime, čitava situacija na nebu govori da postoje aspekti koji ukazuju na promjene na planeti, kroz koje mi kao civilizacija trebamo napredovati u boljem smjeru. Opet naravno, možemo optužiti Saturn, Neptun i Pluton, ali i eventualne tranzite Merkura i Marsa, mada je glavni okidač bio ulazak Jupitera u Djevicu. U nastavku teksta, prvo ću nastojati objasniti što se uopće događa među planetama posljednjih nekoliko mjeseci.

Prije nego počnete čitati o tome kako ova nezgodna situacija na nebu ima utjecaj na pojedince poput Vas, sjetite se da je od rujna prošle godine počelo događanja mnogih nepoželjnih, tužnih i neugodnih situacija. Neke od njih su smrti poznatih i pozitivnih ličnosti, zatim teroristički napadi i problemi s izbjegličkom krizom. Ova stanja, svakako su nastala i pod djelimičnim utjecajem energije koja nije usklađena od strane nebeskih tijela.

Vjerujem da ovaj članak čitaju i neke skeptične osobe ili osobe koje nisu baš u svijetu astrologije, pa ću tako ukratko objasniti nešto. Već odavno se vjeruje, a sve više se i dokazalo kao točnim (iako nemamo eksperimentalne dokaze, čisto iz razloga nedostataka današnje tehnologije) da vibracije koje se ostvaruju preko utjecaja jednih planeta na druge, imaju utjecaj na svijest čovjeka i drugih sisavaca čiji je živčani sistem složenije građe. Kretanje nebeskih tijela je usklađeno sa svetom geometrijom, prema kojoj su formirane dimenzije i zapanjujuće specijalne forme prirodnih struktura i organizama. U astrologiji, dosta se uočava upravo utjecaj svete geometrije kada gledamo pozicije planeta i prema njima, možemo znati kada imamo dobru energiju i lošu za naše biće.
Kada bi razmatrali o planeti koja je odgovorna za ovo stanje, ja bih rekla da je Neptun u pitanju. Iako je pozicioniran u domicilu, ostale planete djeluju svojim negativnim aspektima na njega, pa tako odašilje energiju koja nas ili čini pasivnima, ili nas tjera da pravimo pogrešan izbor. Trenutno postoji opozicija Jupitera i Neptuna, ali ono bitno je da je sa Jupiterom i Mjesečev Čvor, asteroid odgovoran za sudbinske i karmičke vibracije.

Neptunova priroda, sama po sebi je mutna i govori nam o smicalicama, zamkama i nekim stvarima koje su nam sakrivene. Ali, može služiti i kao planet koji jača emocije zajedništva i kreativnost. Ukoliko je u opozitu s Jupiterom, onda postoji problem sa odlukom o tome da li da istražujemo nešto sumnjivo, a razlog koji nam blokira ovu istragu često može biti ili strah ili iščekivanje koje nas usmjerava ka onome što se krije. Ova opozicija nagovještava otkrivenje pravde, ali istovremeno i zanemarivanje njene snage i vrijednosti. Sretna okolnost je ta konjunkcija sjevernog mjesečevog čvora s Jupiterom, koja govori da ukoliko se pravda ne zadovolji, odgovorni neće pobjeći od pravde, jer će ona biti zapisana u karmi i sudbini.

U rujnu, Neptun je bio pod jakim utjecajem opozicije i Jupitera, ali i Sunca, a njegovu mutnu prirodu je nastojao stabilizirati Pluton, koji je i dalje u dobrom aspektu sa ovim tajnovitim planetom. Zato je u ovom periodu bilo još relativno mirnije stanje.

Već u listopadu, Saturn ulazi u Strijelca, i kao takav  nudi osjećaj za pravdu koji može biti izražen i nasilnim djelovanjem. Ovakva pozicija Saturna govori i o zasluženoj kazni… Kao takav, Saturn stvara kvadar sa Neptunom, i konstantno usmjerava tok misli i djelovanja većine u pogrešnom smjeru. Razlozi su zaista varijabilni, ali su obično potaknuti osvetničkim porivima, vlastitim interesima koji su sebični prema svojoj prirodi, a pored toga može se vezati i za nedostatak zdravog vodstva u situacijama kada je to potrebno. Gledajući opet, na globalnom nivou, danas zaista se ne možemo pohvaliti kvalitetnim vodstvom koje bi ljudi slijedili, pa je tako forma ovog kvadra pokazala kako nam je očajnički potreban vođa, a istog nemamo. Ovaj kvadar će biti u trajanju do kraja prosinca ove godine, a njegovo najjače djelovanje će biti ispoljeno u periodu kraja mjeseca lipnja i početne dvije dekade srpnja.
Još jedan kvadar koji doprinosi ovako teškom stanju jeste kvadar Plutona i Urana. Ovo govori o nemogućnosti da pravilno vidimo budućnost, a govori i o tome da se napredak i razvoj usporavaju radi vlastitih interesa pojedinaca koji su zaslijepljeni vlastitim potrebama i egom. Obično, aspekti Plutona su takvi da sami ne mogu djelovati, ali ukoliko se pojavi Saturn u zračnom ili vatrenom znaku, koji utiče na planet, koji ima pozitivan aspekt s Plutonom (u ovom slučaju Neptun) on aktivira energiju Plutona. Radi ovoga, imali smo dosta smrtnih slučajeva u periodu od 1. 10. i ovo stanje će potrajati, na žalost, do zadnje dekade prosinca.

Naravno, postoje načini kako možemo sami sebi pomoći u ovom stanju, a to je prije svega da analiziramo u kojim poljima su nam pozicionirani tranzitni Neptun i Pluton, i u skladu s tim pozicijama i njihovim utjecajem na naše planete, asteroide ili točke u natalnoj karti, možemo saznati kako da sebi pomognemo kako bi prošli ovaj period s minimalnim gubitcima.  Najbolji način je da vam ovo pogleda druga osoba, jer obično se zna dogoditi da mi sami sebi ne uspijemo vidjeti ovako komplicirane utjecaje planeta na nas.

Ono, koliko će naš servis izaći u susret je da pogledamo stanje ovih planeta kod svakog od vas tko je zainteresiran do 25. 4. Kako bi dobili našu analizu, pošaljite nam svoje podatke u inbox naše facebook stranice: https://www.facebook.com/astrologijaikristalnaterapija/ i naglasite da trebamo pogledati tranzite Saturna i Plutona. Možete navesti i osobni problem za koji vjerujete da postoji utjecaj Saturna i Plutona.

Autor: AnaDominik Rodić

Prethodna objavaBudite zdravi i fit uz Nordijsko hodanje!
Slijedeća objavaMjesečni horoskop za travanj: Preporod za Lava, svi pogledi uprti u Djevicu!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.